söndag i solen

Vi är ett gäng som åker ut till Lomma för att njuta av årets sista sol.. Hade varit fint med lite bränna innan första skoldagen, men sista första skoldagen någonsin. Herre guuud.

Gårdagen var mycket bra med några fynd från lomma loppis och sen en väldigt trevlig kväll på Smålands nation och discobedience. Lagom folk, lagom mycket vin och lagom länge. Allt var lagom, vilket känns skönt i dag. Bilder kommer förhoppningsvis senare ikväll!

**


Linn Fernström

Sitter (som vanligt) med tv4 nyhetsmorgon på tv:n och just nu intervjuar de ett nytt svensk konstnärsunder., Linn Fernström. Helt fantastiska bilder och målningar.


(bilden från http://media.hd.se/2007/09/21/254602/large/fernstrom.jpg)

**

Rekommendation: Tokyo Makeover

Dagen efter mitt frisörbesök och jag är lika nöjd och glad idag! Jag måste verkligen rekommendera Frida på Tokyo. RIktigt noggrann, duktig och trevlig. Dessutom så tänkte vi på ungefär samma sätt, färgen blev verkligen jättefin och frisyren lagom tuff och jag kan fortfarande sätta upp håret även om det är uppklippt i nacken. Synd bara att jag inte sov sittandes för stylingen som duktiga Frida fixade är gone by the wind. Dessutom kostade det "bara" 980:- 200 mindre än vad jag hade räknat med! Så glad, så glad, så glad.

Idag ska vi på loppis, jag hoppas på att hitta någon snygg väska (förra året hade någon roffat åt sig en äkte LV och en Gucci.. det ni!) Mne jag tycker det är skoj med loppis, billigt, mycket skit men man kan verkligen finna fynd. Tror att det är en av de bättre loppisarna, kan ju handla om Lommas kommun invånare.



Ikväll blir det Discobedience på Smålands.

**

Vespa x2

Två gånger på Vespa under en dag! De borde älska mig som kund, gäst! Jag gillar verkligen deras mat i alla fall! Lunch med Carro, pasta med pesto och sen kvällsmat med de andra tjejerna, anti pasti (italiensk delikatesstallrik) och mozarella och tomat-tallrik! En mycket trevlig kväll, dock börjar jag bli orolig, folk väljer bort vin för att ta en joggingtur tidigt i morgonbitti. Hallå? Why? Spring en annan dag för fan.

**


primaballerina

Från att ha varit en panikmorgon så är jag nu rättså harmonisk, tv:n fungerar inte fortfarande inte. Men jag sitter här, har vikit all tvätt, lyssnar på Simon and Garfunkel och surfar runt lite.

Hittade detta fina halsband som jag genast borde införskaffa (www.cocoo.se)



Dessutom så fanns det en mängd helt okej klockor! Min kära klocka gick ju sönder på kräftskivan..

**


morgonpanik.

Min morgon består av rutiner och det spelar egentligen inte någon roll om det är vardagsmorgon/helgmorgon om jag ska upp 07 eller 09. Men jag måste få min stund i soffan framför tv4:as nyhetsmorgon med tidningen, egentligen så tittar jag inte på tv utan har den bara på som sällskap. Sen sätter jag på datorn och kollar mailen, bloggen osv. Idag har ingenting fungerat, på tv:n är det myrornas krig och mitt internet har precis börjat fungera. (som tur var så hade tidningen kommit..!)

Det här med myrornas krig ogillar jag verkligen, jag har varit och dragit i alla sladdar men tv sladden fungerar och sladden till väggen sitter i. N ska jag inte väcka än eftersom han kom hem väldigt sen i natt/tidigt i morse och just nu har han snark- och snufskonsert. Hoppas det inte är tv:n som lagt av, det hade varit jobbigt! Men man skymtar gubbar bakom myrorna så då går det väl fram bild i alla fall.. 

Nu ska jag snart bege mig till Malmö och träffa El Carro, lunch på stan och förhoppningsvis en sväng till Monki, Zara och HM trend. 

with love
** 

popcornsdieten,

testar jag till lunch idag, en gryta hemmalagade poppe och en rulle. Trots att det regnar så har jag varit ute och powerwalkat och nu bryr jag mig inte ett dugg om att det är en tung grå himmel, nu placerar jag mig i soffan.

**

regn ute, tvätt inne.

Rubriken är sammanfattande. Vet inte riktigt vad jag ska pyssla med mer idag. N är i Tyskland och inhandlar alkohol, min beställning var 6 flaskor Kaya (vin), ett flak lite och en spann bon-bon godis. (ni kommer ihåg bajskorvar, öronvax, tuttar, kloaklarver osv)

Annars så följer lil sis Amanda som spelar individuella EM i Österrike, vet inte riktigt hur det går än, de är lite sega med livescoringen.

Har kommit på när jag kan använda mitt nya örhänge från milajki (www.milajki.com) ska nämligen på Sex and the city fest och visst hade Carrie kunnat ha en liten krokodil i öronsnibben?


och sen matcha med den gröna siden klänningen och tänk vad snajdigt om mina guldpumps inte hade varit förbrukade.. Då hade outfiten varit klar!

**

stövlarna...

Här är stövlarna, bilden är från vagabond.com

Det är de bruna jag spanat in mig på eftersom jag redan har ett par svarta. 1100:-


Väskan på föregående inlägg är från ahlens.se

**

stövlar eller väska?!

Så har ännu en dag passerat och jag har inte gjort vidare mycket idag heller. Städade toaletten, fixade böcker till hösten (thank god att jag kunde låna Marketing management på biblioteket annars hade det blivit en liten kostnad på 998:-) N tentade och tack vare mig (säger till och med han) så fixade han den. Vem hade någonsin trott att jag skulle kunna lära ut statistik. Men som jag många gånger innan har konstaterat så blev det rätt skoj och intressant när poletten trillade ner. Lite synd att det tog mig tre veckor och N tre dagar...

Men, jag har också varit en runda på stan och visade väskan för N. Han tyckte den var fin men undrade varför jag ville ha den... Jag vill ha den för att jag tror att den kan vara bra. Sen visst, det är dumt att jag inte får ner böcker OCH data.. Men jag kan ju ha en dataväska, liksom.


Den kanske ser lite för klassisk ut men den är väldigt snygg. I like.
Dessutom så hittade jag ett par snygga stövlar, men vet inte riktigt om jag har råd med både klippning, stövlar och väska. Då blir det inte så mycket över till allt annat. Men eftersom Brenntag ringde innan och undrade om jag kunde jobba lite, så, ja, har kanske råd med allt.

**

3.6 km på 15 min

Denna vecka kommer troligtvis att bli märklig. Har inte vidare mycket att göra, N tentapluggar, vädret är katastrofdåligt och jag vill inte göra av med alla pengar eftersom jag nu bokat klipp- och färgtid på Tokyo på fredag. (ska nog i och för sig handla en dokumentväska idag, har ingen direkt skolväska och hittade en fin WERA igår på Åhlens.) Vad jag ska göra med håret vet jag inte riktigt. Bara klippa till det lite eftersom jag tänker spara till långt men färg vet jag inte.. kanske ska låta frissan bedöma det!

Hade inte mycket att göra igår heller, och fick såndär måste-träna-ångest så jag gick ut och joggade/sprang och min tid blev 3.6 km på 15 min. Det är säkert inte alls speciellt bra men för att inte ha tränat överhuvudtaget i sommar (eller sprungit i vår) så var jag mest imponerad över att jag orkade springa hela vägen. Fast jag hade glömt/förträngt hur mycket jag kan eftersvettas...! Men nu ska jag bli duktig.

Nu ska jag försöka sätta igång dagen och hitta på något att sysselsätta mig med. Kanske försöka fixa böcker till mina kurser. Eller, jag börjar nog med att läsa H&M magazine. Sen starta dagen.

**


Soko

Ni måste, måste lyssna. Så fint. Köp eller ladda ner..

Soko- Not sokute. (EP-skiva med fem låtar)

**

höstens form och färg på håret..

Är det som jag funderar över just nu, sitter och surfar runt för att få ett hum om hur man borde se ut, vad som är inne och vad jag som brunögd skandinav kan passa fint i. Har ju det här stora problemet med vilken hårfärg jag egentligen borde ha. Har ju haft allt från svart till väldigt ljus på bara några år och även om mitt hår inte är det bästa så får det stå ut med en hel del.. Men så nu är alltså frågan. Vilken färg och vilken form? Men också var jag ska ta vägen, ska jag för första gången gå och betala 1000 pix för en snygg höstklippning och lite ny färg.. det är mycket pengar! Nästan lika mycket som ett par höststövlar...

**

Sträng sammanfattar sommarspelen

Att en diktatur har sått som värd för sommarspelen 2008 kan tyckas kontroversiellt och framför allt ett steg i felriktning för de mänskliga rättigheterna. Men även om Kina som stat har en grym maktutövning så har de visat upp ett fantasiskt OS. Hur deras idrottare har fostrats väljer jag att kommentera fort eftersom det gör ont i mig när man läser och hör om stackars barn/idrottare som inte får träffa sin familj, lever under dagligt hot långt ifrån verkligheten och framförallt inte har naturlig kontakt med omvärlden. Det är absolut inte det idrott är. Men under dessa två veckor har jag också fått uppleva fantastiska prestationer och massor av världsrekord.


Mest imponerande:

Arenorna, vattenkuben och fågelboet

 

Snyggast bild på världens töntigaste sport:

Vattenpolo



Emelie och Amanda 2012:


nu ska det blir skönt att slippa gå upp mitt i natten.. Men det känns allt lite sorgligt, för fint har det varit.

**


Prinsessan av Cypern

Så har min operadebut skett och det var ett ögonblick som jag sent kommer att glömma. Det var, vad ska man säga, intressant. Skönsjungande sopraner och en urfet hjärtattack-i-riskzonen man som stod och drog ut på meningarna i tre timmar. Operan av Lars-Erik Larsson (samma kompositör som min mamma har sjungit när de gestaltat Förklädd Gud) spelades första gången 1937 och då kanske historian om hur den vackra prinsessan från cypern blir bortrövad av en finsk krigare (den tjocka mannen) för att sen intre trivas i Finland var mer spektakulär. Min morfar har tydligen sagt en gång att om det är ett riktigt bra manus blir det en talpjäs, ett lite mindre bra manus en musikal och ett än nu sämre manus då blir det en opera... (skulle det vara riktigt riktigt tunt är det således en balett..!)

Men, jag tyckte verkligen att de första två timmarna var bra. Jag imponerades av orkestern och av ljussättningen. Det var inte jättemycket rekvisita men med ljuset så kunde man på ett otroligt sätt visulera slott, finska skogar och cypriotiska statyer. Malmö opera är verkligen en pampig lokal med all världens möjligheter. Älskar trapporna... håller verkligen med moster Nilla, att få skrida ner där med lång, långklänning och lite effektfull rök skulle vara en dröm. Jag hade verkliegn en jättebra kväll igår! Har världens bästa släkt.. Moster, morbror och Konrad! Tack allihopa!

Idag är det söndag. N ska plugga och jag får se vad jag ska göra.. ut och promenera en runda i alla fall!

**

äsch, inlämnad och färdig

Är inte supernöjd men det är alltid skönt att ha en tenta inlämnad. Hade iofs 1.5h till men orkar inte mer.. Nu ska jag istället laga pannkakor till mig och N.

tjo.
**

tentar..

om ni undrar vad jag pysslar med så håller jag på att skriva min hemtenta som jag hämtade vid 13 igår och ska lämna in senast 13 idag. Dock börjar jag känns mig rätt klar, satt till 21:30 igår och efter att ha haft ett panik-tillfälle efter sisådär 30 minuter så känns det väldigt mycket lugnare nu. Har suttit sen 8 imorse har till och med tv:n på just nu. Bör klara den även om jag fick två frågor (a 30p styck( som jag verkligen inte alls har pluggat vidare mycket på.

I eftermiddag åker jag sedan till Nilla och Bom (moster och morbror), jag och moster ska på opera, Prinsessan från Cypern. Har aldrig varit på opera så det ska bli spännande eller kanske mer intressant.

återkommer.

**

så lite man egentligen vet.

Jag skäms inte när jag säger att jag är bra med barn. I huvudsak brukar barn gilla mig och framförallt så tycker jag verkligen om barn. Men så mycket man inte vet. Idag under mina fyra timmar med Märta så kom jag säkert på 1000 frågor som jag kände att jag ville ställa:

- Hur stora bitar ska man skära ugnspannkakan i?
- Äter man som 15 månaders unge med gaffel?
- Använder man hakklapp?
- Sitter man vid stora bordet och äter eller sitter man vid det lilla som står brevid?
- Var slänger man bajsblöjan?
- Hur högt vågar man gunga barnet?
- Hur ofta byter man blöja?
- Är det okej att bjuda på en kaka?
- Får hon gå ensam utan att hålla i hand mitt på gatan (mycket otrafikerad förstås)?
- Hur stora bitar gurka man man skära?
- Hur mycket kläder och får hon gå naken om hon vill?
- Får hon läsa i storebror Frans böcker på egen hand?

Ja, som ni kanske förstår, jag hade så mycket att fråga, men tog hela tiden egna beslut... (Stackars min mamma när jag får barn, får nog skaffa en direktlinje...) Fast jag tror att jag är en bra "moster", vi busade mest hela tiden och inte en enda tår fick jag uppleva! Mycket nöjd...

Nu har jag pluggat någon timme coh börjar känna mig redo för tenta-fighten. Inte skoj alls men mycket skönt när det är över.

**

plugg i Habo

Sitter nu i Habo och pluggar vid matsalsbordet. N:s syster behövde några timmars barnvakt av Märta i eftermiddag och det kan vara en bra paus. Gillar ju barn och det är bra att träna i tid..

**

tapas hos Carro

Efter en mycket trevlig kväll så har jag nu äntligen startat dagen, eller äntligen är verkliegn fel ord. Hade gärna stannat kvar i bädden eller framför tv:n ett slag till. Det blev några vinflaskor igår, men vi är ju unga och fräscha och vi har ju fortfarande något slags av sommarlov. (allt är ju relativt) Men det var fint igår, jag har världens bästa vänner, no doubt. Känns lite sorgligt att Fridus är på väg till Stockholm och att Cedergren kommer att hamna där så småningom. Lina har flyttat från Köpenhamn till Ålborg. Jag gillar det här med att ha alla nära, men som jag sa, det är säkert jag som får ett jobb i New York och kommer vara längst ifrån bara för att jag är så mån om närheten just nu.

Annars blev det mycket snack om massor och ingenting. Vi har ju vissa tendenser att återkomma till våra favoritämnen. men det är väl fullt normalt. Jag fick inte ta några kort igår, de ville inte vara med på bild så jag bjuder på ett från vår klassiska hajk istället.



Fina flickor.

**

mammas inbjudan


Mammi fyller ju år och kommer att ha temafest! Jag gjorde inbjudan, med detta kort som grund.



Jag ska vara utklädd till glädjeflicka med korkskruvar och hö i håret...

**

Inget plugg idag..

...utan jag har skrivit CV och personligt brev istället. Har sökt jobbet, fick bara en timme på mig men det tog två. Förstår inte vad det är som tar sån tid. Så inte den bästa ansökan, men nu är det upp till dem. Behöver inte gräma mig för att jag inte skickade iväg någon i alla fall.

Nu ska jag försöka plugga någon timme innan jag och Cedergren tar bussen till Carro för lite tapas och tjejsnack. Härligt. Har som sagt svårt att motivera mig, svårt men hemtenta, man vill ju inte sitta och plugga på saker som inte kommer. Visst så är det väl alltid men nu när man har 24H på sig och jag bara tänker sikta på ett G så känns det mesta omotiverat.

**

Shopping, friidrott och syster yster

Vi har det så bra, så bra, så bra...

Heja Johan Wissman.

**

Barndomens horisont.

När man tentapluggar gör man mest annat. Hittade denna lilla dikt som en kompis till min bror skrivit.

"Bardomen horisont"

man kan sakna,
man kan minnas,
men man kan blott en gång
få finnas.

jag tittar över axeln
efter den tid som flytt;
ögonblick och människor
som aldrig föds pånytt.

då kommer du kära Vemod
och smyger dig på,
med påminnelsen om
att den tid som är förgången
är omöjlig att nå.


-Fredrik Höjing 2008

Tycker verkligen att den är talande.

**


Nu kan ni läsa kommentarerna

Tack till er som har påpekat, nu är färgen ändrad!

Perfekt första jobb

Om det hade varit så att jag skulle börja jobba nu så fann jag detta jobbet igår och jag blev total såld!

Projektledarassistent

Idea Novum AB

Publicerad: 2008-07-11, Annons-ID: 1377739

Malmö (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2008-08-20

Idea Novum är en kommunikationsbyrå som arbetar med att skapa positiva relationer mellan konsumenter och varumärken. För att uppnå detta använder vi oss av en rad olika kanaler så som event marketing, PR, print, street sampling, gerilla marketing, action marketing med mera.

Våra kunder gillar det vi gör vilket resulterar i att vi nu behöver stärka upp vårt team med en Projektledarassistent.

Som Projektledarassistent kommer du att arbeta tätt tillsammans med vår övriga projektledare och även ansvara för egna projekt. Efterhand ser vi givetvis att du växlar upp och tar eget kundansvar.

Då vårt huvudfokus ligger inom Event Marketing så kan projekten som du arbetar med röra allt från produktlanseringar i Åre, medverkan på mässor & festivaler till att skapa installationer i publika miljöer.

Den person vi söker är en kreativ person med kunskap om marknadsföring och varumärkesbyggande. Dessa kunskaper har du fått genom antingen utbildning eller arbetserfarenhet. Vi ser att du befinner dig i början på din karriär, och är sugen på en ny utmaning.

Ditt jobb går ut på att maximera effekten av kundens investering inom de bestämda tidsramarna, en mycket krävande uppgift. Det ingår även mycket kundkontakt, vilket förutsätter ett trevligt sätt och en positiv attityd till de utmaningar du ställs inför.

Arbetsdagarna kan ibland bli långa och många av våra aktiviteter pågår under helger och semestrar. En del resor blir det också vilket förutsätter att du kan vara hemifrån under vissa perioder.

Du kommer att få jobba med roliga och varierande projekt i en
kreativ miljö med åtta trevliga kollegor. Vårt kontor ligger centralt beläget i Malmö.

För att skapa en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Ansök till tjänsten genom att skicka ditt CV samt personlig presentation, gärna i PDF-format till


Hade så gärna velat ha denna typ av jobb!
Men denna annons betyder ju bara att det finns jobb, bara att jag kanske måste leta efter dem. Funderar på att redan nu höra av mig till dem och berätta att jag finns men att jag först är klar efter jul...

**







 


Kastmärke i pannan

Redan igår kunde jag ana vad som skulle hända, idag vaknade jag med ett stort vackert kastmärke som visar att jag fortfarande är ungdom och kan få acne på de mest bisarra ställen. En riktig förbannad innebrännare, helt enkelt. Men det är ju trevligt att jag kan känna samhörighet med andra tonåringar även om jag snart är 25½.

Har faktiskt kommit igång med pluggeriet, det blir inte mycket idag. Amanda kommer hit om någon timme och vi ska ha kvalitetstid med varandra. Träffar henne sällan så det ska bli mysigt. Får plugga mer onsdag, torsdag istället. Men det känns faktiskt rätt lungt. Har snart gått igenom allt material och börjar få ett hum om var jag kan hitta saker och ting när det är dax.

kramkram.
**

Carro: Jag har uppmärksammat problemet... Ska se om jag kan ändra det, vilket kan borde kunna! Men jag är glad att du tittar förbi och skriver även om alla andra inte har någon möjlighet att ta del av vad du säger. Syns imorgon!

Stackars Sanna..

Vilket jävla år.

**

Bland hästkrafter, lack och knuudar

Så har återigen en helg passerat och för att dra den i korthet så besökte vi i fredags Malmöfestivalen, såg Ceasars, ville se SoKo och gick sedan en tur genom staden för att testa dess materbjudande. Cedergren hittade chokladdoppad banan.


I lördagseftermiddag var vi och träffade Nils kusiner Ola och Stina Ringdahl och deras barn (Themba, Tinna, Disa och Atlas + Stinas lilla nya Albin) Vid 17 befann vi oss på Geijersgatan för den årliga kräftskivan och i år fick mitt lag bestående av Fredrik och Emma se oss rejält besegrade och fick därmed inta nästsista platsen. Det var hårt men sant.

I går, söndag hade vi "tack-för-att-vi-har-fått-bo-hos-er" med N:s föräldrar och för att uppfylla Jeppsson sr så åkte vi till Vallåkra och Vallåkra träffen. Vet inte riktigt vad jag ska säga men det var verkligen en upplevelse. Att det finns detta folkslag som imponeras och gläds åt motorner som brummar och däck som skriker, det är en gåta för mig men det var härligt att se deras totala hängivenhet.

   


Skulle jag fått välja hade det definitivt blivit denna lilla gröna goding.

Idag sitter jag och pluggar, tråkigt och oinspirerande. Känner mig dessutom lite febrig, varm/kall syndromet fast det kanske bara är inbillning.

**

stackars fransmän

Givetvis hejade jag på Aspelin/Johansson men det är ju helt sjukt att man ska behöva spela tennis i fem timmar och sen förlora... Jag gillar inte att titta på tennis egentligen men allt förändras under OS. Det är helt sjukt vilken patriotism man känner. Nu Sverige-Tyskland i fussball, fint, helt ok match. Har dock en liten dålig magkänsla...

Har pluggat idag, var på Eden vid 9:45 och satt sedan där någon timme. Det var fruktansvärt tråkigt. Internationell ekonomi är svårt, rörigt och ointressant. (tycker jag)

Får se vad som händer ikväll, det blev ju som sagt ingen kräftskiva (osis för mig som köpte två paket förrgår som tar upp stora delar av frysen) Malmöfestivalen har ju börjat och tjejerna ska in. Har dock inte umgåtts med N på hela veckan så vi får se..

**


imorgon blir en bra dag

För Cedergren har bestämt att vi ska gå till Eden och plugga några timmar. Det kommer definitivt lätta mitt otroligt dåliga samvete. För idag har jag väl pluggat, sisådär, 15 minuter.. Vilket kanske inte är godkänt. Vandrade till St Hans idag, himmla vackert och jag ser verkligen framemot första snön för då ska jag och C bege oss dit och prova lyckan med pulka.

nu är alla papper framtagna i alla fall

Precis som rubriken säger så har jag nu samlat ihop alla mina internationell ekonomipapper och tanken var väl den att jag skulle bröja plugga för någon timme sedan. Det har inte hänt. Har ingen motivation. Vill inte ens tänka på det. Istället så fortsätter min städning och mitt OS-tittande. Fan.. jag måste få bättre självdisciplin. Ska träffa Cedergren halv fem och därefter gå och ge blod, innan dess måste jag ha pluggat någon timme, så ja, det är dax.

**


svårt att komma igång

Jag har som sagt en del saker att göra idag men jag orkar ingenting. Vaknade redan vid 06 och kunde inte somna om, låg och tittade lite på OS, sov en timme till och nu sitte jag här i soffan efter att ha ätit frukost och vill bara starta dagen. Men det går inte. Det ösregnar och är allmänt grått, borde ut och powerwalka men regnet kanske är en ursäkt att låta bli...

Har lite ångest idag. Många orsaker.

**

Ensamvargsdag

Jag har verkligen njutit och har fått gjort massor av saker som annars jag bara hade skjutit på. Imorgon ska jag dammsuga, fixa bland t-shirtar och linne + gå ut med papper, glas etc.

Har fått mitt nya kort på kort. Numera är min vackra fars siluett på det som har första prio i min lilla plånbok. Skulle givetvis önska att det fanns mer på det lilla kortet, men en annan gång. En gång då jag inte lever på studiemedel och lån.

Vilken bild jag använde?



well, well.
time to say goodbye.

natti natt.

**

Jag mötte Lassi

 

jag tror på medalj.

**


ordning o reda-Emelie forstatte

Efter mitt pärm isättande så ökande min lust för ordning och reda och därför har jag nu sorterat bland mina skor, skärp, jeans, byxor.. Slängde lite men framförallt är det urfint i min garderob, så även om det är trångt så är det fint.

Såg sista delen av Make me a supermodel, tyvärr vann inte min favorit (sorry Bob). Men jag kan dela med mig av honom.
 Perry Ullman


ja.
**


ordning och reda, pengar på fredag

Inte nog med att jag investerat i kalender, jag har nu satt in papper i en pärm. Istället för mina boxar så ska jag nu sätta allt i pärmar. Jag tror på det, det borde funka bättre. Dessutom börjar jag bli hungrig, drack bara en såndär diet smoothie till lunch och det håller fint några timmar men nu börjar jag bli hungrig igen.

Varför en diet-smoothie?
 Varför inte..?


**

Kalender- check

189:- ordning och reda.


ville egentligen ha en grön, men ödet bestämde väl rosa.

**

Lund igen

Jag har alldeles för liten garderob.. Får verkligen inte plats, funderar på att köpa en såndär låda att ha under sängen där man kan förvara tröjor och underkläder. Som det är nu så är det totalt ohållbart. Fast liten garderob är ju en orsak till att inte shoppa mer... Men ja, så funkar inte jag.

**

sista sidorna

 i Läckberg sen är det dags att börja planera morgondagen.
Kalender från Ordning och reda ska införskaffas, mitt nya, mer planerade liv ska ta sin start.

natt natt.

**

även jag kan se smal och vacker ut..

Fick några bilder idag..





Fotograf Kim Nilsson, Studio e, Helsingborg.
Reklamfoto för Brilliantglas, designer Frida Jeppsson

Det finns fler och det känns bra att ha julklappen till alla säkrad. Vem vill inte ha mig som planch på väggen..?!

**

Sträng klararde cutten med marginal

Verkligen inte det bästa kortet på MP men kläderna är ju snygga! (påminner något om en blå/gul korv, men det är ju grodperspektiv)



heja heja.

**


Fröken Sträng rekomenderar

Regnet ööööser ner och jag har kärringahuvudvärk. Har snart läst ut Camilla Läckbergs Sjöjungfrun och det blir vitlökskyckling till kvällsmat. Dessutom har Olivia lovat att baka kärleksmums, så mitt nya liv som började igår kanske börjar imorgon istället. Imorgon mer jobb på frisörgrossisten, bra att hjälpa far..

Lite pengar över? Investera i dig själv..




Mina absoluta favorit produkter just nu...

**


Amanda på British girls open.

+1 (ett över) efter dag ett betyder att hon har ett relativt bra slagläge inför dagens andra spel.
http://www.lgu.org/

**


Hösten är här.

Även om det är 23 grader varmt så känns det verkligen som om hösten är här.. Det blåser, småduggar och känns allmänt trist. Men jag är rätt glad ändå!

**

1/9

Åhh. så skönt, jag börjar troligtvis först den 1:a september.. inte den 26:e som jag trodde!

Måndag.

Vet egentligen inte vad jag tycker om måndagar. Märklig dag. I alla fall känns dagens måndag märklig, vet inte riktigt hur jag ska känna. Sommaren är snart slut, jag har skitväder på min semester och jag ska hem till Rekekroken igen för att hämta mina sista pinaler. Det är dags att färga håret och framförallt klippa håret, men orkar inte tänka, blond/brunett//ginger? Behöver inhandla en kalender.. Måste försöka att få struktur på mitt 25års liv igen. Vill ha en snajdig men det kommer säkert sluta i en vanlig svart eller en ordning och reda. Måste man ha en mogen kalender som vuxen? Eller är det okej med en guldig eller chockrosa?

Det känns inte så farligt att sommaren snart är över trots allt.

måste köpa en kalender...

**

kort från krääftan





   



  

ja, det var fint!
Framförallt, kräfor är fantastiskt gott!

Olympiska spel i Habo

Efter en morgon med OS på tv:n så åker vi snart ut till Habo Ljung för olympiska spel. Vi har vår gren klar och det stora frågetecknet är N:s axel som han skadade under brottningsmatchen igår. Han är trots allt stommen i vårt badmintonteam, jag är bara en liten bifigur. Stannar där i natt och sen får jag se hur veckan ser ut, ska hem en runda till Rekekroken igen och hämta mina prylar och sen kanske jag borde börja titta lite på internationella. Det är snart dax tyvärr.

Bilder från gårdagens galaj kommer upp under morgondagen.

**

kort men intensiv

Kräftor i mängder, lekar och framförallt snaps och sång så är nu kvällen över för min och N:s del. Det blev en brottningsrond för mycket. Allt inspireras av OS.

**

Pohlmans nummer tack.

SMHI: ett stort vitt moln, inget regn
DMI: grått moln men uppehåll
VERKLIGHET: Ihållande ösregn

Plan B?

**


Kolla in workout-tjejerna

ja, tänk när man blev anställd av kinesiska kommittén att stå och dansa i högklackat under hela inmarchen. Det måste vara en riktig nitlott.

Dessutom tycker jag att man borde uppmärksamma de olika folkgruppernas huvudbonad, såg ni dem med grässtrån. Det tycker jag är bertydligt spexigare än en gul/blå kostym.

**

Imponerande

Jag är förstummad, visst kunde jag ana proportionerna av detta skådespel, men jag skulle verkligen vilja veta budget, träningstimmar, antal människor, detta är bland det maffiagste jag skådat.

Heja Kina.

**

2008 trumslagare,

Jag älskar OS och jag tycker att Kina är ett fantastisk land på många sätt. (Givetvis sympatiserar jag inte med många av deras åsikter och deras mänskliga rättigheter) Jag hoppas verkligen att det kommer bli två otroliga veckor även om Sverige nog inte kommer att infria alla förväntningar. Tycker allt det är märkligt att det är Christian Olsson som ska bära flaggan, det känns kanske som något ofantasifullt. Han ska ju inte ens hoppa..




Nu har de 2008 trumslagarna börjat trumma, jag lutar mig tillbaka och tänker njuta av detta skådespel..

Ikväll ska det inte regna, just nu öser det ner..

**

Nu vill jag inte till Lund..

jag vill bara vara med min Amanda. Men men, det är väl så här att ha en elitsyster, man hinner aldrig träffa henne!

nu slog nog fan blixten ner i grannhuset..

jag är inte rädd för åskan, men denna var obehagligt nära.

vitt sken och sen en riktig knall!

ettusen, tvåtusen, tretusen...

**

Blixtar och dunder..

Bra det öser ner idag för det betyder väl att det inte kommer att regna en enda droppe imorgonkväll?!

önskar jag i alla fall.
Nu stänger jag datorn för idag, tack och hej.

**

Dagens magont..

varför i hela friden göra det så väldigt spännande..

http://www.golfdata.se/jun/tour/index.asp?PAGE=artikel.asp?ID=4566


duktiga syster.

**

Liseberg, Freeport och GeKås i Ullared

Vad andra gör på tre dagar har 3/6 Sträng + Emma lyckats med idag. Vi åkte tidigt till Göteborg för att åka med allra första Baldertåget. På vägen dit lärde jag Emma och Olivia att det är förbjudet att andas i tunnlar (eftersom luften är förgiftad), förvånades över hur små alla kor är om man jämför med Rune och framförallt hur skön och snabb pappas bil är. Väl på Liseberg fick jag tyvärr konstatera att jag blivit ett år äldre och tyckte att Balder gick fortare än förra året och att Lisebergsbanan svängde kraftigare än vanligt.. Men vi var först i kön på både Balder och Kanonen och även om vi hann åka så mycket vi ville så var det riktigt mycket folk när vi lämnade runt 14:30.

Nästa stopp var Freeport, för alla er som inte varit där, det kan vara en riktig guldgruva men också skit. Idag var det definitionen guldgruva som stämde bäst in. Hade jag fått samma mängd lön varje månad så hade jag kommit därifrån med betydligt fler kassar. Isället blev det en svart Filippa K kofta, en väldigt rosa t-shirt (också FK) och en vit skjorta från Whyred.

Tredje och sista stopp var Hairstore i Ullared, min pappas nya kap, vi levererade det som fanns i bagageutrymmet och sprang sedan in en liten runda på GeKås. Det var mycket folk och framförallt så var både vi och alla de trötta. Det blev därför en ultrarapid-runda med lite folie, plastpåsar, olja och likande som resultat.

Nu är det kväll och imorgon åker jag till Lund för att gå lite på fest. Först spontankräftskiva imorgon som förhoppningsvis ska vara på innergården och sen på lördag Olympiska spel hemma hos familjen Jeppsson.

**

fredag blir det kräfta.

Fint med kräfta, op och sång. När, var, hur blir/är problemet.

**

Nytt banrekord på Linde GK

hoooon är så jävla bra...




Nya banrekord på Linde GK

Linde Golfklubbs förra banrekord blev idag slaget av både tjejerna och killarna på Skandia Tour Elit. Niclas Carlsson, Stockholms GK och Jonas Carlsson, Sigtunabygdens GK gick båda på 66 slag, och slog därmed det tidigare banrekordet för herrarna med två slag. Även Amanda Sträng från St: Arild satte nytt banrekord med sina imponerande 67 slag. Detta innebar ett nytt banrekord på damsidan med hela tre slag.

2008-08-06, Jenny Fredriksson



och snygg...

**


vackra Österlen.

Efter att ha lämpat av mormor i Malmö så åkte jag och mamma mot Österlen och började i Ystad, sedan mot Simrishamn, Kivik och Kivik art center, Ulrikedals trädgårdar, lite shopping på Stänkan ( inhandlade en rosa puma dunväst för 150 istället för 900, har länge och ofta sagt att jag hade tyckt det varit skönt med en väst. Att den är rosa kanske är sådär men den kommer användas.) Sedan åkte vi till Kronovallsslott som verkligen är helt fantastiskt och jag hade verkligen kunnat se mig själv som brud där. Men det kommer säkerligen att förbli en fin dröm... Vi slutade i Tomelilla med besök hos Bo Ohlsson och det var nog det som vi hade kunnat vara utan, herre gud viiiilken skitaffär.

Nu sitter jag och laddar för morgondagens tripp, Liseberg, Freeport och sedan leverans till Ullared.



 

Om Kivik art center kan man skriva en hel uppsats.. Det var mycket märkligt och jag tror inte riktigt att varken jag och mamma förstod vad konstnärerna ville förmedla. Men vi var glada...

**

cabben mot Österlen

Nu tar jag och mor bilen med första stopp, lämna mormor och för att sedan sightseea lite nere i de sydöstra delarna. Solen skiner faktiskt idag även om det är kallt, dessutom börjar OS, jag tror det kommer bli en bra dag.

em.

Thank you and goodnight.

Märklig men skön dag. Märkliga men sköna skor.



**

någon som vet hur jag ändrar typsnitt i menyn?

Nu har jag varit irriterad länge nog på att typsnittet är fel i menyn. Vill inte ha times utan arial eller något annat! vet någon vilket kommando det är som ska göras?! Hjälp mottages med gläääädje!

merci.

Buketten från Brenntag


typiskt nog ångest.

Ja, har borde jag sitta och njuta av min semester, men det känns svårt, jag redan av någon anledning börjat tänka och fundera mycket över hösten och framtiden. Vi fick vårt slutgiltiga antagningsbesked idag och ja, jag kom in på allt som beräknat (och herre gud vad skönt det känns att jag INTE har redovisningstentan den 18:e) och nu påbörjar jag alltså min allra sista termin. Last, final, finito. Så mycket som kommer att förväntas av mig..

Men jag är hoppfull.

**

Andra dagen på min semester..


Men för att inte glömma hur det kan vara.


Pappa på väg upp ur vattnet.

**


Första dagen på min semster.

Jag blåste bort, det regnade 50 mm regn, blåste 25 m/sek.. Dessutom så läste jag i tidningen att vi inte ska förvänta oss någon ljusning de närmaste 10 dagarna. Det vill säga lagom till jag måste plugga internationell ekonomi.

   

Isället för strand och solsken blev det Trebello och poppe.



Tyvärr blåser det nästan lika mycket idag, men något ska vi ta oss för, men en runda till Helsingör känns mest jobbigt!

**

Barbie och Ken bjöd på fest!

Tack, tack, tack Carro och Erik, vilken skiva! Det var verkligen jätteskoj!



   

Det var axelvaddar, gyllene skor, pudelfrillor, stora rosetter, tights, Wham, Bowie, pumps, aftereight och päron!



Men det var också nya kärlekar...

Men framförallt, en av mina lyckligaste halvtimmar i mitt liv:
  
Jag fick träffa tjuren Rune, leka på höskullen och åka traktor! Tjoho..

vilken kväll!

tack.
emelie

Dagens då jag ska tillbaka till 80-talet

Nu är nog outfiten bestämd och eftersom jag inte orkar att gå iväg och handla rosa resår så får det bli lite improviserat med ett par gamla strumpebyxor som material. Men mammas jeansoverall ska bäras (även om min kära pojkvän mest tycker att jag liknar en bilmekaniker) och N:s mammas rosa örhängen.


Denna familjebild är ljuvligt 80, det hade kunnat vara familjen Sträng sommaren 85.

**


by the way..

för er som inte sett Batman, det kan vara det allra bästa på länge. Tanke, stort skådespeleri och en fantasiskt historia.

se se se..

**

Goodnight sweetheart!

välkommen tillbaka..

ja, jag vet, dålig bloggare som inte uppfyller de önskade kraven. Men tillbaka jag är med besked. Nu ska det både bli uppdatering, bilder och framförallt nya tankar..! Jag är ju leeeeeedig! Jobbade min sista dag på brenntag och fick världens finaste bukett, varma kramar och framförallt ett fint intyg. Jag har verkligen haft några bra veckor där... De har varit fantastiska mot mig! Höll tillochmed på att gråta lite. Men det är ju sånt jag gör.

Ikväll har vi varit på Carl Aspernäs 25års fest, trevligt med nya folk och med människor som känner folk, som känner folk som precis vet vilka man växt upp med. Världen är så liten så.

Imorgon är det dax att förflytta sig två decennier bakåt och fira det fantasiska 80-talet. Party utanför Kävlinge i jeansoverall, pumps och rosa örhängen. Men nu är det sova utan att ställa någon klocka.

skönt.

natti natt.

RSS 2.0