mitt fyndiga jag har gått och lagt sig.
Ikväll får jag besök av mina uppsatsflickor, jag ska bjuda på lax med kokosmjölk och bulgur. Det ska bli fint att se dem igen även om jag faktiskt träffade Karin i morse.
Tillagning
2 msk olivolja
2 stora vitlöksklyftor
2 tsk sambal olek
1 röd lök
4 frysta laxfiléer
1/2 citron
1/2 zucchini
1 stor morot
1 röd paprika
1/2 stor purjolök
Färsk ingefära
timjan, persilja, oregano, salt, peppar, paprikapulver
1 burk kokosmjölk
Bulgur
1. Välj en hög stekpanna med lock. Stek upp pressad vitlök och sambal i olivoljan.
2. Hacka den röda löken och bryn i stekpannan.
3. Tina laxfiléerna under varmt vatten och dela den i tärningar (ca 4-5 bitar per filé).
Det behöver inte vara helt genomtinade. Sänk värmen i stekpannan och lägg i laxen i stekpannan.
4. Pressa över en halv citron och riv färsk ingefära. (Ca 2-3 msk)
5. Låt ligga i pannan på medelsvag värme till laxen börjar bli genomstekt.
6. Tärna röd paprika och zucchini. Ha ner i stekpannan.
7. Finstrimla purjolöken och ha i. Krydda mer om det behövs.
8. Avsluta med att hälla på kokosmjölken. Kokosmjölken är ganska söt i sig, så extra salt kan behövas. Låt koka ihop under lock i 5 minuter på medelsvag värme.
9. Servera med bulgur.
**