ytterligare en passerad helg

Sitter nu här i mitt julpyntade hem, adventsljusstaken, mcdonalds-tomten och min lilla julgran är prydd med hemmagjort pynt. Jag älskar det här. Det enda är att det samtidigt är söndag och givetvis så har jag söndagsångest. Like always. Jäkla skit alltså! Igår var jag på IBIS-sittning, alla notarier (emeritus och electa) i Lund, det var väldigt trevligt och maten var god. Var dock hemma i tid eftersom tanken var att min söndag skulle bli ett drägligt slut på veckan. Fixade adventsfrukost med glögg, lussekatter, nybakade bullar och ett julpyntat hem så kära N var väldigt glad när han vaknade...

Pics från gårdagen:




Jag och min bordsherre Peter Olsson

**

Jobbar jazz

Dagen har verkligen gått i ett och vissa tendenser till stressmage har infunnit sig.. Måste ta det lite lugnare ibland och andas. Just nu jobbar jag jazzköket och det är skoj även om den dära Hollandääässåsen var en riktig jävel.. (den blev bra efter måånga om och men!) Är bara hem om och fixar lite.

Handledare-Lars var urnöjd med oss idag vilket kändes skönt och nu är vi verkligen på gång.

Brev från potentiell arbetsgivare idag, "du är verkligen en intressant person men tyvärr har vi behövt varsla 40 tjänster vilket också innebär anställningsstopp". Det var det drömjobbet. Jahapp. To be continued.

**

Himlen kan vänta

Av någon anledning så var det ikväll första gången jag såg SVT:s program om fem döende personer vilka delar med sig av sitt liv och deras sätt att gå döden till mötes. Har ni inte sett det, torsdagar 21:30 på tvåan. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, jag skäms över att jag ibland klagar och har dumma åsikter om mig själv och mitt liv. Här ser man fem personer (varav en var död när serien hade premiär den 6:e nov) som verkligen lever i en fruktansvärd och skrämmande ovisshet... Även om jag ibland funderar över hur det är att få ett cancerbesked och letar efter knölar i brösten så jag måste ibland ta mig i kragen och vara tacksam för att jag är frisk. Frisk, frisk, frisk..

Annars så har jag haft en lite långsam kväll. Var jättetrött fram till 20 och nu blev jag pigg.. pigg som en mört, en dansande mört. Har pratat lite med min 12 åriga syster som börjar bli så förståndig och grymt smart.. Alla rätt på alla prov. Hon är verkligen en kombination av oss syskon, jag ambitiös, jonathan lätt för att lära och amanda smart.

Har budat hem en väska från Tradera, tyckte den var lite rolig och annorlunda, 260 pix för en skinnväska i size 32x18x12 cm.


Imorgon är det jazz, möte med handledare-Lars och lite ekonomisk historiaplugg. Håller tummarna för en bra dag.

**

kriser hit och kriser dit..

Det har varit en väldans massa kriser, vilket kanske inte direkt förvånar mig... Men det har faktiskt varit en otroligt givande dag so far, jag har studerat som en plugghäst och därför lyckats skapa både det ena och det andra. Ibland sprudlar och bubblar verkligen produktiviteten. Vet inte riktigt vad det är jag lär mig men och nu när jag tänkte efter så det första som ploppar upp är hur bilindustrin har förändrats sen dess start. I stort sätt är det samma märken idag som för 70 år sedan, förändringen är bara att marknadsandelar förändras utefter marknadsföringsstrategier och design. (typiskt att det jag kommer ihåg är relaterat till marknadsföring...)

Annars så fortsätter mitt julegåvsletande. Det är skojigare än ekonomisk historia. Jag sjunger redan nu julsånger så att glasen skakar och på söndag ska jag plocka fram tomten, änglarna och tända första ljuset i min prinsessljusstake. Funderar på att överraska med lussekatter, förra gången använde jag dock för gammal jäst.. Ni kan tänka er hur mina 50 gula katter såg ut. De gick att mörda med.. Killer-cats.


**

En dag med ekonomisk historia

Paus från uppsatsskrivande har lett till en viss abstinens. Jag tycker verkligen att det är så vädligt mycket mer givande att skriva uppsats än att sitta här och sammanfatta sveriges ekonomiska kriser under 1900-talet. Dessutom är det väldigt tungt med ett sjutal artiklar och en mastodontbok på 500 sidor. Försöker göra snabbversionen nu, vilket är sådär, har examinationsseminarium på måndag och ska då veta allt som Sveriges tillväxt och olika faktorer som har påverkat den... Varför jag måste läsa det här? Ja, fråga Ekonomi Högskolan, de har hittat på att alla ekonomstudenter behöver dessa 7.5 p för att förstå sammanhanget... Jag förstår inte sammanhanget. Inte än.  Men så idag ska det bli en dag tillsammans med Schöns tegelsten, kaffe och massor av historiska..

liten tanke:
Kommer ni inte på någon bra julklapp, jag såg på google att det finns en kurs i att lära sig att gå i högklackat, www.highheelschool.se. Kanske något för alla pojk- och flickvänner med en flickvän som inte kan behärksa klackar..

**

Verklighetsflykt 1= Rom.

Jag vet egentligen inte hur man sammanfattar den mest fantastiska stad jag upplevt. Förutom att jag blev upphånglad av en gladiator (framför ögonen på svärfar) och att jag sista kvällen fick en pasta som var så al dente att jag bet av en liten bit tand så var Rom klockrent. För att göra någonslags conclusion så gör jag det i topplistor.

Wow-faktor
1. Peterskyrkan, jag tror inte riktigt att jag insåg hur jäkla stor och mäktig den är..
2. Colosseum, samma som ovan, vilket bygge.
3. Fontana di trevi. Ytterst turistisk men mycket maffig



Cuisina
1. Pomodorino, lunchrestaurang där jag åt mitt livs godaste Funghi
2. Restaurangbesöket på Adas vid Piazza Popolo
3. Mina gigantscampi
4. Glassen...!


Chock
1. Gladiatorkyssen
2. den dyra euron
3. Turisterna, hallå?!


Funderingar
1. Varför bikta sig i Peterskyrkan när Japaner zoomar in dig?
2. Varför en balsamerad påve från 50-talet?
3. Varför var många italienska präster ytterst sexiga?


Riktigt gammalt
1. Forum Romanum, världens mittpunkt för 2000 år sedan, 2000 år är väldigt lång tid.
2. Nils 25 år.
3. Klyschan, hela Rom är ett museum (stämmer dock..)



Jag missade
1. Påven, var tusan var han?
2. Sixtinska kapellet, anledning att återkomma?!
3. Ett antal bra affärer

Jag inhandlade
1. Julklapp till min lillebror
2. Parmesan, prosciutto, salami och pasta
3. En rosa finkofta som jag redan är otroligt förtjust i


Jag vill
1. Tacka Nils fina familj för en jättebra resa
2. Ha en ljusblå Fiat 500
3. Åka tillbaka till Rom, snarast.


Tack!



**

Italia

Nu är jag nästan färdigpackad och om en timme kommer bilen som ska ta oss till Rom. Det är ett bra ord, packad..


Om ni inte får ett sånt här vykort, misströsta inte, det är nog bara mormor som får ett.. Men jag kanske skänker er en tanke. En liten. Eller familjen kan få många tankar. Love you.

**

jahapp, det var den handledningen

Jag förstår fortfarande inte riktigt varför vår handledare inte var lika stolt och fantastiskt nöjd med det vi preseterat som vi var... Han sågade oss, eller ja, det gjorde han egentligen inte alls, det kändes bara så för en mikrosekund innan han i nästa andetag sa, men teorierna är väldigt intressanta men ni måste bestämma er för poängen. Jahapp, vi satt där som två (karin är i dublin) frågetecken och bara nickade. Men sen när vi fått smälta allt så inser vi att han har ju rätt och att det är hans jobb att vara kritisk mot oss så att vi kan prestera bättre. Han var dock inte helt nöjd med att vi inte ville ha handledarmöte förrän i slutet av nästa vecka (eftersom jag är i rom och karin i dublin..) Vilket ja, vi blev ju lite stressade. Men han vet iofs inte att vi i smyg både börjat med metod-delen och teori-delen och är inte efter utan snarare långt före.

Men men..

**

den långa listan bockas av.

Så dagen innan man ska åka finns det alltid 1000 saker som ska göras. 1000 saker som man sparat till sista dagen bara för att.. För att vaddå? Nu flänger jag istället mellan alla ställen och saker och det mesta blir tyvärr halvdant. Klockan är nu halv elva och eftersom jag hade det så skönt i soffan (trots saker att stå i) så har jag bara bockat av 2 av 10 saker. tuuuuuusan. Dessutom så går bilen mot Rom (där jag förövrigt i dagarna fyra ska sitta på en piazza och lyssna på Eros Ramazotti) i eftermiddag så jag har verkligen inte all tid i världen. Möte med handledaren, möte med Anna, lite expen på EC och skriva ut ladokutdrag, skicka in stipendieansökan (som givetvis måste fyllas i), skriva några rader på uppsatsen, scanna in mitt körkort och sen skriva ut. De punkter som jag har fixat så här på förmiddagskvisten är extragåvan till N och fixat lite med pengar, statusen med andra ord, stausen var sådär. Såg dessutom att jag varit på Konsum den senaste veckan och handlat för nästan 700:-. Det är helt sjukt. Jag ogillar verkligen Konsum.   

Nu ska jag fortsätta att bocka av min lapp..

hörs senare.

love.

**

annan klappjakt..

Kära Karin fyller 24 år..

grattis.


kram.

**

Julklappsplanering

Jag vet, den här rubriken kan nog få fånga att sätta i halsen och tänka att hon är inte klok (igen) det är ju för fan en hel månad till julafton. Jo jag vet det är en hel månad men jag anser mig redan nu vara lite efter i min planering.. Jag älskar att ge och jag älskar framförallt att ge när det finns en baktanke och när jag vet att den jag ger till bli överlycklig och tänker, hur kunde hon veta det utan att jag ens sagt något.  Tyvärr är min egen önskelista fruktansvärt torftig, jag vet att det inte är den som jag kommer att ge till mop men det är den jag BORDE ge.

1. Pengar till ögonlaseroperation

2. Pengar till ett par nya glajor

3. Pengar till en tandoperation (är så trött på den lilla gadden i min undre tandrad, påminner för gudsskull om en muräna..)

Vad jag egentligen vill önska mig är:

1. Skinnväska modell, jag får plats med datorn

2. Kläder

3. Smycken (och en klocka från chique.se, den knällblå)

En vanlig typsikt tjejig önskelista, men ja, jag är ju tjej och vill önska mig saker som jag kanske inte behöver utan som bara sätter guldkant på tillvaron. Jag gillar guldkant, skulle helst vilja leva med guldkant alltid, det gör jag inte.

Julbild från 06



Syskon och vår älskade kusin.

I år blir det premiär för juletiden i Rekekroken. Det ska bli mysigt. Men som sagt det är trots en hel månad kvar.

Idag ska jag skriva teori om Co-branding och CBA (cause brand alliances) sen ikväll blir det mer hockey. Redhawks-Lakers.

**

alla som känner mig..

Vet att jag är lite emotionellt störd. Därför har jag precis gråtit en skvätt till Alvedons hundreklam. Ibland är jag bra märklig. Men den är fin, så fin..
 


Den andra är nästan bättre..
 

**

VG på uppsatsen

Det går bra nu.. trots stora problem med en lagmedlem så blev det ju väldigt bra...(det finns inte mvg, så vg= högsta betyg!)

En sak som inte går bra är att mitt tangentbord inte samarbetar med gmail. Mycket märkligt. Det hänger liksom inte alls med, måste trycka ner tangenterna jättehårt och det är skitjobbigt eftersom jag måste skriva mina mail i ett word dokument innan jag klipper in det. Någon som upplevt det samma?

**

2 km ösregn

Jag drar mig för att lämna hemmet, det ösregnar och det är bara sådana små jävliga regndroppar som man bara blir genomsur av. Dessutom är det upp till EC jag ska, med dator och massor av böcker. Det hade kunnat börja bättre. Mycket bättre.  Men idag ska bli en bra, effektiv och framförallt positiv dag. Gårdagen var lite sämre men jag känner det på mig.

Ytterligare en sak som jag reflekterade över igår under fotbollsgalan var hur alla, ALLA tjejerna som skulle upp på scen drog i sina klänningar, ni tjejer vet, uppåt eftersom de bara hade tuptop (med undantag för Pia Sundhagen som hade sletna 80 tals jeans, vit maläten t-shirt och en svart förstor kavaj. Vad tänkte hon med...?!). Kan någon i svenska landslaget lära dessa flickor som faktiskt nu förtiden är flickor hur de ska lära sig att gå i klackar och att de ska köpa en klänning som sitter tajt över bysten så att de slipper dra upp den innan de ska upp på scen. Den dagen min syster ska på sin första idrottsgala då kommer hon att få en riktig genomgång både gällande skor, klänning och smycken... I och för sig så börjar hon bli riktigt bra, men viss vägledning har krävts. Måste dock säga att Jessicas Almenäs gröna klänning var riktigt riktigt nice, den lila var dock grotesk. Visa magen? Nej tack. (Det sjuka är att jag inte ens följde fotbollsgalan utan hade bara tv:n på och spanade lite vem som fick pris.. men jag är tydligen bra på att uppfatta saker...!)

En som inte heller riktigt har koll, men som jag älskar, ja det är Zlatan. Snälla klipp håret, vi vet att du är jugge men man kan ha en fin frissa istället för det där halvrisiga barret.

Vem faaaan borrar innan 10? Dessutom så är detta betongväggar vilket innebär att man betyder slagborr, tyvärr brukar det ta ett litet tag för folk att komma på det... Så kan fallet vara även denna gång.

Nej, nu ska jag springa, eller i alla fall trotsa regnet med umbrella, brella, brella, eh eh eh.

**


Malmö Arena

Jag har återigen blivit hockeyfrälst, vi besökte fina Malmö Arena i söndags då vi firade pappas födelsedag.





Det var inte bara vi där, vi var bara först av alla 8000...

Pappa var nöjd och glad, vi barn var glada även om Olivia inte ser så happy ut.

**

det där att sluta

Först och främst, vad kul att alla min läsare berättar att de läser min blogg när jag först har uppehåll i mitt bloggande... Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka men jag blir i alla fall glad att ni vill att jag ska fortsätta för även om det kan vara små vardagliga saker som jag knåpat ner så är ni fler som bryr er än vad jag trodde. Min bild av mig själv är många gånger obetydlig, men det är fint av er att ni vill att jag ska fortsätta...

En annan sak man först kommer på när man slutat/har uppehåll med att blogga är att man kommer på 1000 saker som man skulle dela med sig av. Nu givetvis så kommer jag bara på en och den har verkligen etsat sig fast, men för att göra en lång historia kort. Jag är på Konsum (som förövrigt är en jäkla skitaffär som är sjukt dyr och har inkompetent personal) och man hör en högljudd familj som skriker, leker kurragömma och beter sig allmänt förjävligt. Till slut hör jag hur någon säger till dem att deras ena son håller på att klättra upp bland bananerna. Då säger mamman otrevligt du, vi är från landet, vi vet inte hur man ska bete sig i stan. Sen vänder hon sig till sin man och säger, ingen ska kommentera hur jag uppfostrar mina ungar... Jag trodde att hon skojade, men hon lät sin unge fortsätta klättra.. Jag trodde jag skulle gå fram och säga till henne "jag är också från landet och mina föräldrar har lyckats uppforsta mig alldeles ypperligt" Hur fan kan någon skylla på att man är från landet? Förklara någon.. Jag var så arg.

En annan sak som jag reflekterar över just nu är att fotbollstjejer verkligen inte kan gå i högklackat (inte golftjejer heller, till en början i alla fall..) kul att årets målvakt först haltar fram till scenen och sen snubblar så fort hon kommit upp. Stackars tjejer.


Hur det annars är med mig? Bra, men massor att göra. Fast jag är inte så diciplinerad som jag borde. Uppsatsen går verkligen framåt men ekonomisk historia (parallellkurs som jag måste läsa för att få ut min examen) går sådär, läste lite idag...


Nej, nu ett avsnitt lipstick jungle sen lite mer fotbollsgala.


Jag lovar, jag ska blogga, men kanske inte i samma utsträckning.


**


Pausar lite.

Har alldeles för mycket att göra så kommer ta en paus i bloggandet för några dagar. Vet inte hur långt uppehållet blir, men jag återkommer.

**

Teori till uppsatsen

Sitter med massor av artiklar och gamla uppsatser och försöker finna relevant teori till vår uppsats. Det känns som om det är viktigt att det mesta blir rätt så här från början. Eller rätt vet jag inte men noggrant gjort i alla fall. Ute är det en riktigt tråkig dag, det är grått, småregnar och ja trist.

På tv:n som jag faktiskt har på tyst i bakgrunden på är det en Odd Molly-visning, precis den Odd Molly som jag skrev min förra uppsats om, den som blev riktigt bra. Nu är till och med mammas tröja som vi barn gav i present på tv.n. Bra val där, jag är bra på att ge presenter! Brukar komma på något fyndigt...

Jag har tokångest idag. Ångest är det värsta jag vet. Förstår inte varför just jag ska behöva dras med denna sorten. Men andra har nog värre problem. Jag menar, min ångets brukar alltid dämpas efter ett litet tag... andra behöver ju uppsöka läkare och annat. För mig räcker det med lite pepp från någon eller att skriva en liten lista att göra. 

Tillbaka till CRM och co-branding.

**

oh my buddah.

Ibland kan verkligen det mest märkliga hända.

Nej jag är inte miljonär.
**


fördomsfria fem dagar

Jag låter nog bilderna tala för sig själv, lägger bara upp de som är okej! De andra får ni tyvärr vara utan. (Givetvis kommer alla upp på BiB sidan, nej inte big is beautiful utan babes i bushen)











Ni är bland det bästa jag vet! Tack för en fin weekend.

Tillbaka till verkligheten.

**

äntligen hemma

Min helg i estockholmo var verkligen jättebra och inga större missöden inträffade förrän först på hemvägen. Efter en absurt tidig morgon 05:15 så fungerade bara en motor på tåget så vid 08 fick vi reda på att vi var 30 minuter försenade, sedan stannar tåget och vi får beskedet att tåget framför oss måste evakueras pga av elfel. En timme senare börjar passagerare från det första tåget komma över i vårt tåg och det blir överbemannat och alla får därmed inte sittplats. Nu skulle alltså vårt tåg med bara en motor ta alla passagerare ner till Malmö. Mer än två timmar försenad så kom jag hem. Trött i kroppen, trött i huvudet men framförallt tacksam för att jag har världens absolut finaste vänner. Jag är imponerad av oss, inte en enda otrevlig diskussion, inga dispyter utan bara skoj. Lägger förhoppningsvis upp bilder senare ikväll när vi ätit, jag blir ikväll bjuden på N:s köttfärspaj. Gott.

Vi har gjort upp en bra struktur på uppsatsen nu och imorgon ska jag spendera tid med att leta upp teori om CRM, varumärkesallianser och non-profit organizations.

**


2 nätter i sthlm, 2 kvar!

Jag har absolut världens bästaste vänner, vi har det så fantastiskt trevlig, även om de är några sjusovare allihopa! Igår shopping idag kulturella besök... Fin middag på Bauer igår och utgång på Stureplan idag.


**

4 nätter sthlm = 4 mån i asien

Jag vet inte riktigt vad problemet med mig och packning är, antingen har jag alldeles för lite eller så har jag alldeles för mycket! Eller det känns som om allt jag har med mig behövs för att jag ska klara mig. Men nu har det slutat med att jag har min 65 liters ryggsäck, min lilla kabinväska och då en väska till plånbok, bok och frukt. Jag är otrolig. Men det är bara jag som ska bära på allt så ingen behöver lida.

Ska försöka lägga mig i tid, min väckarklocka ringer nämligen 05:40...

Stockholm nästa.

**

Schnitzel

Eftersom sexmästeriet på Lunds Nation glömt att man på en deutche platte lägger en schnitzel så ska jag och N fixa ihop det ikväll. Dessutom blir det med potatismos och citron. Nästan en lyxmåltid. Något annat som ligger och gnyr i frysen är våra pilgrimsmusslor, ett stort paket.. Mne vad ska man göra med frusna sådana, mer än att tina dem såklart. Mina matkunskaper slutar tyvärr vid pilgrimsmusslor. Fast det är bland det bästa jag vet. Mitt nummer ett restaurangbesök bestod i pilgrimsmusslor, La Chiggeri i Luxemburg, vilken restaurang, det vattnas i munnen på mig av bara tanken. (kan dock bero på att jag åt tomatsoppa runt 12 idag och börjar bli lite smått hungrig)

Tandstatus= mycket bätter och framförallt tack för ditt lilla inlägg Dag! Förhoppningsvis så kommer inte operation på tal.. Men det får nog bli ett besök hos Mrs Tandläkare snarast!

**

När killar ska smyga

Jag är helt slut, har precis kommit hem efter morgonens presentation av vårt customer as innovator projekt och det gick bra. Men som sagt, jag är helt grusig i ögonen och kroppen känner sig total förlamad. Tanden är mycket bättre även om det fortfarande gör ont men har inte tagit något smärtstillande idag så det är ett väldigt gott tecken! Vet att lilla mamsen var orolig igår och ja, det kan jag förstå, det var jag med. Såg scener framför mig där jag akut drar ut en visdomstand och sen det där stora hålet som lämnas efter på grund av mastodontroten. Fy fan, jag vill inte.. men som sagt det är mycket bättre idag. Men tillbaka till tröttheten, inte nog med att jag har känt hur min tand har dunkat i natt, min kära pojkvän har haft valvaka tillsammans med några kompisar och den toalett som var närmast var givetvis vår. Vilket har resulterat i hur många toalettbesök som helst och visst jag sover med öronproppar men det är svårt att undå killars smygande när de råkar glömma lampan i andra rummet tänd eller när de också ska hämta öl ur kylen, eller när någon kom på att de måste ha is i sin GT. Jag skojar inte om jag säger att jag vaknat en gång i halvtimmen sen 02 när pingisblåsorna började arbeta frekvent. Dessutom när N kommer och ska lägga sig 06:20 och jag inse att min klocka ringer om 40 min då kunde jag nästan lika gärna gå upp...

Ska iväg på upprop nu klockan 13 sen måste jag hittar artiklar inför måndagens möte med grupp och handledare, sen måste jag packa, springa ut på stan och köpa lite saker och skicka in hemtentan.

**

En demokrat tack

Tänkte stänga datorn nu, men imorgon när jag sätter på tv:n vill jag gärna ha en demokrat som amerikansk president. Jag orkar inte som så många andra sitta och valvaka, det blir vad det blir och det pekar väl åt Mr Obama. Ska göra min sista presentation imorgon 08:00 så det ska bli en relativt tidig kväll.

Vi har fixat biljetter till Redhawks-Mariestad nästa söndag, det ska bli fint, som så mycket annat i november.. Men det ska bli kul att göra något alla barnen och pappa, inte för att jag tycker mindre om min mamma men det känns mer unikt att vara fyra ungar och vår far.

over and out.

**

VG på inlämningsuppgiften dövar smärtan

Det går bra nu...

Fick 8/10 på min book review, handledaren blev eld och lågor över vårt uppsatsval med temat SKULD-barnrättsorganisationer och min bror är hemma.. är inne i ett positivt stim just nu. Ska bara försöka laga något som jag kan äta utan att behöva öppna munnen vidare mycket.

**

Finska=muminspråk

Sitter här och fixar med hemtentan och har förbjudet nog tv:n på där sitter Malou och hennes gäster och pratar böcker. Jag hör hur någon måste prata om Mumintrollen (de hade nämligen pratat om Putte i blåbärsskogen precis innan) sådär mummlande, säkert lilla my och den där fjonkan... Men nej, det var inte mumin de pratade om, de pratde om boken De välvilliga, det var bara någon som pratade finska. Snacka om att man är färgad av sin barndom. Kommer i och för sig ihåg när jag någon gång blandade ihop Barbapappa och Mumingubbarna, kanske inte så konstigt, ungefär samma form. Men barbapappa var väl inte på riktigt... inte för att mumin heller är det men mumin är väl i alla fall filmat och inte tecknat.

 

Ja, formen påminner om varandra...

**

Fortsatt ont i tanden

Det känns inte speciellt kul, ungefär som halsfluss, fast det bara gör ont på en sida... Borstade tills det blödde i morse och det var inte skönt. Jobbigt när det är i munnen eftersom det påverkar huvudet och att huvdvärken blir sådär molande.

Fick förreten väldigt fin kritik gällande mitt CV igår. Skickade i väg det till en kompis som jobbar på rekrytering/bemannings företag (som läser typ 1000 CV:s omdagen) och hon hade nästan bara postiv kritik att ge, mycket skönt för då vet man vart man ska gå och att bdåe jag och andra tycker det är bra och utmärkande. Nu vill jag bara att något ska hända, någon kan väl höra av sig... Har speciell önskan på två just nu. Och två som inte behöver höra av sig.

Shit, jag är inte 100, känner mig sjuk, trött i kroppen och huvudet samtidigt som jag verkligen känner mig helt frisk. Jäkla tand...

yey.. titta vad jag hittade

Allmänt

De tänder som sitter längst bak i varje käke kallas för visdomständer. De kommer fram vanligtvis när man är mellan 18 och 25 år och kan ibland skada tanden framför om det är trångt.

Det kan vara svårt att hålla visdomständerna rena då de ligger långt bak i munnen och är täckta av slemhinnor. Det kan leda till att bakterier som kan orsaka hål samlas där.

 

Symtom

Om man har en visdomstand som ställer till med problem kan man till exempel

  • få ont
  • få svårt att gapa
  • få feber
  • bli svullen i kinden eller tandköttet.

jag stämmer tyvärr inte helt och hållet.. fan jag har inte tid med det här!!!

**

puckobror mår bra

Jag vet att ett rykte florerar runt om att min lillebror var ute på vift. Han var ute på äventyr men är på väg hem... Så ni kan sluta att fundera över vart han är. Jag hann i alla fall bli orolig på riktigt. Puckobror. Amsterdam över dagen. Åh, oansvariga lillebror.

Vi som stannar hemma i Sverige ska se film nu. Imorgon möte med uppsatsgruppen och sen hemtenta.


**

Oktoberfest



 
 

Det blev tyvärr inte vidare många från kvällen och tyvärr var de flesta av bilderna lite ofokuserade... Vet inte alls vad det kan bero på.

**

Tandvärk

Eller definitionen borde inte vara tandvärk utan snarare visdomstandsuppkomstvärk. Men ont gör det, ont i hela vänstra käken. Men jag har sköljt med bakteriedödande medel. Jag vill inte operera bort den, tror det skulle göra asont.


**

Halloween

Jag gillar verkligen att klä ut mig och någon annan som gör det är uppenbarligen Heidi Klum! Detta är bara ett axplock av hennes bilder från olika Halloweenfester, hon är snygg som få tycker jag... 2007 och 2008 års outfits. Men vad är Seal ?





**

Ja, så var det bara en kvar då.

Inskickad. Gött! Vi hann. Nu ska jag fortsätta med den dära andra. Mindre skoj.


**

25 år och 8 månader

Idag kan man tycka att jag fyller något sånär år. Min farfar firade i alla fall alla mina månadsdagar, i alla fall tills jag var ett år. Nej men idag är det således måndagen den 3 november och tiden springer fram. Idag påbörjas sista veckan på denna första av de två sista perioderna på min (trodde jag ja) sista termin. Men det är klart, framförallt så är det presidentsvalsvecka och stockholmsvecka.. Vilken vecka. Först vill jag att Mr Obama Barrack besegrar Mr John Homer Simpson McCain. Kul att även om McCain är lik Homer Simpson så har han den gula gubben tydligen sagt att han ska rösta på Obama. Jag tyckte det var intressant att Obama spurtar med Bruce Springsteen och McCain med en abortmotståndare. Säger inte det allt? Vem fan är framtid? Nej jag hejar på Obama.

Di små:
Kul att Malmö säljer slut, Heja heja Rödhökarna!

Sanslöst smärtsamt- Jesus Christ a superstar recension från sydsvenskan. Jag vill verkliegn gå och sen den men det verkar otroligt svårt att få tickets.

Kul att ensam mamma söker mamman Johanna var i Lund i sommras. Någon som såg henne?

Anders Nylund metreolog på TV4 har en bekväm morgon voice. Han är min favorit just nu.

1 grad i STHLM. What? Jag kommer frysa häcken av mig.

**


don't worry

Den är nästintill klar. Allt är nog löst och jag har ändå ångest.. typiskt mig! 

**

en söndag med uppsats

Den där bloggskrivkrampen blev kanske längre än väntat. Eller allt handlar inte om skrivkramp utan massor av av annat att stå i. Gör därför en urkort summering av helgen innan jag ska bege mig till Espresso house och möta upp med gruppen för en troligtvis lång dag tillsammans med uppsatsen.

Fredag: En liten uppsatskris uppstod. Dock en myyyycket trevlig oktoberfest (bilder kommer senare)
Lördag: Ännu mer uppsatstrubbel uppstod. Dock ett myyyycket trevlig biobesök, My name is Bond, James Bond.

Vad allt trubbel beror på... Att vissa i en grupp inte har något ansvar, ingen delaktighet, ingen aning om vad andra sysslar med, inte skickat sin text, inget att bidra med, inte hör av sig, inga tankar på att göra som man blir frågad om. Jag har verkligen alltid bara hört skräckhistorier om sådana här gruppmedlemmar och nu upplever jag en på sätt och vis på egen hand... Skulle du som jag tänker på läsa min blogg, ja, jag är besviken på ditt uppförande, om du inte förstår bättre du kommer att få reda på vad vi andra känner om si så där 30 min.

Jag återkommer förhoppningsvis mindre frustrerad. Har sovit skitdåligt.

**

RSS 2.0