märkliga drömmar..

har jag drömt i natt, usch gillar inte när man vaknar och tror att det verkligen har hänt! Men men, tillbaka till SOL, sen ska jag ut till den sanna sol...

*

glass på stan, hemtenta och handboll

Så kan man väl sammanfatta min fredag den 30 maj. Min hemtenta är nästan klar, behöver bara korrekturläsas och finslipas något, men annars är jag väl tillfreds med utgången, tycker sånt där är kul! Det svåra var att bara få ner det på två sidor. När jag i höstas gjorde ungefär samma sak för Ekonomihögskolan (marknads- och kommunikationanalys) blev det en uppsats på cirka 40 sidor. Idag skulle jag då göra samma sak på två... Men det är bra att lära sig vad som är relevant och vad som lika gärna kan skippas.

Var tillsammans med Krook och Patrik och fixade examenspresent till Sofie, min allra första examenspresent (er). Det känns helt sjukt att vi nu ska börja gå på det med, men jag gillar fest, lite tråkigt är väl att den ligger mitt i min tentaperiod! Fast eftersom min hemtenta idag nästan är klar så ska jag få sola lite imorgon, tänkte gå till Sol och vara där vid 10 för att plugga några timmar och sen som belöning få pressa lite..

Sverige spelade oavgjort mot Polen i OS-kvalet i handboll, jag gillar handboll... Eller jag gillar ju nästan all sport men handboll är lite som hockey, full fart hela tiden och det krävs massor av teknik och finess för att spelet ska bli snyggt. Under en fotbollsmatch så behöver ju ingenting hända, men det gör det alltid i hockey eller fotboll. Ibland önskar jag att jag hade Anja Gatus jobb på sydsvenskan som krönikör på sporten. Jag gillar inte hennes krönikor tycker de är rättså lama och inte så uppseendeväckande som krönikor bör vara. Tacka vet jag Mats Olsson och Lasse Anrell. Något sarkastiska och väldigt frispråkiga, det kanske är en skam för någon av dem att bli jamförda med varandra, men jag gillar de båda i alla fall. Varför jag inte gillar Anja Gatu? Ja det kan kanske handla om att hon är tjej, i min ålder och har ett av mina drömjobb... Men men, jag bloggar ju istället, det får vara min lilla tillfredsställelse och det känns bra att nå ut på detta sätt..

Fast krönikör på sportbladet.. ja det hade varit fint!

*

Bland tomtar och troll...

..heter det företag som jag just nu håller på att göra en reklamkampanj för. De har skapat en gran som är garanterat 100% doftfri vilket kommer gynna allergiker och andra som har ett utvecklat problem mot granen idag.
Jag gör målanalys, målgruppsanalys, problemanalys, gör medieval och visar prov på hur man efter kampanjens slut kommer att göra en utvärdering.

Med hjälp av denna reklamkampanj skall den luktfria granen expandera och nå framgång. Bland tomtar och troll vill i första hand utveckla sitt varumärke och honnörsorden som kommer att genomsyra hela kampanjen är tradition, innovation och frihet. Kampanjen kommer att vara en påverkansaktivitet från Bland tomtar och troll till en relativt homogen målgrupp.  

soon, one down, two to go..!

*


snaaaaaaaaaark...

ja, precis en sån natt har jag haft det. N kom hem vid 03 och har sedan dess underhållt mig genom att andas genom munnen och inte genom näsan. Även om jag vänt honom på magen så har han fortsatt. Typiskt nu när jag ska hämta min mkv tenta om cirka 1.20 min. Fast fram tills dess tänker jag ligga och njuta i soffan och inte göra någonting förutom att se på Jenny och Steffo.

återkommer under dagen!

*

på kvällskvisten..

.. kan man väl få sitta och drömma om vad man ska ha på sig när man ska gå på sin första Oscarsgala!

   

eller om man ska på bröllop eller bara vill vara fin.

verkar jag ytlig och töntig? ja, det bjuder jag på i så fall.. jag gillar snajdiga klänningar i alla fall..

*


torsdagkväll

Så har kvällen börjat igen och det är helt sjukt vad tiden går fort när man pluggar. Tänk om jag hade pluggat så här mycket alltid, då hade min studietid gått i ultra-rapid-fart och det hade ju varit hur tråkigt som helst!


Klockan är ungefär 19:23 och jag har precis ätit kvällsmat och idag blev det en chevrésallad med rädisor, svamp och balsamico. Gott som tusan. Skulle jag gett ett löfte om att bara en sak till under hela livet hade jag lätt valt ost. Jag älskar ost, chevre, halloumi, feta, västerbotten, gryer, st agyr, prästost och alla sorters mjukostar. Tyvärr och typiskt nog så blir man ju också tjock av ost, fan jag blir tjock av allt jag gillar... Eller nej, just det, jag älskar ju skaldjur och det är nyttigt, det har Anna Skipper sagt. Utifrån detta kan man dra slutsatsen att ska man imponera på fröken Sträng så bör man ha skaldjurbuffé till huvudrätt och ostbricka till efterrätt. I glaset kan det finnas något utsökt rosévin eller KWV Chardonnay. Efter efterrätten hade det varit gott med en bit choklad... Sen hade jag varit världen snällaste tjej hur länge som helst... Bara ett tips som ni kan ta del av om ni vill!


nu ska jag se finalen på so you think you can dance...

*

idag är en trött dag..

min hjärna fungerar inte som den ska, det är svinkallt i läsesalen och ute skiner sooolen... Börjar bli så trött på det här!

jag vill istället:
äta glass på Per Tutti
Se sex and the city-filmen
ligga och slappa i soffan
Sola i Botan
åka hem till Rekekroken
höra Fridas smaskiga kärlekshistorier
laga mitt cykeldäck
se Lost avsnittet (kommer iofs först imorgon)
vinna på Triss
Köpa en ny tidning
Åka till New York
Shoppa ett par blå chinos
gå och få massage
beställa en chevre-salami-sallad från Fikahuset


ja, jag vill en sån massa...

*





minimjölksmannen..

..sitter idag brevid mig! För er som inte vet vem han är, en kille som sitter och dricker minimjölk ur förpackningen hela dagarna. Tänk er varm mjölk som stått hela dagen. Saken är väl den att jag aldrig har sett honom utan en liter minimjölk..

bra reklam för Skånemejerier dock!

*

tillbaka till verkligenheten..

..är jag alldeles strax. Mina morgonrutinger har fungerat alldeles strålande och min morgontallrik med branflakes, hallon och mjölk smakade som vanligt, tidningen var relativt välfylld med nyheter om strejk och hur arkitektstudenterna ska förändra Lund. Dessutom var hej hej sommar-Nic i ett stort reportage, han ska tydligen ha sommarlovsmorgon i år igen fast nu tillsammans med Fame Factory- Sandra Dahlberg (hon som blev med barn med många år yngre Jimmy Jansson och de har nu en rödhårig son som heter Wilmer, coolt namn).

Sommarlovsmorgon var väl alldeles fantastiskt, kommer ni ihåg Tippen? Det tyckte i alla fall jag och mina då bästa kompisar Sara och Julia Luttrup var riktigt bra! Vi satte till och med upp en föreställning, kommer bara ihåg att Sara spelade den där mannen i glasögon. Men vi var bra på det, att sätta upp föreställningar, barnen Luttrup-Sträng (jag, sara, jontahan, Julia och Amanda) lyckades genomföra stora skådespel som Sunes Jul och Trollkarlen från Oz.

        


Nej nu är det dax för mig att röra mig ut i solskenet till en annan Sol..

*

silverbröllop och dopdag

Idag är faktiskt ingen vanlig dag. För 25 år sedan stod det i tidningen,

"Idag ska jag döpas och min mamma och min pappa passar på att gifta sig. Välkommen Emelie"  

Jag som är en obotlig romantiker tycker de har lyckats rätt bra, idag gick de och beställde nya ringar och köpte ett nytt kylskåp. Sen nu ikväll var de på Svanshallskrogen och uppenbarligen smakade champagnen mycket gott..

puss på er mammi och pappi, ni är fortfarande ursnygga!

image24

Nu är det snart dax för Sex & the city och det ska bli härligt att avsluta dagen med ännu mer romantik...

*

bekännelse: Smith, Samanthas karl kan vara det hetaste någonsin.

tjejer som joggar..

..kan vara det jag ogillar mest! Eller tjejer som joggar som ser ut att gilla det, jag har försökt idag (igen) och det går fin fint ner till södra esplanaden sen får jag antingen håll, andnöd och tycker att det är allmänt förjävligt. Det kan bero på att jag inte kan jogga utan springer, dvs mitt tempo är alldeles för högt, intervall träning är nog bättre för mig. Istället för att springa så gick jag i mycket rask takt istället, alla som känner mig vet att jag är en riktigt baddare på att gå i raskt takt. Gick en runda i Stadsparken och slutligen genom Lundagård och en kväll som denna är Lund alldeles fantastiskt vackert. Blir allt lite nostalgisk, det kan ju snart vara över och jag kan inte låta bli att känna lite sorg för att min studenttid snart är till sin ände. Fast shit pommes vad bra jag har och har haft det.

Även om jag kanske inte kan räknas som den sportiga så bjuder jag istället på några bilder på mina sportiga syskon. Först Mane P, min lil sis som spelar i juniorlandslaget.

image21


Min lil sis 2, Olivia som tillsammans med Signe kom tvåa i agilitytävlingen,

image22



Slutligen baby brother Jonathan som spelar i divison 7 i min modersklubb Jonstorps IF (han har spelat i HIF by the way)

image23


älskade sportiga syskon!

*

idomin, fyra pennor, en vattenflaska,

..är bland annat vad som finns på mitt lilla bord på Sol idag. (+ miniräknare, mobiltelefon, böcker och anteckningsblock) Efter att haft några bra dagar har jag nu kommit till något som kan liknas vid en panikdag. Det går inte riktigt som jag vill just nu... Tiden känns något knapp för att hinna allt, men det löser sig. Men man ska inte prata med lth-folk ( people som har gjort valet att studera på tekniskhögskola under sin studenttid..) de har sina sista tentor på fredag och sen har de sommarlov. Själv får jag vänta mer än en vecka till..

Fick en mycket, mycket snygg inbjudan från kära Carro igår, de ska fira 10 år jubileum/25års fester med 80-tals tema och jag älskar ju att klä ut mig! Har redan börjat slipa på min outfit, när kalaset är ? Den 2:e augusti. Ledtråd: I wanna live forever.

*em



bekännelse: Jag och N har precis kommit på hur bra Hitmakers på kanal5 är. check it out!

byte av hårfärg.

it is time to change, again...


image20

this is me in a few days...

*

håret, inte kroppen!

knäckemacka, kycklingcashew, skumbanan, chorizo m bröd....

...är vad jag har ätit under dagen. Dessutom har jag druckit 700 ml kaffe, två stora glasmjölk, ett glas juice och massor av vatten. Undrar hur många kalorier detta är och om jag hade fått godkänt av Anna Skipper. Jag gillar inte Anna Skipper men kan inte låta bli att faschineras av alla som faktiskt lyckas gå ner hur mycket som helst av bara lite ändrade kostvanor. Fast ändrade matvanor för min del skulle innebära en sjukt mycket högre månadskostnad och en inte lika trevlig pojkvän. Dock är jag ju en av dem som faktiskt provat Atkins och gick ner sjukt mycket bara på några veckor, det som ingen berättade var att jag skulle ha konstant huvudvärk, icke fast avföring och framförallt grå hud. Fruktansvärt, fast snygg var jag.. om det var värt det? vet i tusan... Sen har jag räknat points med viktväktarna, varit med i kalorier.nu och provat att bara äta GI-mat.. Jag är sådär när det gäller allt. tyvärr och mitt andra namn borde vara Godisgris istället för Martina och det jag är sugen på just nu borde vara en morot men det är istället en snickers... tusan!

Plugget har idag gått ok, ska nog inte plugga så mycket mer internationell ekonomi nu utan glida över på mkv och redA. Ikväll ska jag fortsätta plugga lite, titta lite på Laredoutes sommarrea och planera lite inför sommaren. Mina La redoute funderingar just nu är en jacka och en lång sommarkjol

hörs.
*


två dagar senare..

tjo!
Världens bästa bloggare är jag verkligen inte, men har haft annat att göra och är väl dålig på att bara skriva några rader och redogöra för vad som händer. Men vad har hänt. Repris: Lördag, fest på Penthouse som varade till dryg 02, Söndag: Morsdagsfirande i Alnarpsparken med N:s familj. Måndag: Sol och landskamp. Tisdag: sol som skiner och Sol som verkligen inte lockar (tänker ta mig dit efter lunch). 

Idag har jag som sagt valt att sitta hemma tills efter lunch, ska pyssla lite med övningsuppgifter i internationell ekonomi och sen leta böcker till media och kommunikationen... Många bollar i luften.

*

Marie hjärta Joachim

Danskarna är inte kloka, de sänder direkt på två olika kanaler med exakt samma bilder bara olika kommentatorer! Mycket märkligt, men alldeles fanastiskt med royalism!


jag är en kärring

well, yes. Vädret samarbetar inte med mig idag och då handlar det inte om att solen skiner från en klarblå himmel utan att det är åsk-skit i luften vilket innebär att jag har betonghjälm och känner mig överkörd av en lastbil. Har precis avnjutit en treo med förhoppningen om effektiv lindring.


måste plugga, måste plugga, måste plugga...

bekännelse: jag studerar varje morgon vad som hamnar i pappret efter ett rejält fräs och det är rätt intressant hur mcyket snor som kan finnas i en liten nos.

har stannat hemma.

Efter alldeles för så timmar i natt så har jag inte orkat mig iväg, känner mig något misshandlad och mina pollenögonen är rätt kladdiga. N kom hem vid 04 och ville inte sluta prata och sen kunde jag helt enkelt inte somna om, låg och funderade och tänkte. Vilket inte är bra när det enda man behöver är sova... Dock har jag inte vidare mycket ångest alls, det har gått bra i veckan och jag känner verkligen att det börjar bli under kontroll.

Tänkte snart äta för att sedan göra dagens ärenden på stan och efter det försöka plugga lite internationell ekonomi.

har en rätt dålig dag tyvärr...

*

affärsredovining kan vara riktigt skoj..

Efter en hel dag tillsammans med debet, kredit och räkenskapsanalys så börjar jag nu uppskatta detta system och ja, poletten börjar faktiskt finna sig till rätta. Trodde aldrig att jag skulle tycka det var lite skoj att pilla med siffrorna och flytta de fram och tillbaka!

Min mammi ringde och tackade mig för min lilla morsdagpresent som jag skicka igår. Årets modell var en bukett liljekonvalj som jag skickade i zip-påse och oasis. Tydligen hade de klarat turen bra..

*

billie jean och gabriellas sång

Ja, så sitter man i en tyst läsesal och då menar jag verkligen tyst, förutom idag uppenbarligen. En mycket vacker svart tjej delar med sig av Michael Jacksson och några meter bort sitter en pojke som läser tyska och är helt ovetande om att vi alla andra 34 i lässalen vet om att han diggar till Heléne Sjöholm och Gabriellas sång... Härligt med att vara fantastiskt ovetande...

stackars amanda öppnade dagen med två dubbelboogie och en boogie, inte kul för en + handikappare.


Mitt handikapp är en alldeles för lång rygg..

*

rakad skalle

Har ni sett Carina Berg?! Inte nog med att Mr Luuk ska ta henne till altaret, hon har dessutom rakat av allt hår, det märkliga är att hon är apsnygg i frillan, eller ickefrillan (påminner väldigt mycket om Natalie Portman, en av världens snyggast)

Hur plugget går? Jodå, alldeles strålande faktiskt... Sprang till och med på min kusinkusin Jonas Mortin här precis, vi brukar träffas en gång om året på moster Nillas och morbror Boms kräftskiva, men således, i år blir det i alla fall två gånger.

Back to Per Arvidssons fantastiska skapelser, dvs Affärsredovisningsböckerna.

bekännelse: Shayne Dahl Lamas och Matt Grant kan vara det snyggaste paret på väldigt väldigt länge.

inget högtryck, snälla!

tusan, fick då senaste rapport angånde det svenska väderläget och ja, givetvis nu kommer solen igen.. visst den har varit framme under hela veckan men värmen har ju varit sådär. Ni kanske tycker jag är crazy som ber om sämre väder, men nej, jag är nämligen en riktig solkatt...

morgonstund.

Så har jag startat min dag, gick upp för ganska exakt 30 min, har nu skummat igenom tidningen och på tv:n sitter Jenny och Steffo och förbereder mig för dagens strapatser på Sol. (Sol= där jag sitter och pluggar från 09 varje dag) Idag ska jag följa min kära landslagslillasyster Amanda Sträng då hon spelar elit-tävling i Borås, intresserad? leadingboard 

Annars är det fredag och dessutom den 23:e vilket egentligen borde innebära att slå klackarna i taket i en nyinköpt klänning, but no.

bekännelsen: Ja, jag har sett båda melodifestival-semifinalerna... och även om hon ser ut som en plastik-katt, Heja Charlotte! och Heja, heja älskade MP!

kanske dags igen..

under en längre tid har jag undvikit bloggen, eller man kan väl aldrig påstå att det jag har/hade är/var en blogg.. Men så här i hektiska tentatider vill man bara göra annat och jag blir faktiskt avundsjuk när jag spanar in kära Carros fina blogg Jag har kommit på att jag spenderar alldeles för mycket dötid på nätet (givetvis när jag tillåter mig att ha paus) tänk om jag istället hade kunnat lägga all den lilla tid på skapandet av en riktig blogg istället. Det är mer än gärna som jag delar med mig av mitt liv, mina tankar och mina drömmar.

För att bara göra en snabb update till alla er som följde mig här, pluggar internationell ekonomi och media kommunikation parallellt denna termin, samtidigt som jag ska ta redovisning A och jag lyckas därför ha fyra tentor mellan den 31 maj och den 5:e juni. Sitter på Sol varje dag och brukar ibland unna mig en skumbanan, som faktiskt kan vara det bästa godiset som finns just nu.. För något år sedan under en annan tentaperiod hade jag en crush på skumrakter.. Men snart är det över och sen, sen ska jag ha sommarlov, mitt alldeles sista sommarlov för i januari ska jag verkligen göra mitt yttersta för att klara av att bli vuxen.. dvs söka jobb, sluta fjanta runt i fantastiska student-Lund.  Vad för jobb? det kommer jag väl på, förhoppningsvis innan september när jag tänker börja skicka mitt fina CV till när och fjärran..


RSS 2.0