skrivkramp.

Både här på bloggen och i min grupparbetes uppsats. Tyvärr lär väl skrivkrampen här släppa fortare än vad den kommer att göra med "customer as innovators"-uppsatsen. Men jag ska träffa gruppen om en halv timme på Athen och bena upp saker och ting. Förhoppningsvis så har alla skrivit vars 1000 ord (som jag har knåpat ihop) då har vi bara 5000 kvar! Eftersom (1000x3) +5000 är 8000 ord. Men det som är bra med engelskan är att det finns så många små ord, tänk så många gånger man använder The under en uppsats. Inte te då.. utan the.

Har tyvärr kommit på att jag är sugen på långt hår... såhär när jag precis kapat halva håret. Kan ju för tusan inte ens sätta upp det i en lite tofs. (okej, men jag måste ha massor av klämmor...) Funderar på att efter jul sätta i lite löshår, pappa-fixar... Eller ja, min pappa fixar inte själva isättandet men håret lär han ha på lager. Nej, min pappa är inte långhårig utan frisörgrossist. Nej, han är inte frisör, han var hockeyspelare. En hockeyspelare som lyckats utan att ha behövt spela i NHL.

Men det bästa med dagen är kvällen... Eller i alla fall denna kvällen.

Nu ska jag plocka ihop lite här hemma innan jag beger mig västerut mot Lundagård och AF-borgen. 

**

lyckan att få gråta lite

Ibland kan lite tårar vara så förbannat skönt... Jag behöver egentligen inte ha någon direkt anledning utan det räcker med ett töntigt tv-program, men att få fälla några tårar förlöser så mycket inom mig. Jag tror inte att jag har svårt för att visa och prata om känslor men ibland krävs det som sagt tårar för att jag ska må bättre. En sån kväll är det ikväll, har gått runt och verkligen känt på mig att det var dax att gråta. My moment kom i slutet av Bröllopsform när hon säger "jag har varit din i halva ditt liv och jag ångrar inte en enda sekund", där började tårarna flöda, jag grät för att de lyckats gå ner 18 och 11 kg, jag grät för att kärlek är så fint, jag grät för att det var stämmingsfyllt med fin musik och rosenblad, jag grät bara för att jag behövde få gråta. Efter mina tårar kom N och vi hade istället en brottningsmatch som jag som vanligt förlorade, men huvudsaken var att jag gick från tusen tårar till gapskratt och fnitter. Denna känslorbergochdalbana är verkligen fantastisk. Jag vet att många tänker att jag inte är klok, nej jag är inte klok, men jag tycker synd om er som inte kan gråta överhuvudtaget. Mina tårar är mig kär och jag vill inte slösa dem på skitsaker även om jag gör det lite väl ofta ibland...

Di små:
Återigen Lipstick jungle är verkligen en suverän serie och Kirby Atwood är het som få.

Idag har jag inte ätit något onyttigt överhuvudtaget, det brukar inte hända! Dock 5 clementiner, men det är väl nyttigt, massor av c-vitamin!

Jag hoppas att Percy Nilsson blir vald till årets skåning. Min röst föll i alla fall på honom (i konkurrens med Kenny Jönsson, Jan Troell, Henrik Larsson mfl)

Peach and Mango tea från Lipton, veckans klara favorit.

Imorgon blir det öl, öl, jägermeister, öl och öl!


**

det fruktanvärda med vintertid

Jag har i och för sig inte direkt rört mig utomhus en längre tid idag men det räcker med att titta ut. Det småregnar, är svinkallt och allt är bara grått, grått, grått. Om detta hade varit en film hade de säkert spelat en snyftar-låt utan glädje och utan minsta lilla hopp. Säkert hade det varit ackompanjerat med stråkar och andra lidelsefulla instrument. Asfalten och himmeln smälter samman och blir ett, eller okej kullerstenen och himmeln. De blad som för någon vecka sedan var vackert röda, gula och organga ligger nu i bruna sörjiga högar längs trottoarkanten. Det är den där hemska hösten idag. Dessutom vet jag att jag om någon timme har ett ärende som måste utföras, jag måste trotsa vädrets makter och bege mig ut...

Men snart, om bara en månad får man ta fram adventsljusstakarna, änglarna och tomtarna.. Då blir allt lite ljusare.

Annars? ja, jag är faktiskt på ett riktigt bra humör även om jag är lite uttråkad av de här skolprylarna.

**

det fina med vintertid

Måste nog ändå vara att min kropp fortfarande är i sommartids humör vilket leder till att jag i och för sig somnar tidigare på kvällarna men är betydligt piggare på mornarna och jag går därmed upp lite efter 07 varje morgon. Detta innebär att min kvalitetstid kan antingen bli lite längre eller så startar min produktivaperiod betydligt tidigare. Min dag och alla andra dagar brukar vara indelade i "tider"

Nattetid
Kvalitetstid = frukost i soffan med tidning, te, TV4 nyheter, frukost. 
Fixatillmigtid= Duscha, kläder
Produktivitetstid= Mina mest effektiva pluggtimmar
Lunchtid= oftast till Ellen 12:50
Semiproduktivitetstid= lite seg i huvudet
Eftermiddagspaustid= riktigt trött = nap, mindre trött= frukt eller tv
Pysselproduktionstid= antingen skolgrejor eller tvätta, städa, träna, handla mat
Kvällsmatstid= runt 18-18.30
Sofftid/semiproduktivitetstid= mycket att göra plugg igen
TVtid= 20:00 och framår, inget bra på tv:n då är datorn min vän eller mina andra vänner.
Nattetid

**

Natürlich

På fredag ska jag inte plugga hela kvällen utan jag ska gå på oktoberfest, jag ska dricka öl, äta pretzels och givetvis ha dirndl. Det brukar vara en riktigt succé varje år, det blir besök nummer fyra för mig.



2004 Sunshine girls med Günther och Cedergren



2006 Grönklädd tysk mädchen



2007 den mer oskyldiga lilla blau

2008 blir det den gröna igen som jag får låna av snälla Julia Munther! Tack Julia!

Abend.

Wird es zu einem riesigen Spaß

**

Ett litet plåster på såret

Är att man i alla fall har en schysst bank som faktiskt nu trots att det inte var över 1000:- betalar tillbaka beloppet. Eller egentligen ska jag säga tack till en av mina käraste barndomsvänner Sara Luttrup som jobbar som informatör på Sturup. Vi pratades vid innan idag och hon sa att Swedbank betalar tillbaka alla belopp. Även om era aktier och fonder går åt skogen så är jag tacksam för det jag får tillbaka.


plåster från sorbet.se 79:- för 15 st.

Annars har min förmiddag varit sådär, jag och Jes har diskuterat fram och tillbaka och äntligen har vi nog nu fått lite rätsida på vad det egentligen är som ska göras. Jag ska skriva en inledning under eftermiddagen vilken ska inrikta sig på konsumenten som den nye innovatören. Denna uppsats ska som sagt vara klar på måndag, pppaaaaaaaaaniiik. Men men, jag brukar alltid vara i tid med allt men denna gång blir det verkligen att arbeta mot klockan. Borde kanske intervjua Carro angående både det ena och det andra...

**

Grattis SJ

Men ni ska inte tro att jag väljer SJ för att vara miljövänlig... Enbart för att Sterling lyckas gå i konkurs veckan innan jag ska resa. Dock fick vi (jag och Carro) tag i biljetter på 900 tur och retur vilket faktiskt känns okej eftersom SJ:s biljetter förra gången jag tittade kostade 1600 tur och retur. Sammanlagda priset blir nu 1300. Ja, ett par jeans mindre. Fast vi slipper ta flygbussar och köpa till att checka in bagage. Nu får vi ta med oss hur mycket vi vill och dessutom så är vi miljövänliga...




Nu ska jag gå och köpa en trisslott istället, det kan ju hända att det är min tur i dag...

**

va i helvete

Vaknade av ett fint sms, "sterling har gått i konkurs, alla flygningar inställda" . Enda chansen att få tillbaka sina pengar är via sin egen bank. Men det som irriterar mig allra mest är att de för tre veckor sedan hade en massiv kampanj med billiga flygbiljetter vilka de reade ut till allmänheten. Jag var ju en av dem som köpte för att det var sjukt billigt, men man reflekterar ju inte över varför det var så billigt och sista tanken man har när man bokar något är om de kanske kommer att gå i konkurs några veckor senare. Fast vilken tur att det inte var samma morgon som vi stod på sturup. Men den här utförsäljningen, var det någon jävla vi-lurar-alla-för-att-få-lite-pengar-till-våra-löner... ?


åh, irriterad.

Nu hatar jag Sterling. Men gillar fortfarande inte SJ...

**

pink ribbon

Jag tänker i alla fall skänka lite pengar till bröstcancerfonden idag..

**


Så mycket fint framför mig

Jag ser verkligen verkligen framemot nästa vecka. Sist vi träffades allihopa var i Carros lägenhet i våras. Det kan ha varit kvällen då ingen blev bra på bild. (här fanns för någon minut sedan 5 bilder) Därför beslutade jag om att inte lägga upp dem ändå.. Vi ser förjävliga ut och det är det där att man inte ska bjuda på allt för mycket. Men det ska bli urfint att träffa alla igen. Kanske blir det ännu trevligare nu när jag tog bort bilderna igen... Annars kanske det hade varit arga miner!

Men denna kan vara kvar, Frida och jag på Tempel.


**

jag och mitt skrivbord

Som egentligen är min farmor och farfars matbord. Ett runt furubord som jag vitglaserade och verkligen använder dagligen.. men inte med mat då utan som skrivbord! Fast de sitter nog där i sin lilla himmel och är jätteglada att deras gamla bord kommer till användning.  Just nu skulle nog ingen direkt ens se att det är samma bord, just nu är det överfyllt med papper, artiklar, post-it lappar, pennor, kalender, suddigum, gamla temuggar och ja jag. Saknar dem ibland. Tänker på dem ofta, farmor och farfar alltså.

Min dag har varit bra, är nästan klar med hemtenta nummer 1. Eller klar är att ta i, jag har skrivit allt men nu kommer nästa del vilken innebär att ändra det som låter svengelska, vilket lite för mycket för just nu. Skriver ju som jag tänker och då blir det tyvärr direkt översatt. Men jag har tid på mig att fixa till det... Den andra uppgiften känns skrämmande, den ska in på måndag och jag har inte skrivit ett enda ord. Eller vi hade ju skrivit en del men vår kära lärare sågade oss vid fotknölarna i fredags så det var bara att tänka om. Jag tror dock att vår nya idé är bättre, men som sagt 0 ord på papper. Men vi ska träffas imorgon och var super produktiva.

Ikväll skulle jag egentligen gått på seniorsmöte men har avbokat mig hos Q eftersom jag har alldeles för mycket annat att göra. Nu ska jag tänka på mat igen. Känns som om jag gör det hela tiden. Skulle allt vilja ha en butler som ibland hoppa upp ur skåpet och skrek "Fröken Sträng vad vill du ha idag?" och då skulle jag svarat, något gott och sen skulle Butlern komma med något gott. Nu måste jag göra det själv och jag har inga ideér alls. N ska ut med några kompisar så jag är ensamen, det betyder i och för sig att jag har fler valmöjligheter...

**

lunchpaus med Ellen

Min nya lilla favorit har blivit Ellen Degeneres. Brukar försöka matcha in min lunch tillsammans med henne och hennes gäster. Idag hade hon Shawn Johnson, gymnasten som vann fyra OS-medaljer på besökt samt hennes och Portias weddingplanner från deras bröllop.  Bild från ellen.warnerbros.com.



Ellen är verkligen en trevlig lunchkamrat, det tycker till och med N. Min lunch var svamsoppa med hemmagjorda krutonger och extra champinjoner. Jag älskar svamp och jag älskar soppa. Dessutom så är det relativt nyttigt.

Here I go again.. tillbaka till studierna.

**


CPH med mm och mamma

Varje gång jag besöker Köpenhamn så får jag någonslags förälskelse. Det är så väldigt fint, så väldigt vänligt och framförallt så skön stämning. Igår var en rättså perfekt Köpenhamn-resa, lagom folk, lite för kallt, en liten sightseeing tur, lite affärer, god mat och en fin kaffe. Det enda som var riktigt tråkigt (som egentligen är alldeles fantastiskt) är ju mina andra två turer i novembermånad vilka jag vill spara pengar till. Mitt jag-ska-spara-pengar resulterade i fem olika sidenbandsrullar och tre rullar paljettsnöre från Systrarna Grene. Kalaset slutade på 29 dkk. Hittade i och för sig en fin klänning på Zara som jag provade men det sorgliga med den var att den inte smet åt på rätt ställe utan jag en liten gravid-hint... Vilket jag givetvis inte är! Dessutom så var ju den danska kronan 1.36 igår vilket är sjuuukt högt, vad händer?!?! Just nu finns det 37 marknadsföringsjobb på arbetsförmedlingen, i somras fanns den 140... dessutom så är alla i Stockholm vilket inte passar mig, jag vill stanna här nere! Ska i och för sig skicka i väg en ansökan till idag, men den har lite annorlunda karaktär än de andra.

Nu ska jag ha en effektiv dag med min lilla hemtenta återkommer under dagen med uppdateringar.

Bild från igår, med mammas present från pappa, en systemkamera. Fotograf Mormor.



Grattis igen mammi och tack för igår!

**


Måndag

Just nu är mitt bloggande under all kritik men jag förbjuder mig själv! Eller under helgen har jag förbjudit mig själv, bättre att bara koncentrera mig på den dära hemtentan som faktiskt börjar bli riktigt bra. Jag hade några grymma timmar igår mellan typ 20:30 och 23, kom in i någonslags trans, riktigt skönt. De där timmarna leder ju också till att jag inte behöver ha något dåligt samvete för min idag lediga dag. Det ska bli riktigt fint att åka till köpenhamn med mamma, mormor och syster.

Di små:

Fick en ny parfym av N :s mamma CK2U, riktigt god! (som tack för hjälpen i lördags)

Har kommit på hur det är att vara blind och döv, det är jag nämligen precis innan jag somnar, linsena och glasögonen är av och öronpropparna i. En mycket behaglig men skrämmande känsla. Emelie i en egen liten bubbla.

Regn i malmö och inte ett moln på himmlen i Lund, märkligt!

**

och så Söndag

En vädligt stillsam helg passerar i långsam takt, regnet öser ner och jag har satt på te-vatten. Min lördag var faktiskt riktigt produktiv och jag tror att jag lyckades få ner relativt bra svar. Min analys är kanske inte hundra men så har jag också dagar kvar att fila på den... Det bästa just nu är mitt stavningsprogram, annars hade det gått åt skogen, min stavning på engelska är under all kritik! 

Jag och N hjälpte som sagt föräldrarna Jeppsson igår vilket resulterade i ett lite mer fyllt kylskåp, vildsvin, rotfruktsgratäng med kantareller och en ljuvlig sås!  Nej nu ska jag starta dagens skrivande.

**

Lördag

Alla andra lördagar brukar jag tillåta mig att vara ledig, jag menar är det helg så ska man också få vara ledig. Men inte idag, idag ska verkligen bli en pluggdag med ett undantag, eller två. Ska alldeles strax sätta igång, fixa te, sätta på mig de skönaste kläder jag har och sen gå in i analys-Emelie-moodet. Vill producer både kvalitet och kvantitet idag. Mina pauser kommer att bestå utav presentinhandling till Mor som fyller år på måndag och att jag och N ska hjälpa hans föräldrar på deras lilla bjudning. (som tack för att jag få följa med till Rom helt gratis...)

Varför jag måste producera mycket text idag handlar om att jag på måndag ska till Köpenhamn tillsammans med systrar, mamma och mormor.

Di små:
Världscuppreimiär i storslalom och det är inte på SVT utan på Tv4 sport.. what?! Skidor hör till SVT

Det är 10 år sedan Göteborgsbranden. Vilket också betyder att det är 10 år sedan vi var på Mauritius. Det var helt sjukt, man reser över halva jordklotet och det första man ser och hör på tv:n är från sitt hemland. Mycket märklig känsla.

Finanskris= orosmoment

Klockan ska ställas TILLBAKA 03 blir 02

**

HH

Hål i huvudet.

**

HH

Huvdvärk och Hemtenta.

Återkommer

**

Pojkflickan



Bilden ljuger något, det är inte så mörkt som det ser ut.. Utan en snygg brun.

**

pojkflicka.

Så här någon timme senare och lite mer pill i håret börjar jag inse hur kort det egentligen är... Jag har aldrig haft såhär kort hår i nacken. Vet inte riktigt vad som hände men jag kan inte ens sätta upp i tofs utan tusen klämmor.

Hoppsan.

**

dumt.

Att lägga så mycket pengar på färg och klipp när jag ska ut och resa x2 i november. Men jag känner mig ursnygg.. det kanske är huvudsaken. Får dra in på annat. Vatten och bröd resten av tiden. Då blir jag både smal och inte lika fattig. Fast det är klart, bröd är inte okej enligt någon diet, får bli knäckebröd och bubbelvatten, det har jag råd med och framförallt känns det urlyxigt i jämförelse.

Måste verkligen rekommendera Frida på Tokyo makeover igen, jag har verkligen hittat rätt. Fast jag hade inte riktigt räknat med att hon skulle färga allt håret igen!

Nu ska jag fortsätta fundera över min tenta.

**

Jag har tentan

Tentan: OK

Fysiska problem: ont i ryggen, för er som missat det, jag har för lång rygg och jag märker verkligen av det när jag sitter mycket.

Psykiska problem: inga direkta.

Tankar och funderingar: Varför gå till frisören när man vill spara pengar?!

Civilstatus: sambo

Vill: vinna pengar och att alla hungriga barn ska få mat

Motto: Den dagen jag ser en leende joggare ska jag överväga saken

**


over and out

Stänger datorn och placerar mig i sängen med min1000 sidors bok istället. (nej inte marknadsföring utan Henrik den åttonde) Imorgon får jag som sagt min home exam och då kanske jag inte kommer att kunna läsa om kära Henrik på ett slag. Hoppas verkligen att det är frågor som passar mig som man kan flumma fram någon vettig conclusion.

Imorgon är det förresten Emelie-dagen. Den 23 oktober, mina andra Emelisar ska jobba på JiA-mässan så jag får fira själv och det tänker jag göra genom att gå till frisören och klippa till frillan. 2005 firades Emelie-dagen på detta sätt.
























På en strand i Vietnam.
  




Min lunch. Bättre kan det nog inte bli.

**

Emelie-dagen: När de tog bort Emelie från namnsdagskalendern så valde fröknarna Emelie Cedergren och Emelie Sträng att inför en egen dag där alla Emelior ska hyllas. Denna dag infaller varje år den 23:e oktober och den firas på olika sätt varje år. Emelie-dagen bör spenderas med nära och kära.

Laster

Jag har vissa laster, chips, choklad och söka-kärleken-på-tv-program. Sitter med ett fånigt leende på läpparna och njuter av hur vanliga svenssons får sin lilla tid i rampljuset samtidigt som de försöker finna kärleken. Jag vet inte var denna obsession kommer ifrån men, jag följer numera slaviskt Bonde söker fru. (missar jag det på tv så ser jag antingen en repris eller över nätet) Det är lättsamt, okomplicerat (för det mesta) och framförallt massor av kärlighet. Denna säsong faschineras jag över att alla de homosexuella killarna är mycket snyggare än alla andra som söker sin kärlek bland bönderna, slöseri säger jag. En annan sak jag reflekterat över är varför det aldrig är akademiker som söker fru utan alltid riktiga hantverkade, bilmeckare, butiksbiträden etc. Inte för att jag vill klassificera, men varför? Hittade alla andra sin stora kärlek under studietiden, eller?

Andra love-matchnings-program jag råkat fastna för är Bachelor, Bachelorette (de amerikanska), Ensam mamma söker och Tila Tequila.

Dock förstod jag inte det hära Ensam kille fryser. Det kanske gick en tid som inte passade mig...

Låter jag som en riktig nörd? Mja, det är en last säger jag ju. Inget jag kan hjälpa. Men det är kärleken jag älskar... Men alltså har ni tid över en onsdagkväll 20:00, sätt på tv4. Det är underhållande, det kan jag lova.

**

tacksamhets chock

Tänk er att ni ska hålla ett föredrag, ni har läst in er, övat, skrivit rent, läst lite biartiklar och skrivit rent igen. Sen när ni sitter på lektionen och väntar på att det ska bli er tur och då går någon upp och håller precis samma föredrag som du ska göra. Du tittar på dina anteckningar och funderar över sannoliheten att denna person som nu står där uppe håller ett mycket bättre föredrag än vad du skulle göra men fortfarande fundersam över om personen snott dina anteckningar. Hur kan personen prata om precis samma sak som du 15 minuter senare ska presentera. Förvirrad, frågande och orolig.

Detta har hänt mig idag. Jag hade inte gjort fel, jag hade gjort rätt det var faktiskt vår lärare som gjort fel och gett mig samma artikel... Utfallet blev att jag inte behövde presentera eftersom allt redan var sagt. Något snopen insåg jag att jag nog skulle vara rättså tacksam, i lärarens block måste jag ju fått högsta betyg. För det var trots allt hon som gjort fel.

**


Något för Krook och Hanna?!

Om man är trött på att massörer har för hårda nypor och snackar för mycket. Åk till Israel och prova ormmassage, för bara 70 dollar så får du en timmes massage tillsammans med ett helt gäng snakes. Tycker man att ormar låter obehagligt och att de ger ett för högt tryck kanske man istället ska prova musbehandlingen (....!!) som består av flera hundra små möss som springer över kroppen och därmed ökar blodcirkulationen.



Bakgrundsfaktan: http://www.expressen.se/resor/1.1342123/ormmassage-njut-av-nya-spabehandlingen

Fy fan.

**

Pocahontas på tv

Sitter och ser på Nk'usm, Montanas indianer.. funderar.

Vill inte hålla mitt föredrag, vill inte ens gå till skolan.

Diamond dogs har gjort sju plattor, jag har sett dem live... Svängigt.

Detta kommer att bli en väldigt märklig dag.

**


på tv

Just nu tittar jag på Packat och klart svt1, det handlar om bergsgorillor.

Bild från allposters.com

**


Fröken Sträng filosoferar

De finaste ord jag vet.

Diamanttårar Hallonsaft Fågeldun Midnattsol Drömfångare Videung Livskamrat Pilgrimsmussla Stilettklack Sommarregn Pärldagg Bomullstuss Morning glory Spetsklänning Smultronstrå Tapenade Toffelformad Näckrosblomma Silvertråd Hjortronsalt Västanvind Lingondricka Bergsgorilla Fjärilsvinge Värmeljus Kärleksvåg Livsfilosofi


**


Marknadsföring som global risk.

Ska som sagt hålla föredrag imorgon och den här snubben, Witkowski som jag ska presentera menar att marknadsföring leder till:

1. Marknadsföring underminerar lokal kultur
2. Privat egendom känns mer viktig än mänskliga rättigeheter
3. Dåliga dieter och andra matrelaterade problem uppmuntras
4. Marknadsföring leder till ohållbara nivåer av konsumtion

Ja, jag får i alla fall en tankeställare...

Jag som utbildar mig till marknadsförare.


**


Rocky Road

När jag sitter och pluggar händer det ofta att jag blir sugen på något sött. Det allra sötaste jag kan tänka mig just nu är det dära Rocky Road godiset som jag gjorde i julas och alla älskade. Givetvis så kommer receptet från Laila, fina goa Laila. Vet inte om du har det i din Laila-bok Carro, de är i alla fall fantastiska...

Rocky Road

Förberedelsetid: 10 min

Färdigt på: 40 min

Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.



Bilden är från Lailas hemsida på tv4.se


**


Massmördar dröm

I natt invaderades Malmö av folk som ville utplåna alla goda. Jag var god och dödade en annan man med ett gevär som var typ två meter långt. Ibland undrar jag verkligen vart jag får allt ifrån, vad är det som jag upplevt som min hjärna vill bearbeta på detta vis?

Jag vet inte riktigt om mina nya vanor, gå upp vid 07 och sen somnar jag en timme i soffan, nu är jag pigg, vaken och Obama är och hälsar på sin sjuka mormor. Vet inte om det är ytterligare ett PR-trick men han lär värva några röster till. Medan Obama hälsar på mormor så ska jag till Athen och fixa inför morgondagen, jag och min lilla grupp ska ha en presentation om sambandet marknadsföring och hedonism.

Athen: stort studiecafé i AF-borgen med mycket sköna stolar och soffor samt kaffe för 10:- Dock Löfbergs lila.

Stockholms börsen 1.9% upp. Det är bra.

**

Ny lila look

Trött på det dära rosa, behövde en ny höstlook och jag gillar lila och cambria. Två lila fina plagg från asos som jag gärna hade klickat hem. Men ska ju till hufvudstaden och Rom... pengarna ska sparas!




happy monday!

**

Det här att bli made

Av någon anledning så äter vi vid ungefär samma tid som en barnfamilj det vill säga runt klockan 18 och på tv:n vid denna tid är det Made på mtv. För er som inte har sett Made så handlar det om "vanliga" amerikanska ungdomar som vill förändra sitt liv, antingen bli pagent queen, triatlontävlare eller rap-artist. De ger upp sitt liv för 6 veckor och bli då made av något proffs. Ofta när jag ser detta program så sitter jag och funderar över vad jag skulle vilja bli.. Konståkare, designer eller elittränad. Eller kanske motorcrossstjärna, ibland skulle jag i alla fall vilja köra sådan där down-hill med mountainbike. Fast nej, jag skulle nog vilja sy mer, tycker verkligen att det är kul att skapa.

Di små korta:
Guy Ritche kan tydligen komma att kräva Madonna på två miljarder.. Har han inte nog med pengar och varför måste alla skilsmässor bli små smutsiga..
Örebro-Hif ikväll, det är fint med HIF, frågan är bara hur det ska gå utan mr Hank Larsson.
Ska till frisören på torsdag, tror bara jag ska fräscha upp frisyr och färg för jag har verkligen trivts denna gång.
Gillar Kate Perrys nya hot and cold. Hon är kanske kommerisell men jag gillar henne ändå.
Spagetti och köttfärsås-proffs= Emelie
Nytt måla nagellack mål är uppsatt.


Snart möte med några seniorer och sen en skön kväll framför tv:n.

**

Kambodja.

En av mina käraste vänner Hanna ska till Kambodja i vår och skriva sitt ex-jobb. Jag är allt lite avundsjuk för även om Kambodja till stor del var ett väldigt sorgligt land så var det också där som livsgnistan kanske var som störst. Framförallt så var Ankor wat kanske det mest fantastiska jag upplevt. Bjuder därför på några lite äldre bilder.


 

Fint.

Min förmiddag har faktiskt varit riktigt produktiv. Måtte resten av dagen bli lika bra.

**


Gräsligt mycket att göra

Så mycket att jag vaknade vid 06 och bara låg och tänkte på allt som ska göras denna vecka. Gick upp vid 06:30 och satte igång datorn, kollade mina mail, insåg att ingen mer än sjuksköterskor, Sara Luttrup och Mamma är uppe vid denna tid, kröp ner under filten och vaknade precis. Behövde nog sova mer efter helgens galej. Det var riktigt skoj, mamma var nog jättenöjd men tyvärr så sov jag nästan ingenting mellan lördag och söndag. Det är det här med alkohol och sömn...
 



Så fina var vi!
Sen igår var vi på hocket, Jonstorp tigers-Mörrum. RIktigt dåligt spel av Tigers i första och andra halvlek ledde till en förlust. Rikitigt tråkigt. Nu är det tillbaka till vardagen och jag har som sagt en del att göra idag. Men jag lär väl återkomma.

**

Fetma och Henry den åttonde

Egentligen hade jag kunnat skriva mycket mer om den här dagen men det jag mest funderat över idag är idol-LouLou och Henrik den åttonde. Efter att i förra veckan sett den här Boleyn-filmen så ökade mitt intresse markant om engelsk historia som jag tror att alla mina lärare genom tiderna valt att bortse ifrån. Jag menar det enda jag vet kommer i från En riddares historia, Braveheart, Robin Hood, Elizabeth-the golden age osv, jag kan inte komma ihåg att jag någonsin läst en skolbok om engelsk historia. Därför gör jag det nu, hittade en 1000 sidors bok om Henrik den åttondes hela liv, hans fruar, hans sätt att förändra religionen och om hur han ledde in England på helt nya vägar. Kanske urkorkat att börja läsa en skönlitterär men faktabaserad bok nu när jag egentligen borde läsa Gareth Morgans Image of organizations. Men jag älskar det här... När det här blogginlägget är avslutat ska jag krypa ner i bädden med min tegelsten, 920 sidor kvar. Men innan det,

Fetma, jag blir rent knäpp på det här snacket om jag-mår-så-bra-i-min-kropp-idol-Loulou. Har läst att det är så skönt att denna Loulou föraktar bantning och andra dieter och tycker att alla ska vara nöjda med den kropp de har. Någon skrev att det är bra med förebilder som Loulou och Sanna Nielsen (hur fn nu någon kan sätta dessa i samma viktklass, det är ju för tusan en riktig föroläpning för stackars Sanna). Min åsikt är att Loulou är sjukligt fet och hon ligger verkligen i riskzonen för alla möjliga hjärt- och fetmarelaterade sjukdomar. Hon kanske njuter av att vara lite större, men hon kan fortfarande gå ner 20 kilo och vara lite större och leva ett mer hälsosamt liv. Loulou i idol må sjunga bra men en förebild tycker jag inte att hon ska vara i ett Sverige som är på väg att klassificera fetma som en vardagssjukdom.

Nej, nu ska jag ta del av syskonen Mary, Arthur, Margareta och Henrys lilla värld.

Godnatt.

**


Med ängelholm i Horisonten

Hemma, hemma hos familjen. Efter en gårkväll med oxfilé, prinsesstårta och vetrinärbesök så är det nu tystnad i hela huset. Ska försöka läsa en av mina Tadajewski-artiklar innan det är fullt hus igen. Annars så ska jag nog mest njuta av tystnaden och havet. Det är Fabbe-feber i Jonstorp, alla vill prata om succén, hoppas verkligen inte att han faller som en pancake nu, det hade varit tråkigt.

Vår Saga har tydligen fått borelia och ledbesvär. Stackars hund. Men nu har vi varit hos vetrinären så det blir nog bättre alldeles snart.

Plugg för min del.


**

Ciao, Ciao Italia

Nu kommer jag! Eftersom min käresta fyller 25 i slutet av november så passade hans föräldrar på att ge honom och bjuda med hans flickvän på en liten tripp till Rom. Jag tror att jag kommer att älska Rom, maten, musiken, fotbollen, italienarna, modet och framförallt kulturen. Så från och med idag ska jag lära mig massor av italienska, sjunga Eros sånger och se på filmer med tema spagettiwestern.


E l´ora di andare ai mondiali
Si accende una stella per noi
Ja vägen mot VM är klar

La atrada e lunga e difficile
Vi satsar och tar nya tag
Rom blev ej byggd på en dag

Ciao Ciao Italia

**

3 mål i NHL-debuten

Min första kärlek (och en av min brors föredetta bästa vänner) Fabian Brunnström gjorde i natt sin NHL-debut och passade på att göra tre mål för sitt Dallas Stars. Det kallar jag debut.... Man kan inte låta bli att imponeras och framförallt änska honom lycka till! Sitter och läser alla artiklar och man blir inte annat än rörd, denna lilla kille från Sturuholm/Jonstorp som ett tag var så vilsen. Sannolikheten att Jonstorp på 3000 invånare har kunnat producera stora hockeynamn som Ingvar Sträng, Sverker Torstensson och nu Fabian Brunnström känns otroligt. Jag gissar att Fabians tröja nu kommer att bli en inventarie i vår Tiger Dome, Jonstorps hockeyarena. Cheesy bild från sportbladet.se...



Kul att de har stavar fel på hans matchtröja! Jag vet eftersom jag har skrivit Fabian Brunnström typ 50000 gånger och ristade till och med in ett F på armen med ett häftstift. Jag satte mitt lilla märke precis under klockan så att ingen skulle se. Hur gammal jag var? Ja, jag gick i femman, då är man väl 11 år ung..

Min dag kommer nog mest att bestå av Kotler-funderingar, jag, Jessica och Musse ska börja med vårt grupparbete/hemtenta/uppsats idag och ska träffas på Athen om en halvtimme. I eftermiddag styr jag näsan norrut, hockeybyn och ska försöka mig på skånetrafikens berömda tågförbindelse... Jag ogillar både SJ och skånetrafiken, kul för de som var strandsatt utan för Arlöv i fem tillar igår... Ingen ersättnig och ingen information, det är ett väldigt vinnande koncept. I alla fall verkar Skånetrafikens ledning tro det!

Solen skiner även om det enligt tv4 nyheterna skulle regna, den typen av felaktig prognos gillar jag.

**

det är bara, regn hos mig

Nu då, nu kommer nog den där tråkiga hösten. Ihållande duggregn som man inte tror att man kan bli blöt av, vilket man blir ändå, man blir pissblöt och framförallt fuktig. Dessutom så är det jobbigt om man måste småspringa till EC så att man blir jättevarm. I morse tänkte jag vara världens snällaste syster och köpte därför en stor bit prinsesstårta till min födelsedagsbror. Jag traskade hem till honom, ringde på och ingen svarade, ringe hans mobil och kom direkt till mobilsvar... Min tanke var att han blivit så störd i morse av alla gratulanter (finns det ett ord som heter det?!) så att han stängt av mobilen. Jag traskade hem, ställde tårtan i kylen och fick som sagt småspringa upp till EC. Lite i 13 ringer min bror och döm av min förvånig, han hade gått och pluggat redan vid 09 så det var därför jag missat honom... Herre gud, vad händer, bror pluggar innan mig på sin egen födelsedag? Hurra för honom, på alla sätt och vis! Men men, istället tog vi den dära prinsesstårtan nu på eftermiddagen med en stor kopp kaffe och tända ljus. Fika med bror var en trevlig verklighetsflykt. Han börjar bli vuxen, ja 23 i alla fall.. Rättså vuxet. Helst av allt hade jag velat ge honom en riktigt fin, snäll flickvän, men det är svårt... Men han hade varit värd det i alla fall.

Idag har vi annars spånat på uppsatsen och jag tror att vi kom med några riktigt fyndiga och inte så utforskade idéer. Vill inte riktigt dela med mig än, men jag tror faktiskt att det kan bli riktigt bra. Skönt att ha fler att bolla sina tankar med i alla fall, dessutom kanske vi är fler än två, vi hittade en tjej till på vägen. Ja, på vägen.

Rosalie:
Tack för din fina kommentar! Jag hoppas att du har det bra där uppe norröver, stannar du där eller är du norra Skåne kär?

Nu ska jag fortsätta här.

**

Lillebrors biiirthday

Idag är han verkligen värd en bit prinsesstårta...



love you brother.

Nu ska jag snart springa iväg till skolan och sen ska jag och uppsats-Karin komma på ett häftigt ämne.

**

Saloon girls

Mammas galej innebär utklädnad... Jag har ikväll sytt min och Amandas glädjeflickdräkt! Det är rättså svårt att få den sådär mittemellan, inte för mycket men samtidigt absolut inte för lite! Jag älskar att pyssla och vi kommer att vara döösnajdiga. Nu ska jag se ett avsnitt apprentice och sen blir det hopp i säng och sluta de små bruna. (varför låter de små bruna så fruktansvärt när de små blå är världens gulligaste...?!)



En annan saloon girl
howdy!

**

Födelsedag en månad förtidigt

I några dagar har jag verkligen funderat på vad jag skulle ge N när han den 23:e nov fyller 25 och eftersom han den senaste tiden spelat väldigt mycket fotboll med kompisarna så ville jag att födelsedagspresenten skulle relatera till det nyväckta fotbollsintresset! Igår kom jag på vad jag skulle köpa, ett par riktiga fotbollskor istället för ett par innegympaskor av modellen stabil. Idag när vi var på stan så var vi och provade lite skor och dagens ögonblick är när jag säger, jag tänkte ge dig ett par fotbollsskor i födelsedagspresent. Liten lycklig fotbollskille... Visst att det är mer än en månad kvar men han spelar ju just nu och snart är det alldeles för dåligt väder så jag vet att presenten kom mycket lägligt... N är nu ägare för första gången någonsin till ett par fotbollsskor, modell: Nike tiempo brasileiro fg, pris 399:- (ord 999:-).

Jag älskar att ge och jag är så väldigt nöjd med min fars present och inte att tala om till min mor...! Och vad min far ska ge min mor, just nu är jag en presentidéspruta, just ask!!

**


D-uppsatstema önskas

Jag och Karin måste komma på något riktigt intressant att skriva vår uppsats om... Förhoppningsvis så är vi på samma nivå och har ungefär liknande tankar, men det är svårt vart man ska börja. Hela Odd Molly processen växte fram under en längre period och hade inte Nina kommit med idén från början så hade det aldrig blivit en så pass bra uppsats som det ändå blev. Jag är lite inne på kontroversiell marknadsföring, advertising and emotions eller något som Sean Duffy pratade om under sitt seminarium. Han var bra den mannen, det är en sån marknadsförare jag vill bli...

Annars så har jag skickat i väg en ansökan idag om ett jobb som de faktiskt söker, en informatör-tjänst vid Malmö stads fritidsförvaltning, det kanske låter torftigt att jobba inom det offentliga men jag tycker verkligen att jobbet låter intressant,

Kvalifikationer
Vi vill att du har högskoleutbildning inom information/kommunikation/marknadsföring och/eller har motsvarande kunskaper. Kännedom om offentlig verksamhet är meriterande. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, har grundläggande kunskap i Indesign och Photoshop samt har erfarenhet av webbproduktion. Som person är du självgående, har lätt för att prioritera och är bra på att samarbeta.

Ja, varför inte..

*


Beckmörkt klockan 07

Idag hade jag ställt min klocka på 07, när den ringde och jag skulle gått upp var det helt mörkt i rummet och hela mitt inre skrek att jag skulle ligga kvar. Jag låg kvar en hel timme till, en mycket skön timme vill jag lova.

Nu är jag snart påväg till föredrag om cynism och hur det påvekar i organisationer. Kan väl inte säga att jag är direkt påläst men det har inte krävts andra gånger. När jag för några minuter sedan läste sydsvenskan så konstaterades även där att vi har finanskris och att Blondinbella slutar blogga, det har för tusan varit huvudkommentar på expressen, aftonbladet, hd och nu idag sydsvenskan. Visst att hon säkert är driftig som få och hon har ju verkligen lyckats med sin blogg ( jag har absolut ingen önskan att vara en blondinbella) men varför denna uppståndelse för att hon ska sluta. Vad är det folk kommer att sakna? Att inte få se vad stackars Bella har på sig varje dag? Eller tycker alla att hon borde tjäna ännu fler miljoner. Nej nu ska Bella satsa på skolan, Lycka till Isabella, jag tror du kommer att få det svårt att inte blogga ändå... Fast det är imponerande att hon haft en halv miljon läsare i månaden, jag är inte en av dem, så att döma henne avsluta blogga grej är kanske inte rätt.
Men varför denna uppståndelse?



Blondinbella

**

ett pass afrodans och ett paket kräftor

Mina senaste timmar har verkligen varit givande, först en bra läseftermiddag med många sidor avverkade. Sen vid 16 ett afropass tillsammans med Karin och nu min favorit mat, ett helt paket kräftor. Har dessutom kommit på en skitbra födelsedagspresent till min far som inte önskar någonting och som framförallt inte vill att vi ska lägga några pengar. Så nöjd så. Nu ska jag snart på informellt möte.

En bra måndag helt enkelt. Det hör inte till vanligheterna...

**

Den där lyckade fredagskvällen

Miriam tagade några kort på Trynebooka, Lunds Nations styrelse 06-07.






tillbaka till studierna.
**

Verkligen måndag

Jag har alltid så höga planer för måndagarna, så mycket som ska fixas, det ska tränas och det ska framförallt pluggas och leta jobb. Istället så blir dagen otroligt segstartad, har i och för sig kommit i kläder nu men det hade jag inte för 30 minuter sedan. Men man blir lite så här handfallen när man avslutat ett projekt och inte har lust att starta med något nytt. Jag känner inte för speciellt mycket alls just nu och vet inte riktigt hur jag ska engagera mig... Hade helst legat kvar och tittat på Malou men icke. Nu är det dax.

Jag lär väl återkomma under dagen eftersom jag inte ens orkar lämna hemmet. Men N jobbar så jag har ingen jag kan störa och ingen som stör mig. Ska sätta på lite tevatten och preparera mig för dagens förhoppingsvis flitiga plugg!

**

sjuk saga

Vår älskade lilla Saga är inte riktigt frisk..



**

Bloggfri helg har passerat

Först och främst har jag haft en relativt busy helg med systerbesök på torsdagen, middag med styrelsen 06 i fredags och igår kördes en lugnare variant med TP och bara vatten och chips. Den har varit bra även om förkylningen inte har gett med sig än och att jag inte rört på mig så mycket som jag önskat.

Idag är det helt fantasisk väder igen och denna hösten måste vara ovanligt bra. Var ute på en promenad innan och jag blev sådär töntigt nostaligisk när jag hittade ett jätterött löv som såg ut som ett hjärta mitt bland alla gula. Jag strosade fram och drog medvetet fötterna bland löven så att de yrde så där som på film. Solen sken och en lugn söndag i Lund utspelades. Det enda som störde denna något romantiska bild är att jag hade en knallrosa RUSTA-kasse fylld till bredden med tomburkar och pet-flaskor. Kom till Konsum och stoppade i alla flaskorna när jag sedan inser att burkmaskinen är sönder, men eftersom jag fortfarande var på fint humör så gjorde det ju inget att jag fick vandra till Hemköp. Väl på Hemköp gick själva pantningen bra men sedan när jag skulle betala min mjölk (som burk-kupongerna betalade) så var det sjuuukt lång kö. Det satt en lat nonchalant snubbe i kassan som inte var service-minded och framförallt långsam. Det var en stackars dam som behövde hjälp men hittade ingen förutom han i kassan. Han i kassan lämnar eftersom han var den enda tillgängliga, hur fan kan man vara tillgänglig när det står 10 pers i kö? Jaja, jag hade ju ingen tid att passa men ibland undrar man.. verkligen.

Nu ska jag pyssla lite här hemma, N är och spelar fotboll så jag har lägenheten för mig själv. Men idag är det verkligfen fin höst...



**


Sicka syskon

Hade verkligen en jätte jättetrevlig kväll igår! Vi pysslande med mamma-fyller-år grejor, pratade massor av skit, visade inlägg från Youtube (christian the lion och Derrick som Britney), dansade lite, åt popcorn, drack lite vin, spelade kortspel och bara var med varandra (och några till).

Idag mår jag lite sämre, min förkylning vill verkligen inte ge med sig och jag börjar ana att en mina 10 dagar med nosespray är över och att man borde testa något annat! Men vad ska jag göra? Känner mig sliten och snorig med andnöd. Då är det betydligt bättre att vara sliten och snorig utan andnöd. Snart ska jag vänja mig av igen...

Läste att Beltram blev dömd, jag tycker personligen att det är bra, även om det var många år sedan han utförde övergreppet så är det starkt av rätten att döma honom till 2.5 års fängelse. Det trodde jag aldrig. Men min personliga åsikt är att han är en riktig snuskpelle. Kan mycket väl tänka mig att han gärna masserar småtjejer... gärna naken.

Har skickat iväg min recension nu, vet inte riktigt om jag ska läsa bok eller artiklar. Eller bara vara. Det är skönast att bara vara. Men frågan är om jag har tid till det..

återkommer.

**

Sovande syster i soffan

Att shoppa kan vara jobbigt, fråga Amanda Sträng... Problemet är väl det att hon inte hittade någonting. Mne så brukar väl fallet vara när man har pengar som man får spendera.



moi and sis för något år sedan.

**

Morgon med cynism

Sitter och läser en artikel om huruvuda cynism fungerar som ett kontrollverktyg inom organisationer och hur man som arbetstagare påverkas av denna känslokalla livsåskådning. Mycket intressant.

Idag ska jag:
- läsa klart artikeln
- köpa senaste upplagan av FORM, (har hört ryktesvägen att någon som liknar mig modellar med ett glas i tidningen)
- äta lunch med Amanda och N
- fika med lillebror och lillasyster
- fixa present till vår mor
- introduktionsmöte t magisteruppsatsen


check.
**


Maria Larssons eviga ögonblick

Får 4.5 av 5 möjliga, tragisk men vacker och välspelad historia.

Nu är jag trött.

**

Duffy agency

Idag har jag varit på min mest inspirerande föreläsning någonsin.  En man vid namn Sean Duffy, konsult och marknadsförare (troligtvis också ägare) på Duffy Agency vilken finns placerad i Boston och Turning Torso. Hela seminariet handlade om "marketing in practice" och hans första slide heter " What Kotler never said" eller ngt likande.. Vi fick interagera, diskutera och komma till egna lösningar och en tre timmars föreläsningar har aldrig gått så fort. Vår task var att identifiera behovet av aspirin till kvinnor mellan 65-80 och då inte det självklara som smärtlindring utan på ett högre plan. Klassen fick tio olika behovsscenarier, någon annan fick behovet av Obama för vita amerikanska män mellan 30-45 och en tredje behovet av kondomer till 16-20 åriga katolska ungdomar. Ja, förstår ni poängen, det skapade mycket debatt vill jag lova..

En av produkterna hans agency fick i uppdrag att skapa en kampanj runt var TwoDaLoo:


Han menade att detta var ett av de svåraste projekten eftersom han själv hade svårt att se behovet av produkten. Jag förstår precis, inte nog med att det är två toaletter utan det fanns också dockningssystem till ipods och laptop. Men det är klart, skapas behover så finns också en marknad... Men vad jag gör på toa, det är jag nog helst ensam om...

**

Tillägnat allvarligt.


Egentligen så hade jag inte ens tänkt att bry mig, ignorera vad som skrivits, men ändå någonstans så tog jag illa upp. För er som inte läser kommentarerna, någon anonym har skrivit till mig att detta var den absolut sämsta blogen som någonsin lästs. Jo, men visst, detta kanske kan vara den sämsta blogg, du någonsin läst, men det kan bero på att du inte har något egentligt intresse av att läsa den och min förhoppning är att du inte ens kommer att läsa detta eftersom hade jag besökt den sämsta blogg någonsin hade jag troligtvis aldrig mer återkommit. Det jag vill poängtera med detta är att jag inte skriver för någon annan, jag skriver för att tillfredsställa mig själv, för att få ner mina ibland märkliga tankar på papper och för att ha möjligheten att om några år kunna gå tillbaka och läsa vad jag gjorde hösten 2008. Detta är min dagbok, mitt sätt att uttrycka sig utanför den akademiska värld jag annars lever i och tanken är inte att jag ska nå 100 000 tals läsare utan att den som bryr sig om mig kan ta del av vad som händer i min kanske obetydliga värld.


Emelie


Nattens dröm

Eller troligen morgonens dröm, jag fick nämligen vit Audi A8 i julklapp med lampor fram som ser ut som kisande ögon. Jag, Olivia och Amanda var sedan ute på utflykt...

Jag tror inte att jag får en audi i julklapp, jag vill nog inte ens ha en! Nu ska jag bege mig till EC, ut i det fina, fina höstvädret, sen blir det nog skithöst, ska vara grått och regn imorgon.

**

The other Boleyn girl

FYRA stjärnor av FEM!

vilken fantastiskt fin film..

nu ska jag sova!

**


På väg till Gerda

Jag hoppas att jag kommer att glömma denna dagen fort, produktiviteten har nämligen varit noll. Har fått 10 sidor pluggat på hela dagen och det är under all kritik. Men jag har haft det skönt även om jag borde bestämt från början att jag skulle ha en dag off. Istället så har jag skickat massa mail till folk, pratat med lillasyster i telefon, planerat presenter, varit ute och ätit lunch på stan (det blir potatis och purjolökssoppa ikväll istället), vilat i ca 10 min, varit på torget och köpt frukt och grönt, njutit av det fantastiska höstvädret och nu ska jag snart snöra på mig pjuxen och bege mig till en timmes latin aerobic. Svänga på höfterna och ropa riiiiibaa. (Tänkte först inte gå och träna men det blir mitt "straff" för en otroligt oproduktiv dag..) 

Min kalender fylldes snabbt:

onsdag:
Gästföreläsare 10-12
Bio med flicksen 18:10, Maria Larssons eviga ögonblick

Torsdag:
plugg
Amanda kommer och hälsar på/sover över

Fredag:
Gästföreläsning 08-11
Middag med styrelsen 06-07

over and out.

**

Fina mamma

Grattis på namnsdagen världens bästa Birgitta, som bytte namn till Peggy som tonåring...
Fast i pass och på körkortet är det fortfarande en Birgitta!


**

Två spontanansökningar senare

Två till iväg, vet inte riktigt om jag vill skriva till vilka företag jag har skickat iväg till, man vet aldrig och jag vill ju faktiskt ha ensamrätt om mina ytterst goda ideér. Men som sagt det känns skönt att jag accepterat mitt andra hands alternativ i en ekonomiassistenttjänst, det var det jag gjorde i sommar och jag trivdes ju jättebra ävenom arbetsuppgifterna inte riktigt var de allra roligaste så vet jag att jag klarar av det och att jag har relativt god kunskap om SAP som de flesta företag arbetar i. Att vara ekonomiassistent på ett inspirerande företag kan nog vara riktigt bra, de söker en nu på Malmö arena, fast det är anställning omgående och det går ju inte...

Nu ska jag nog vika lite tvätt innan jag börjar laga lunch, potatis och purjosoppa. Fint, soppa är verkligen underskattat. Här är ett fint recept på tomatsoppa som jag verkligen älskar.

Ninas Tomatsoppa

2 pers


1 burk hela tomater

Tomatpuré

Vitlök

Lök


Pasta


Basilika

Peppar

Italiensk salladskrydda


Hacka en gul lök fräs det i olivolja i botten på en rymlig kastrull. Pressa i en vitlöksklyfta efter en stund. Lägg i tre matskedar tomatpuré och låt fräsa en liten stund. Tryck i en prutt ketchup om du gillar lite sötma. Häll i en burk krossade eller passerade tomater samt en full burk vatten. Lägg i en buljongtärning, gärna kalv- eller oxvarianten så får du lite extra botten i soppan. Koka upp och låt småkoka i fem minuter. Lägg i pasta av det slag du gillar bäst, t ex gnocchi, farfalle eller penne, och låt det koka med i soppan sin fulla koktid (c:a 10-12 minuter). Krydda soppan med lite svartpeppar och en halv till en hel matsked italiensk salladskrydda - smaka dig fram, det låter mycket, men det blir inte så salt! Tänk på att soppan blir mild av grädden sen.

ha en trevlig lunch!

**


Jag vill inte, jag vill inte.

Idag vill jag stanna i sängen, inte för att jag mår dåligt eller för att jag har massa ångest utan bara för att det var så skönt att ligga där i de nytvättade lakanen. Jag har sovit helt fantastiskt bra och borde väl egentligen vara pigg och på gång, men nej, vet inte riktigt vart jag ska börja idag. Eftersom jag nästan är klar med min recension så vet jag inte om jag ska ta tag i language of management kursen eller om jag ska fortsätta med den andra...

Det är riktigt dött på jobb-fronten, inget att söka och det här med spontanansökningar känns svårt. Men det är väl bara att fortsätta även om det känns tungt nu... Kan bero på -7.1% eller vad vet jag.

**

Joni och Silas


bilden från svt:s hemsida.

Måste bara passa på att säga att Malin också är grym, och jag önskar henne och Alicia all lycka.

**

Ljuvliga Joni är grym

Jag vet att jag kan ha tjatat det här ämnet, men vilket bra program SIngelmammor är/var. Idag visades sista och åttonde avsnittet och jag imponeras verkligen av de har ensamstående tjejerna i min ålder. Framförallt så är Joni ljuvlig, en riktigt grym tjej som jag hoppas det går bra för och att hon och Silas hittar en lägenhet. Jag kommer snabbt ner på jorden när jag ser på programmet, jag menar vilka är mina problem? Jag har någonstans att bo, en liten inkomst och har framförallt ingen unge att ta hand om. (Hade jag haft en liten kotte så hade jag också varit en fantastisk mamma, det är jag säker på..) Men Joni får allt att låta så enkelt och så självklart. Hon är desutom riktigt snygg och kommer säkert att hitta en fin ny pojkvän. Ja, jag kan säkert låta nördig men jag har verkligen sett alla avsnitten och tycker det nästan är lika bra som Barnmorskorna.

Nu från det ena till det andra, singelmammor till sportnytt.

**

fler godbitar från i lördags

Från efterfesten som jag helt enkelt glömde lägga upp!

 

**

Barnen Sträng

Enda kortet någonsin som alla barn och alla djur är med på..


Bakre raden från vänster:
Jonathan, Saga, Amanda, Hansson, Emelie, Svea
Främre raden från vänster:
Olivia, Signe

Ikväll blir det en lugn kväll framför tv:n, har ensamkväll, jag gillar verkligen det ibland. Har täntl mina värmljus och njuter av en nystädad lägenhet och att jag senare får gå och lägga mig i nya lakan. (ja nytvättade i alla fall..) Är förresten nästan klar med min book review, riktigt gött!

Åt pizza till kvällsmat så det blir till att träna imorgon med, latin aerobic är tanken.

**

alla goda ting äro tre

Idag har vi tvättat och städat, det vill säga göra alla goda gärningar samtidigt vilket faktiskt är att rekommendera. Vi har torkat av, dammsugat och tvättat golvet och nu har vi det så väldigt fint här i lilla lyan. Samtidigt så har vi tvättat allt vi äger, nästan, problemen har varit.

1. När vi kommer ner då är det någon idiot som satt på maskinerna på vår tid och det var verkliegn vår tid. Vi stängde av dem och la deras kläder i en hög.
2. När vi kommer ner igen så har 40 grader färgat slutat fungera så vi får centrifugera den manuellt (inte för hand utan vi bytte maskin och sen centrifugerade.
3. När allt som skulle torktumlas låg i tumlaren då inser jag att den inte fungerar utan får hänga upp all tvätt förhand, det vill säga 1000 strumpor, underkläder och lakan, handdukar, jeans, tröjor, toppar, mm.

Tur att N var på riktigt bra humör och inte blev arg en enda gång, jag höll på att dö av irritation för ett slag... Bara för att vi städat så fint så ska vi gå ut och äta, idag blir det så lyxigt som Subway och jag ska smaska i mig en kryddig italienare med honungsenap-dressing 0 % fat.
 
**

Polygami, plural-familj, månggifte

Har fastnat framför en mycket bra dokumentär, borde plugga men det kan jag kanske göra senare, detta vill jag se. Eller det som överraskade mig mest var att alla ser helt normala ut, riktigt snygga fruar, medan männen är lite mer sliskiga. USA är ett märkligt land, men medan det  förbjudet i USA och dessa stackars människor lever i hemlighet så lever Hugh Hefner öppet har tre flickvänner och det är det ingen som ifrågasätter eller skapar debatt runt. Märkligt. Plural-familjer (som de själv vill kalla sig) känns nästan mer sunt, de är i alla fall i samma ålder allihopa.

Jag kommer att ha trääääningsverk imorgon.

**

måndagsmorgon

Efter att ha haft mina nätter då jag sov så väldigt gott så har jag nu kommit in i en ond cirkel där jag sover oroligt, vaknar trött senare än innan och är slö som tusan på morgonen. Kan bero på att det är måndag idag, eller nått! Ska fortsätta att skriva min recension nu någon timme innan jag ska gå på ett pass 12:15, i eftermiddag ska vi tvätta och städa lägenheten. Det kommer förhoppningsvis att bli en bra dag. Förhoppningsvis en bra vecka...

**

Sterling is the new black..

Efter mitt lilla utbrott på SJ så gick jag över till att studera flygpriser istället och efter att testat Malmö Aviation vilket kostade 1050:- tur och retur, SAS 993:- och då slutligen Sterling 399:- tur och retur! Visst att man får ta flybuss ut men det är fortfarande billigare än 1600 hos statens järnvägar. Idag är jag en miljöbov, men tänk att jag kan shoppa för 1200 som jag annars hade lagt på tågbiljett, eller jag kan skänka en 100-lapp till världsnaturfonden och fortfarande tjäna på det. Jag är riktigt nöjd, hoppas bara att Carro blir lika glad som jag.



**

Partyprinsessa

Jag låter bilderna tala för sig själv...


  




  

  



......

**

Jävla SJ

Skulle boka biljetter till Stockholm, för två dagar sedan kostade biljetterna 640 t o r, nu kostar de 1500. Hur tänker det? Jag är student och fattig. Billigare att ta flyget... Hur tänker ni där SJ?

Bilder kommer upp inom kort, vissa problem med utforskaren...

**


angående Robinson



jag och C på en annan ö..

Robinson är tillbaka

Denna gång är det tv4 som har pungat upp med några miljoner och ska ge världens bästa dokusåpa en chans. Robinson är verkligen den såpa som jag helst hade varit med i. Den personliga utmaningen, den sportsliga och framförallt den sociala. Jag vet att många föraktar dokusåpor men jag tycker att Robinson är lite bättre, lite högre standard och inte bara kändiskåta b-människor som behöver en miljon för att styra upp sitt liv. (vilket i många fall har gått åt skogen) Alla förutom Carolina Gynning, hon är bäst. Älskar henne trots utseendefixering  och ibland korkade kommentarer. Men hon är grym. Åter till Robinson, jag har faktiskt skrivit ett ansökningbrev för några år sedan, tänkte skriva det förhand på ett sandpapper, det skickades aldrig iväg. Det kanske var lika bra, jag hade inte velat vara en Emma Andersson wannbe, även om hon nog har det gött over there i Detroit och hockeyland. Men om de hade spelat in såpan i vår och jag inte hade hittat något jobb då hade jag nog sökt, det hade nog varit väldigt delade meningar om mitt eventuella deltagande... Fast jag är nog inte tillräckligt märklig, jag är ju rätt vanlig, fast i kväll ska jag vara prinsessa, de kanske hade behövt en prinsessa där på Tengah eller vilken ö som är akutell i år.

Nu ska jag ut på stan.

**

låg konjunktur och Kate Moss som guldstaty

Vissa vet uppenbarligen inte vad man ska lägga pengarna på.. Kate som guldkvinna,



Idag är det lördag och jag ska snart gå en runda på stan och inhandla en ny omgång strumpor, förstår inte vart strumpor tar vägen... Jag börjar verkligen tro att det här strumpodjuret finns. Dessutom så är det samma sak varje höst när man helt plötsligt måste ha strumpor varje dag, de fattas, de är urtvättade, de har hål på hälen osv. Men H&M har definitivt de som är mest prisvärda, därför blir det en tur med H&M som slutmål. Eller kanske delmål.


**


kids everywhere

Ibland hinner åldern i fatt en, igen. Har precis kommit hem efter en trevlig kväll med burgare på Glorias, en bamseöl och sen två glas vin på Mods. Känner mig som sagt i tidigare inlägg inte riktigt kry, så det är huvudanledningen till denna tidiga hemkomst. Det man dock möts av är 160 partyglada novischer och förmän vid Lunds nation som firar av terminsstarten på allra bästa sätt. Jag själv känner mig lite avundsjuk men samtidigt tacksam över att även min tid som novisch var alldeles fantastisk.

Sitter nu här i äkta Nico Riley känsla och dricker det sista av mitt vinglas och är snart på väg att gå och lägga mig. Imorgon är verkligen en ny dag men en jättefest och massor av skoj, pincess time.

tack för idag och hörs imorgon kära vänner.

**

denna konstiga lilla hängighet

Nu har jag sovit igen, jag förstår mig inte på mig själv. Idag mår jag  bättre, det har lossat i nosen och halsen gör bara lite ont. Men ändå så sover jag som en galning. Somnar hur lätt som helst och känner mig totals groggy när jag vaknat. Inte fräsch som en nyponros. För en vecka sedan jobbade jag jazz, har är några pics.

   


det var fint, maten var ursmarrig och vi hade jätteskoj!

Nu ska jag gå till apoteket och köpa hudkräm, har fått en rekommendation.

**

en dag i strumpbyxor och jättekofta

Sitter hemma, framför datorn och har världens skönaste plagg på mig, strumpbyxor och kofta. Dessutom har jag kryddat till min outfit med grodstrumpor och en rosa filt. Mina fingarar dansar över tangenterna och jag är relativt pleased. Ikväll är vi ett gäng som ska ut och äta förhoppningen är Raurackel, en ötsterrikisk krog här i närheten. Men då vi är åtta och de första öppnar 17 så kan det kanske bli tajt. Men ut och äta ska vi i alla fall...


Dagens bästa:
Hittade min USA-mamma på facebook, hon är verkligen en ängel som var en perfekt substitutmamma under min tid over there.

Dagens tips:
Jag har börjat gå igenom världshistorien på kvällarna för att bli lite bättre på årtal, framgångsrika gubbar och olika krig. Det är både intressant och lärorikt.

the marketing code- done

Oh så skönt, även om jag fortfarande känner mig hängig och är arg på micron så är jag lättad över att den dära boken är klar! Så nu blir det ledig kväll och imorgon recensionsdax. Har suttit några timmar på SOL, ätit lunch på Helles, fixat make up till N:s lördagsoutfit och nu ska vi snart äta.

Den hära låg konjunkturen oroar mig. Jag vill ha guld, gröna skogar och en fet lön. Eller det enda jag önskar är ett stimulerande och trevligt jobb. Det andra bryr jag mig inte om. Eller egentligen så vill jag bara vara lycklig.

Lycka? ja..

**

En blixtrande start, minst sagt

Min morgon började relativt bra och jag fixade ihop min havregrynsgröt, havregryn, äpplebitar och kanel, satte in min tallrik i micron och sen, blixtar och dunder inneifrån micron. Tog ut och satte in igen och blixtarna fortsatte och en minst sagt bränd doft spred sig över köket... Väldigt tråkigt. Inte nog med att det blir till att köpa en ny micro utan också att jag sitter här och äter havregryn med mjölk... Men men, tur de har billiga micros på mediamarkt, frågan är bara hur man ska tasig dit nu när N ställt av bilen.


åh. typiskt. Nu går jag till sol.

Förresten, jag har väldigt ont i mina fingertoppar efter gårdagens pysslande...

Regnar ute, skit också.

**


Pyssel-Emelie

Idag har jag pysslat så att det räcker och blir över. Ska som sagt på maskerad i helgen och jag ska vara prinsessa, ser detta som min sista möjlighet att vara liten, söt, vacker prinsessa och jag har ikväll sytt en prinsesskjol och en prinsesskrona.





världens billigaste outfit, 40 kr ståltråd från Panduro, tyg från Vietnam (en fruktansvärd aldrig använd klänning) och tre timmars pyssel.

Hur jag mår? Känner mig lite hängig och trött i huvudet så det var ett bra val att stanna hemma. Imorgon är jag ledig hela dagen och ska därmed plugga urmycket! Eller ja, kanske inte urmycket men läsa ut min bok och börja fila på recensionen. Nu ska jag göra axelband till toppen jag ska ha, sedan anser jag mig ha en fullvärdig prinsessoutfit.


Om jag inte får jobb så tänker jag göra sådana hära små prinsesskronor och sälja på nätet!

**

inloggningsproblem, karriärmässa och mer marknadsföring

Det har blivit bristfällig uppdatering på grund utav inloggningproblem, "sidan kan inte visas" har kommit upp och därför är detta dagens första inlägg! Men jag mår bra, jag lever och känner mig tyvärr lite krasslig, igen. Svettats som tusan i natt och drömt mycket vilket lett till dålig sömn. Känner mig lite hängig och trött, men är förhoppningsvis något övergående. Var trots dessa åkommor i skolan och har lyssnat okoncentrerat i två timmar på knacklig ryskengelska. Har tyvärr inte lärt mig någonting, om det beror på mig eller läraren låter jag vara osagt.

Efter föreläsningen begav jag mig tillsammans med mina nyfunna vänner Karin och Jessica till AF där de i dag har dansk näringslivsmässa, det var otroligt lite folk och företagen var väldigt passiva. Växlade några ord med Loreal, har inte riktigt kommit i underfund om det är något för mig. Företaget känns kanske lite väl stort och hierakin är nog påtagligt stor. Fast det skadar inte att söka.

Nu ska jag läsa lite marknadsföringsbok och förhoppningsvis så kan jag undvika att somna. Fast det är kanske det som hade varit bra för mig, lite sömn för att sedan läsa några kapitel. Men jag får nog skippa träningen ikväll, är urform.

**


RSS 2.0