Hyllning till Cedergrens mamma
Bottnar:
3 äggvitor
2 dl socker
ättiksprit (ett par droppar)
Rita upp 3 rundlar på smörpapper, med diametern 21, 17, 14 cm.
Vispa till hårt skum, och bred ut i rundlarna. Grädda 150 gr/10 min + 100 gr/50 min, (bara att vrida ner ugnsvärmen) och låt svalna med ungs lucka på glänt över natten!
Gör kolasåsen på morgonen efter:
Kolasås:
3 äggulor
3/4 dl grädde
3/4 dl socker
60 g mörk blockchoklad
50 g smör
Blanda äggula, grädde, socker i en kastrull och värm under omrörning tills smeten börjar tjockna. Ta av från värmen och rör ner smör och choklad i bitar, tills allt smält! Kyl i vattenbad, under omrörning!
7 dl grädde och vitchoklad.
Ta den stora bottnen och bred på chokladsås + vispad grädde, lägg på mellanbotten och samma igen, lägg på lilla botten, och bred över vispad grädde, så du får en vit kupol! Riv över vit blockchoklad och sätt en marsipanros på toppen (eller nåt annat).
**
Emelie!! Vilken fantastisk rubrik!! Tackar, tackar!
Lycka till med tårtan och livet ! Kram C.C.
Emelie!! Vilken fantastisk rubrik!! Tackar, tackar!
Lycka till med tårtan och livet ! Kram C.C.