bra dag som tar slut alldeles strax

fin dag på väg att ta slut.

**


Min första presentation sen kom regnet.

Över, ja, min första presentation på engelska! Det gick över all förväntan även om åhörarna var lite sega i starten. Var inte ens nervös, inte för att jag brukar vara nervös av att prata inför folk men jag trodde nog att jag skulle vara lite darrig, men inte! Sen på hemvägen från EC kom då det här höstregnet som kommer att hålla på till typ april. Nu såhär i början gör det kanske inte direkt någonting, men fråga mig igen i januari, då är jag nog lagom trött på det och det jag önskar mest är två veckor på maldiverna. Eller det kanske räcker med några dagar på Mallis. 

Idag ska jag läsa mer marketing code för att går och träna runt 16 idag Latin aerobic vilket innebär mjuka höfter och lite hoppsa steg. Har inte provat på det sen förra hösten och då tyckte jag att det var skoj. Nu mat, lax, dillstuvad potatis och vaxbönor. 

** 


Citygross - studentens val

Jag kan inte låta bli att förvånas över matpriserna i den här staden Lund. Idag har jag och N varit och storhandlat på Citygross och vi kommer därifrån 1000 kronor fattigare men med fem proppfulla kassar mat. Det är cirka 200 kr på kasse, på konsum Mårtenstorget får man inte ens mjölk, bröd, juice, pålägg och fil för 200. Istället för att bara handla nudlar (som de ofta säljer billigt på konsum) så kan vi nu kalasa på fina salami, oliver, solroskärnor, gravad lax och annat fint. Ikväll blir det just gravad lax och dillstuvad potatis, N agerar kock och jag receptläserska.

Såg första delen på nya Desperate housewives, lite märkligt och det kändes lite obekant, men så är det väl alltid första avsnittet.

Nu ska receptläserskan duka.

**

50:- till barncancerfonden

"Nej, men jag väljer givetvis att skänka pengarna, de behöver dem bättre än vad jag gör. Dessutom så kan det ibland vara skönt att göra två goda gärningar på samma gång."- Emelie 25 år.


presentation done

Så där ja, nu har jag förberett mig noga och fint inför morgondagens presentation om Guru-skap. Ja, det är flummigheter jag läser men jag gillar det. Dessutom är det ju faktiskt kommunkation. Dessutom så skrev jag ner på ett ungefär vad jag ska säga och det var faktiskt inte överdrivet mycket stavfel och meningsfel vilket bådar gott inför höstens PM/uppsatster/bokrecension på engelska som jag ska ta mig igenom. Jag tror verkligen att jag lär mig väldigt mycket på det hära.

På lördag ska jag gå på maskerad med temat "Så som vi aldrig mer kommer att få se dig", min ursprungstanke var gymnastisktjej med färgglad dräkt, knut i håret och sminkad. Denna plan går ju tyvärr en att genomföra då min kära mammi slängt/skänkt alla mina dräkter vid flytten. Typiskt. För gymnast, det kommer jag aldrig mer att vara. En annan idé var att tillsammans med tjejerna vara Spice girls, den är sådär men det krävs ju fem av oss då. Just nu lutar det åt prinsessan Emelie istället, vet att det kommer änglar och prinsessa är kanske lite väl nära men förhoppningen är väl att jag aldrig mer kommer vara utklädd till prinsessa, börjar ju trots allt bli lite väl gammal. Fast det kanske kommer 1000 prinsessor, alla vill väl vara prinsessa när möjlighet ges... Mammas förslag var golfare, den tyckte jag inte var så skoj eftersom jag har förhoppningar om att någon gång bli golfare... igen. Men inte just nu bara!

Nu ska jag snart iväg och ge 4.5 dl blod. Valet man får är, en t-shirt, en mugg, ett presentkort på 50:- eller skänka samma belopp till barncancerfonden. Jag tänker ta 50:- och köpa två trisslotter, skulle jag vinna så skänker jag en del till barncancerfonden.

**

den ursprungliga planen existerar inte.

Den där söndagen jag planerat blev verkligen inte av. Men för min del gör det inte speciellt mycket, jag pysslar hemma, städar och putsar fönsterna och har allmänt ont i magen. Inget allvarligt bara den vanliga en gång i månaden ont i magen. Därför är det skönt att vara ensam. (N är i Lomma). Har duschat blommorna och gjort om lite i fönsterna, tänker köpa lite nya blommor nu inför höstens mörker, mina orkidéer är nog döda. 

** 


barbapappa på stan

Jag hade verkligen en bild av hur den där koftan skulle se ut,  har spanat in den på Åhlens nu ett slag och idag skulle jag tillsammans med min 20%-kupong gå och köpa den. Väl framme och i provrummet så insåg jag att den inte alls satt som jag tänkt mig utan jag liknade en fisbrun barbapappa figur med två sorgsna ögon. Gick till H&M och samma historia där, provade en benvit grovstickad kofta och det önskade resultatet uteblev totalt. Något uppgiven gick jag och köpte min mascara i alla fall och en annan jättefin kofta som verkligen så här i efterhand kommer bli minst lika bra som barbapappakoftan.

Nu ska vi gå till Vespa och äta, I love Vespa, fint med Pizza.

Fick brev igår om introduktion till examensarbete på magisternivå. Oh my God, det börjar närma sig.

**

Fin lördag.

Efter en trevlig kväll kom jag i säng runt 03 och är nu på väg ut på stan för att investera i nödvändigheter. En kofta, strumpbyxor och mascara står på listan. Dessutom skulle jag vilja lyxa till det med snittblommor, goda ostar och någon delikatesschokladbit, men icke.

**

jag har nog nästan tagit helg.

men jag har läst 181 av 400 och recensionen ska vara inlämnad först den 10:e okt. Det bör jag verkligen hinna.

**

Dagens tidningsrubrik,

Fettbollar göder stans alla råttor.

Artikeln handlade om allt vi spolar ner i avloppen och en av de saker man varnar mest för är givetvis mat. Eftersom all mat som spolas ner göder råttorna. Detta gav mig verkligen en tankeställare, jag brukar nämligen spola ner det mesta som kommer igenom hålen. Men från och med idag så ska jag slänga all mat istället. En annan sak de varnar för att spola ner är nylonstrumepbyxor! What? Vem är idioten som gör det och varför?

jaja, jag ska bli duktigare, för råttor är det absolut värsta jag vet!

**

Jazz box

En relativt bra förmiddag, boken är bra och jag har skickat iväg ett CV och personligt brev. Håller tummarna för positiv respons, har varit i kontakt med de innan och då ville de fortsätta hålla kontakten med mig på grund av "du gjorde ett mycket bra intryck", så förhoppningvis så kan vi nu har lite mer regelbunden kontakt.

Nu ska jag laga lunch, lyx carbonara med tagliatelli, riktig strimlad skinka, ärtor, morot, ägg och givetvis peppar. Sen i eftermiddag så ska jag jobba jazzköket. Jag gillar det, kul att laga mat tillsammans med kompisar och lillebror.

**

som en liten ekorre..

i ett stort hjul! Så ser min dagar ut, de påminner om varandra, plugg, arbetstänk, mat och sova. Nu ska jag rivstarta dagen med kaffe och lite CV-pill.

**

vilket vackert väder

Jag vet, det är pensionärer, metrologer och uttråkade människor som pratar om väder,  men idag är det verkligen helt fantastiskt väder. Fin tidig-höstdag och jag är på ett strålande humör, det är den 25:e, skolan är slut för denna veckan och jag har haft PF hela eftermiddagen! PF? Pluggfritt! Kanske ångestfyllt imorgon men just nu alldeles fantastiskt skönt. Vårt lilla gruppmöte gick jättebra och jag tror att vi kommer att göra succé med alla våra Guru-tankar. Vi är en bra grupp men olika egenskaper...

Sen skulle jag hitta vetelängder till kvällens diskussionsträff, det gick iofs åt pipan men hittade annat som förhoppningsvis blir minst lika bra. Kanske inte så konstigt att man inte kan hitta tre vetelängder klockan 17 en torsdagseftermiddag!

**


Fin film och ett glas vin

Det var verkligen jättemysigt att träffa några av tjejerna igår! Filmen var en typisk tjejfilm men vackra miljöer, bra dialoger och väldigt bra skådespeleri. Killen som spelade Sebastian Flyte kommer definitivt blir något bra... Jag skulle nog ge filmen 3.5 blommor av 5 möjliga. Efter 2.15h på Royal så gick vi till Ariman och drack varsett glas vin och pratade om allt från världsproblem till filmer och framtiden. Det var fint. Hemma runt elva och vaknade lite över 7 utvilad och pigg, är fortfarande förvånad och tacksam över att jag sover så väldigt bra!

Idag ska vi ha gruppsammanträde och förbereda inför tisdagens seminarium då vi ska leka moderatorer. Måste bara läsa lite mer och framförallt noggrannare... Ikväll ska seniors ha diskussionsträff och jag ska fixa några vetelängder som vi kan bjuda på själarna som vill diskutera!

Nu klä på mig och fortsätta med engelska artiklar.

**

Popcornsdieten

Ikväll äter jag popcorn till kvällsmat, lite kolhydrater, lite fett, lite salt och mycket gott...

**

SJ vs SAS vs Malmö aviation

Eftersom vi ska ha tjejhelg i hufvudstaden i början av november så sitter jag här och spanar på biljetter och det är ju helt sjukt att det nästan är billigare att flyga än att ta tåget. Hur var det med miljön igen? Förövrigt så tycker jag att det är snordyrt vilket som, man får ju nästan räkna med 1000:- tur och retur trots att vi är ute två månader innan man ska åka! Det är sjukt. Lite billigare med sj, men inte mycket. Det känns nästan som om det skulle löna sig att köra upp. Som sagt, hur var det med miljön?

Vi kanske ska ställa oss på E4:an med tummen i vädret och hoppas på bättre (billigare) lycka...

**

Goooodmorgon

Jag sover helt fantastiskt fint just nu, somnar runt 23:30 och vaknar pigg och vaken innan klockan ringer 07:30. Det är skönt. Annars så finns inte vidare mycket att säga, min dag består av 2h seminarium och Eurodisney-problemet ska presenteras efter det tänker jag läsa en artikel och fortsätta att traggla the marketing code. Men för att göra något annat och lyxa till vardagen lite så ska jag, Hanna, Krook och K gå på bio och se "En förlorad värld", brittiskt kostymdrama. Det kommer också att bli fint.

Mitt internet segar, undrar varför.

Nej nu ska jag snart bege mig norrut till EC.

**

letar jobb så att ögonen blöder

Ja, nu sitter jag här på merajobb.se, arbetsformedlingen.se, academicsearch och academicwork.se, propell.se, och ja, varför finns allt i Stockholm! Eller kanske inte allt, men mycket. Fast jag har hittat några andra intressanta arbetsgivare som jag verkligen kan tänka mig att ge min själ till. Vilka behåller jag för mig själv ett slag..

**

nya bekantskaper

Eftersom jag fick stanna och äta lunch på EC så passade jag på att äta lunch med mina utbytesklasskamrater. Kul och framförallt annorlunda diskussioner. En från Sydafrika, en holländare, en tysk, en från Litauen och jag och Jessica. Vi var på Sparta av alla ställen, jag tror att alla som jobbar på Sparta hade fått ställa upp i paralympics om de var idrottsmänniskor... Det kan möjligvis vara samhall-inspirerat, dvärgar, invandrare och handikappade. (Givetvis hade invandrarna fått ställa upp i vanliga OS...) Maten var sådär, wok och pastabuffé för 60 pix. Men som sagt, sällskapet var trevligt.

Nu sitter jag och läser the marketing code, har fått lite positiv stress, en book review ska vara inlämnad om två veckor och jag har bara läst 100 sidor av de 400. Men boken är helt okej och jag har redan nu intressanta saker att ta upp och diskutera. En annan stress som är mindre positiv är den nedgående konjunkturen. Det känns som om när det är negativa tendenser på marknaden så är det marknadsföringsjobb som de först drar in på... Och när jag idag var inne på arbetsförmedlingens hemsida så var det inte alls lika många jobb som bara för någon månad sedan. Det kan i och för sig vara att många precis har blivit anställda och att det kommer gå någon månad. Men det passar inte mig! Från och med den 1:e oktober kommer jag att lägga ner många timmar i veckan på att söka jobb, skriva personliga brev och sprida mitt CV.

Helst hade jag velat att Idea Novum ringer och säger "Hej Emelie, vill du börja jobba den 1:e mars, du verkar vara en strålande tjej..."

**

Lipstick jungle-maraton

Min måndagskväll blev mycket behaglig, efter hemmalagade hamburgare och cocacola light så såg jag de tre sista avsnitten av lipstick jungle och jag är fast. Hade kunnat se dubbelt så många...

Idag är det tisdag och jag har gruppmöten hela dagen, först klockan 09 med language-gruppen,  10-12 seminarie nummer 3 om metaforer och sedan klockan 13 ska jag träffa nästa grupp och diskutera Eurodisneys brist på framgång utifrån Whittingtons fyra olika strategier, presentation imorgon. Så busy dag helt enkelt, återkommer ikväll.

**

By the way, min träningsvärk är inte nådig... thanks Krooken.

pics från Lycke GK


Hål 1, birdeputt.



  

Fina duktiga Amanda.

**

styrkeaerobic och plugg

Dagen rullar på och Krooken lurade med mig på ett pass styrkeaerobic vid lunch och jajemän, det var styrka! Utfall x 1000 och mina muskler i lår och knäna verkligen skrek.. ja darrade i alla fall! Helt sjukt, men instruktören var mycket bra och engagerande. Lunch blev en bagel med parmaskinka och sen var det bara att återgå till studierna. Mitt enda problem är att jag är sjukt trött just nu, min ögonlock vill nog helst slutas och kroppen vill läggas i horisontellt läge!

Jag kan passa på att rekommendera Lipstick jungle, SATC-kopian (eller det är i alla fall samma författare) som fått blandad kritik. Jag älskar det i alla fall. Snygga kläder, helt okej dialog och tre framgångsrika kvinnor med vardagsproblem. Fina intriger med tvistar och någon heting här och där. Säsong två börjar på onsdag i USA men de sju avsnitten från första säsongen finns att hämta.



Tjo så länge.
**

Tillbaka till verkligheten.

Efter fem fina dagar tillsammans med familjen så är jag nu tillbaka i Lund. Har sjukt mycket att göra under veckan och borde väl redan vara på plats på Sol för att läsa alla mina artiklar! Men men, efter Amandas missade cut så körde vi hem i fredags (missad cut på europatouren är inte speciellt dåligt, hon spelade världsklassig golf i 32 hål och juniorgolf i fyra och det räcker uppenbarligen inte på den nivån). Planen var att åka tillbaka till Lund under lördagen men jag hade en sån där jag-har-så-mycket-ångest-så-att-jag-tror-jag-ska-dö dag och sådana dagar är jag ingen trevlig människa utan stannade hos mamma och pappa. Vi var istället på divison 7 fotboll JIF-Salamis, jag älskar divison 7 fotboll... Sen på kvällen lagade jag och mina älskade systrar brakmiddag. Under söndagen så kom  N och hans föräldrar upp och spelade golf med Amanda och efter det så hade vi lite räkfrossa hemma hos m&p. Trevligt.

Nu ska jag starta dagen. Hitta Eurodisney info och läsa "Why metaphor is the cake, not the icing."

**


Asien vs Sverige

2005-09-17
Emelie och Emelie söker hotell i Asien, allt är fullt, inte ett enda rum att tillgå, det börjar bli mörkt, ingen förstår oss och engelskan är under all kritik men vi förstår, noo room. No room in the city. Efter några timmars letande hittades ett rum utan fönster för ett alldeles för högt pris.

2008-09-17
Emelie och Pappa Ingvar söker hotell i Göteborg, allt är fullt, inte ett enda rum att tillgå. Det är mörkt, alla förstår dem men närmaste hotell att tillgå är Borås, 1600 för ett enkelrum och de behövde två. Efter någon timmes ringande testas sista livlinan, mamma och pappas kompisar Ingrid och Göran som inte träffats på 13 år. Lyckodrag.


Ja, varför Göteborg var helt fullt igår har vi ingenaning om, men tvivlar på att det var Göteborg masters... Men nu efter en natt hos familjen Henriksson i deras lilla radhus och en hel lång dag på golfbanan så bor vi nu på Scandic. Ligger här och inväntar 2/3 av familjen. Amandas dag på golfbanan var väl helt ok, hon har spelat helt sjukt bra golf och råkade hamna i vattnet vilket ledde till en dubbel, den enda plumpen idag. Scorerna har varit helt sjukt låga och det kan väl antas bero på perfekta förhållanden. Banan är helt fantastisk, vädret suveränt och ingen vind. Hon har en bit kvar men det är imponerande att på ena sidan ha Laura Davis och Helene Alfredsson och på den andra Amanda Sträng 18 och amatör. Den blir nog knivigt att klara cutten, vilket ingen egentligen hade räknat med, men alla har vi väl hoppats, fast allt kan hända imorgon, Sträng ska ut och kötta... Varför inte slå till med ett personligt rekord, det hade ju varit passande!

Är så stolt.


**

Göteborg idag.

Amanda slår ut redan 08:00 i morgonbitti så jag och min far åker upp till Kungälv redan idag. Vad hon ska göra? Jo lil sis ska spela Europatouren tillsammans med damer som Laura Davis, Helene Alfredsson och Carin Kock. Det ska bli jättekul, mitt problem är packningen! Jag vet inte hur kallt det kommer att bli, vilka skor jag ska ha eller om jag behöver andra kläder än stå och titta på golfkläder. Men även om golfbanan ligger mot Marstrand så lär det finnas investeringsmöjligheter i närheten.

Nu ska jag snart gå upp och ha lite lektion på EC, idag är det marknadsföring och jag håller tummarna för en mer givande föreläsning idag. Man kan väl säga att de innan har varit minst sagt knackiga.

Vet inte hur mycket bloggningsmöjlighet jag kommer att ha den närmsta tiden, troligtvis så finns det trådlöst på hotellet men man vet ju aldrig. Simma lungt i höstvädret.

love
**

kvällens meny

• Vitlöksräkor
• Lammfärsspett
• Serranoinlindad chevre
• Friterad bläckfisk med aioli
• Chardonnay
• Efterrätt: lite smågodis från Citylivs.


Nu Idol och sen packa ihop till veckans lilla utfärd Göteborg!

**

bästaste N

Vi beger oss strax till St Michel tapasbar, kan jag få fresta med serranoinlindad chevre, vitlöksräkor, kräftstjärtar, musslor i tomatsås, friterad bläckfisk med ailoli, spanska korvar, manchego ost och kalvfärsbiffsspett.. ohh! Problemet är att bara välja fyra av de 20 alternativen...


Jag älskar god mat och vardagslyx är det bästa som finns och sätter definitivt guldkant på tillvaron!

**


Blandad kompott

Tisdag och seminarie 2, som denna gång handlade om chefens makt och hur "followers" hanterar sitt möte med ledaren ur ett storytellingperspektiv. Det gick väl helt okej även om jag inte kände mig lika förberedd som förra gången. Nu ska jag plugga några timmar för att sedan besöka Gerdahallen.

Men jag vill bjuda på lite bilder som min kära mammi skickade..



Mina fina hattar som mest ser ut som fågelbon, men tanken var god.


Fint kort på mammi och amanda taget av Per-Axel (Per-Anders, Karl-Axel, eller nått annat dubbelnamn)



Min far, min gudfar Päke och min systers gudfar Svante på Mexikanskt galej. Älskar denna bild.. Ljuvlig! (säg till om jag ska ta bort den..!)

Nu blir det Kotler för hela slanten!

**

ha, jag fann det..

En av de där killarna som dansade/tog av sig kläderna på festen hade fetetatueringen på bröstet och jag frågade vad den betydde och han trodde nog att jag raggade och ville spela svårfångad. Jag löste det genom att ta ett kort och gå därifrån. Nyfiken i en strut.  

men:
Nemo nascitur artifex

betyder

Ingen föds som mästare

Jag tror inte han och jag tolkar det på samma sätt!

**

Paus i pluggandet..

Även om artikeln verkligen är intressant så behöver jag verkligen paus ibland. Så därför passar jag på att sammanfatta vad som hänt sen senast!

Fredag:
Jobbade åtta timmar på Brenntag, märkligt nog så var det den mest hektiska dagen jag någonsin haft där. Det var sjukt mycket att göra och jag var helt matt... Men trots en stirrig dag så fick jag en urtrevlig kväll på strumpan och Sex and the city festen, mycket lyckat! Jag var så duktig att jag slutade dricka  24:00 som planerat och kom därför upp med tuppen på lördagsmorgonen.


Jag i min SATC-outfit, jag är väl en blandning mellan Charlotte och Carrie..

  
Kat, Carlsson och Åsa.

Kuriosa, skor, sånghäfte och strippor...
  

Lördag:
Åt en kryddig italienare till frukost och begav mig sedan tillsammans med N:s vita springare norröver och mötte upp med kära mamma på Väla. Vi köpte present till Frida och lite kläder till mammi. När vi väl kom hem till Rekekroken så började jag mitt skapande, fågeldansen tog sina första steg. Mina hattar blev urtjusiga även om lillasyster till en början dömde ut dem totalt så blev slutresultatet strålande... Bilder kommer, min kamera dog så de finns på annan kamera. Festen var trevlig och vi var hemma relativt tidigt.

Söndag:
Far och jag begav oss tillsammans med MP upp till Falkenberg och såg +18 hål golf och det är skoj att titta på! Mitt enda missöde var när jag (kanske) plockade upp en boll som var i spel och inte bara en hitte-boll. Men men, hur skulle jag kunna veta att det var någons när den ligger ute i sumpmarken totalt gömd.

och där var pausstunden över och jag ska återgå till studierna! Kort men intensiv resumé.

innan jag uppdaterar..

vill jag också dela med mig av ett test som jag snappade upp på Carros sida, som hon snappat upp via Underbara Clara, testets riktiga hemsida är http://se.41q.com/. Precis som när Carro gjorde det så tycker också jag att det stämmer väl in på mig!

Emelie personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


Nu måste jag plugga vidare, läser en artikel kirng ämnet Meeting God-Meeting the big boss.



**

 


uppdatering imorgon

Busy tjej, fest, fest och golf! Men uppdaterar under morgondagen.

**

mitt amerikanska yearbook-jag

Hittade en urskoj sida på nätet...

   Snajdigt va?!

haha!

**

utbytesstudent på liten cykel

Är det någon mer än jag som förundras över detta fenomen? Alla som lever i en studentstad som Lund kan omöjligtvis ha missat hur det kommer, i vanligaste fall en asiat på en liten, växlad tjejmountainbike. Vad tänker försäljarna med? Hur tänker utbytesstudenten? Det är ju synd om dem, men som myten säger, asiaten ler, och ja, även mini-cykel-asiaterna ler och cyklar vidare. Tempot är långsamt eftersom växlarna krånglar och de får trampa tusen varv. Fast det är klart, det kanske är deras första cykel eller det bästa de kunde komma över... fördomsfull? Ja, kanske.. förlåt.

jaja, missat det? Öppna ögonen och inse.

**

svårt att somna.

Trots att jag tränar mer än vanligt så har jag sover jag rättså dåligt. Igår när jag skulle somna hade jag dock kryddan ångest som en klar ingrediens.. Hade dåligt samvete för mitt chipsätande (vilket är heeeeeelt sjukt, brukar inte få det och borde verkligen inte få det nu när jag levt duktigt den senaste tiden) och sen ångest över tentan. Somnade vid 01 men har drömt massor av verkliga drömmar, som i natt har jag varit och hälsat på i Gustav Stjernbergs nya lägenhet i hbg. (Träffade honom i tisdags och han berättade att han köpt ny lägenhet i helsingborg...) Men trots detta så vaknar jag vid halv 8 och känner mig relativt utvilad.

Nu ska jag snart gå till SOL och sitta där någon timme, tänker läsa Kotler idag. Sen stan en runda innan jag tänkte träna gympastång/bodypump. Ikväll ska jag ner och presentera mig på förmannasitsen.. Så ja, det finns alltid saker att göra!

**

fotboll, funk och dillchips

Först ett funkpass med Karin, var beredd att gå efter 15 minuter eftersom, jag kände mig totalt lost, alla var mycket duktigare än jag och stegen var okända... Men sen blev det kul när jag fick kontroll på benen och fötterna och fick lite mer gung i knäna. Vissa stunder kände man sig riktigt cool, innan det var dax för ett nytt nederlag, nya steg.. Jaja, det var skoj och planen är ett nytt besök nästa vecka.

Efter dansen, fotboll och tröst-för-att-tentan-gick-åt-helvete, lite chips! Jag älskar chips, tyvärr. Men matchen blev ju bra i andra halvlek. Mina vader? ja, det återstår att se imorgon. Nu ska jag borsta gaddarna, krypa ner i bädden, sätta på ett avsnitt the apprentic och sen slocknar nog de fina, bruna. Ibland hade jag velat vara med i apprentic, gillar ju projekt och tävlingar... Imorgon är en ny dag utan lektioner men med ett nytt träningspass och nya sidor att läsa.

**

att koka ris

Koka ris kan vara det mest simpla som finns, jag menar, ris lär vara det som flest människor dagligen konsumerar, tack vare alla asiater. Men varför får jag inte rätt på det? Ska man ha det på tvåan från start till mål eller ska man börja på sexan för att sedan sänka värmen? Och varför behövs det ALLTID mer vatten än vad som står? hello?

Jag gillar ris, men ris gillar inte mig.

**

bra dag blev dålig dag.

Fick ett tentaresultat, fan säger jag bara! Varför, varför, varför. Vill inte prata om det alls faktiskt, men jag får väl skylla mig själv, hade inte pluggat tillräckligt men hoppades på att det skulle gå ändå. Men icke. Nästa chans, januari 09, hur kul känns det? Det är ju då jag vill plocka ut min examen... Tyvärr orkar jag inte bli ledsen eller upprörd, bara matt. Men som sagt, bekymmra er inte för mig. Det löser sig säkert nästa gång. Tyck inte synd, det är bara jag själv som är ansvarig. Men nästa gång kommer det att gå skitbra, lita på det.

Lektionen idag var sådär igen, föreläsaren pratade precis om det jag läst igår så jag kunde redan allt hon sa och därför blev den något ointressant även om jag kände mig mycket duktig som verkligen gjort min hemläxa! Sånt som är intressant är jag bra på, internationell ekonomi är jag uppenbarligen inte bra på. Jag är nästan bra på allt nu förtiden, statistik, redovisning, marknadsföring, svåra texter på engelska, men INTE intek. Skkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.

Resume av dagen- hittills: Har fortsatt läsa i min The marketing code bok, den är bra. Köpte fler fjädrar till våra hattar och nu ska jag snart göra ris till kvällsmaten. (korvstroganoff rester från igår...) Pratade med Brenntag och jag börjar först 09 på fredag vilket är bra. Träna ikväll igen, fjärde dagen i rad.. det gäller att gå ut hårt med förhoppningen att hålla i längden.

**

on my way.

Står redo i startblocken för ytterligare en lektion med Veronica T från Russia. Har nästan läst all läxa och känner mig urnöjd med det! Snoret fräses lätt ur ur näsan och jag har sovit 8 fina timmar, men... för att göra en liknelse, mina vader känns som frusna baguetter eller pet-flaskor a 1.5l. De är stenhårda, gör ont och är allmänt osamarbetsvilliga. Typiskt att jag inte stretchade mer när jag kom hem igår...

Senare idag så blir det inköp av fler fjädrar eftersom jag fått lov att skapa både mammas och olivias hatt. Lördag kommer att bli en riktig pysseldag.

**

pysseltjejen

Nu har jag varit på panduro hobby och köpt fjädrar i rosa, blå och pärlemorvitt. Hatten kommer att ha en liten grund av fjädrar som jag fäster runt ett guldiadem och utifrån den lilla fjädersamlingen så kommer det gå ståltråd med en fjäder i änden. Runt fjädern i ståltrådarna kommer det vid fästet sitta pärlor i turkosgrönt och pärlemor. Förstår ni? Ja, det kanske låter märkligt, men för mig är det fullständigt klart.. Urtjusigt, sen ska jag bara matcha mina kläder med hatten och sen kan jag gå på fest även på lördag! Jag hoppas verkligen att jag blir nöjd och vågar visa upp min kreation här senare...


Nu ska jag och Karin snart gå och steppa, hade nästan önskat att det var Happy feet stepp och inte step upp och ner från en bräda som man själv kan reglera. Fast idag är det bara på prov, fick så tusan ont i knäna förra gången jag testade på riktigt, det är dock flera år sedan. har ni sett Happy Feet? Den var fin.. vet ni att Kungspingviner kan bli 1.5 meter långa? coolt. Dessutom så fick jag lära mig att arktis betyder björn och att pingvinerna finns is antarktis. (jag visste att det var så att björnar i norr och pingviner i söder, men visste inte att arktis betydde björn osv..)

hatt, hatt.

**

Idag ska jag,


*Gå på första seminariet som ska handla om discurs and the linguistiq turn.
*Träna step klockan 19:15
*Köpa fjädrar, stenar och ståltråd till mitt lilla kvällsprojekt, en hatt.
*Läsa i Kotlers Markteting management
*Dammsuga lägenheten
*Kanske tvätta golvet
*Äta tortellini till lunch
*Operera min tre finnar under munnen, hur i helskotta har de hamnat där alla tre..?
*Fixa ett guldskärp till fredagens stass

mja, det var nog allt,

återkommer.

**

Knäpp av singelmamma

Varje måndag runt denna tid har jag precis samma känsla i magen, längtan av barn. Jag vet inte vad det är med programmet singelmammor som får mig att börja tänka i de banorna. Sårbarheten, kärleken och tacksamheten...?! Vissa dagar känner jag mig så redo men fort hinner verkligenheten i fatt mig och jag inser att det det inte finns tid i mitt liv just nu. Men inom en framtid. Inte allt för långt fram.

Nu ska jag se lite paralympics, såg ett simlopp i morse och även om jag tycker det är helt fantastiskt att man som handikappad idrottsman kan få möjligheten att tävla i OS så såg det här helt groteskt ut. Jag är ledsen, men startfältet såg ut som en Harry Potter-scen med troll, dvärgar, skadade trollkarlar och freak. Förlåt.

Om ni missat Anne Geddes, alla blir sugna på en liten tjej eller en liten kille.



Bara för att bjuda på en bild till, jag och syrran hade en lång diskussion om tatueringar innan idag, vi är kanske inte riktigt ense även om hon nu är lite sugen. (Miami ink lär ju vara världens bästa grej för alla tatuerare...!)



haha..

bebisar och tatueringar!

godnatt, hörs imorgon.

**

ännu en strumpa

Jag har bestämt mig, det blir ännu en strumpa, ser faktiskt fram emot det riktigt mycket nu när jag bestämt mig. Den avgörande faktorn kan vara temat, Sex and the city.. (och eftersom jag har investerat i ett örhänge som vid alla andra tillfällen är relaitvt svårburet!).

Så nu är det bara att bege mig in i min walk in closet, leta fram de högsta klackarna och den snyggaste cocktailklänningen.. För på fredag blir det fest!


bild från: http://www.blogonthecusp.com/wp-content/uploads/2008/04/42208_manolo_blahniks.jpg

**

min artikel på engelska

som tar fruktansvärd tid att läsa är i vissa avsnitt väldigt intressant och i andra mycket bla, bla, bla, bla.. Mne en sak som jag av någon anledning fastnade för är:

"It often struck me that, if you have a first class Oxbridge degree and you work for the cleverest agency in town you do not have to use long words to show you are clever."- Chris Hackley

Känn på den alla ni som älskar att använda fiina ord utan att egentligen förstå innebörden!


**

så ambitiöst kan bli så fel!

Eftersom jag gick och la mig lite över elva igår så passade jag på att ställa klockan på 7.30, med tanken SOL klockan 09:00. Jag gick upp halv åtta men var fruktansvärt trött och somnade om med en gång när jag la huvudet på soffkudden. Nu är klockan halv tio och jag är fortfarande hemma, men det gör kanske inte så jättemycket.. Planen är nu SOL klockan 10 och det ska jag verkligen klara av.

Min måndag den 8:e september ska förhoppnigvis bestå av mycket plugg, kanske träning och ett avsnitt av lipstick jungle.

happy monday...

**

modeller x 2

Vill bara rekommendera två helt olika sidor

http://www.studio-e.se/kim/kim.html (bläddra så får du se vad som kommer fram..!)

och

http://gynning.blogspot.com (Hon är, ja grym. I like Carolina Gynning)

**


ny uppmaning!

Alla ni som inte röstat på Fridas glas, gör det med en gång, 
http://www.bombaysapphire.com/#;country=se;language=en;centralPlanet=958;detail=open;currentPlanet=1113




Fotograf Kim Nilsson, studio E
Modell: E Sträng

**

En riktigt fin söndagsmiddag!

Jag och N har precis avnjutit kvällsmat och det var min favoritmat och N var mycket nöjd med hans val.. Dessutom lyxade vi till med det cola! smaskens och typ 20 kalorier (+ alla kalorier i smöret och knäckebrödet)




**

www.coolhunting.com

Jag är så stolt över min Frida Jeppsson, visst jag är stolt över många av mina vänner, men Frida skapar på ett annat sätt. Dessutom så är ju modellen Frida använt väldigt grann...! Idag är det söndag och jag överväger att sticka i väg på ett syrkeyoga pass, vet inte hur bra min förkylning egentligen är. Hostar lite och är fortfarande snorig men det är dax, med att rivstarta det nya livet igen, eftersom det misslyckades förra veckan.

Igår var vi på bio och såg Babylon a.d, riktigt bra film den första timmen, snyggt filmat och ett intressant ämne, sen ballade den ur, odödlighet och återkallas från döda är kanske inte riktigt vad jag tycker är mest intressant. Men det var trevligt med Fredrika och Axel.

Nej nu måste jag springa iväg!

**

ja..

klockan är kvart i fem.. men jag går och lägger mig nu! Ställ inga  frågor. Förr i tiden var klockan bara barnet... such a lovely place.

lycklig Emelie.

**

morgonens klyscha

Jag läser som sagt tidningen varje morgon och denna dag har de recenserat pixars nya film Wall-e med rubriken, Svindlande vacker mardröm. Den ska tydligen handla om planetens sista invånare som har ett mission i livet- att städa. Ja, sen är det säkerligen en mycket romantisk historia men det jag vill komma fram till är ett citat som Micael Tapper (sydsvenskan recensenten) avslutar hela texten med: "få filmer kan bättre illustrera Cree-indiandernas profetia: Först när det sista trädet huggits ner, den sista floden förgiftats, den sista fisken fångats, kommer den vite mannen förstå att man inte kan äta pengar". Ja, detta kan tyckas vara morgonens klyscha, men på någotvis så är den ju otroligt talande.

Nu ska jag trycka gasen i botten och plugga några timmar innan jag får ta och byta den där ena stövlen. I eftermiddag ska jag jobba jazz, det tycker jag är skoj, mat är kul att laga om man ha någon som säger åt en vad man ska göra!

**

By the way, filmen fick FEM postryttare av sydsvenskan, det är inte många filmer som får det vill jag lova... Inte ens Dark Knight som är en av de bästa filmer jag sett.

Duktig tjej

Nu har jag pluggat flitigt i flera timmar och som belöning fick jag ett par stövlar! Tjoho... köpte de där don donna från Wedins senapsbruna med klack och lite sömmar, hittar inga bilder på dem så får fixa egna kanske. Min lycka var fullkomlig tills jag kommer hem ska ta några danssteg och inser, två höger dojor...

mycket typiskt.

nu ska jag ha litepaus och underhållning blir två nya avsnitt av americas next top model, perfekt för paus!



snajdig affisch!

Boll: Ska jag möjligtvis behålla avsnitten...?!

**

tvätta och plugga

Jag mår bra, snoret har äntligen börjat röra på sig och jag kan andas på egen hand. Den typiska förkylningscykeln börjar gå mot sitt slut. Ska nog till och med tvätt sjuksängkläderna för jag tänker inte sova på soffan mer. Det låter kanske värre än vad det har varit, soffan är urskön och jag har sovit jättegott och ska därmed inte klaga, men nu flyttar jag tillbaka in i sovrummet. 

Tvättid nu om 15 min och sen ska jag fixa lite lunch och försöka börja plugga lite. 

** 

Lossepladsen- Bonbon

Nästa gång ni ska till tyskland, glömt INTE att köpa en lossepladsen spann, det absolut godaste godiset i hela världen! En sån här rackare kostar 49 dkk och vara hur länge som helst. Dessutom så är det bra eftersom alla har olika favoriter. tyvärr så har jag som bekant otroligt dålig karaktär och har svårt för att inte ta mer än 4 bitar om dagen. Istället har det blivit 4 bitar i taget..  Älskar hårt godis!



Mår mycket bättre och känner att jag snart är tillbaka i min rätta form!

Imorgon har jag lektion 8-10 sen ska vi tvätta 11:30 men har därmed massor av tid till att plugga, ska dessutom gå och spana in de där don donna stövlarna ytterligare en gång.

**


fortfarande snuvig

En fortsatt snuvig dag har nu blivit eftermiddag och efter några kureringstimmar av sömn så har jag varit på fortsatt bokjakt, hittade inte det jag ville ha utan gick istället till apoteket och köpte nosspray så nu kan jag andas lite igen! Annars är det reltaivt bra, känner mig fortfarande sliten men är rättså harmonisk med min tillvaro. Seniorsmöte ikväll sen imorgon mår jag förhoppningsvis bättre och kan börja studera ordentligt.

Har ingen täckning på mobilen så om någon vill nå mig så finns jag på msn..



 (Carro har du Stephen Brown, The marketing code eller en Tietze något "organization, language", har inte listan precis här)

10 h i horisontellt läge

Vet inte om det är de där treona eller om jag mår bättre! Kan vara att man även om sjuk kan bli lite rastlös. Nu har jag gått igenom videokväll med Luuk, om storken inte kommer och nu friidrott. Trötta tv-ögon kan man säga. Men vad ska man göra när allt annat känns jobbigt och ansträngande. Dessutom har jag nu börjat hosta vilket är ett skit.

Imorgon börjar min marknadsföringskurs Strategic marketing management. Blir säkert fin fint med min handledare på C-nivå som professor. Min lärare i language of marketing heter Sverre Spoelstra, jag tycker han borde vara från Island men tji fick jag. Tyskland var landet.

Den 18-21 september ska min lil sis spela Europatour-tävling i Göteborg, jag ska dit och vara supporter i förhoppningsvis fyra dagar. (jag tror fyra men vi kan ju börja med två, sen är det cut)

Stänger nog datorn nu, sömn är bästa medicinen.

**

det var treo

som jag menade och titta så fint jag fick precis..



då blir man glad!
Nu ska jag försöka äta lite, sen kanske leta upp lite artiklar om mitt ena ämne language of management, gäller att fixa så länge treon verkar.

**


Sträng har inte glömt login:et..

Jag är sjuuuk. Efter en av de mest hektiska dagarna på länge så kände jag igårkväll att allt inte riktigt var som det skulle och efter någon timme och en svettorgie i sängen så bäddade N till mig på soffan, bättre att ligga där och svettas än i samma säng. Sov helt ok men vaknade flera gånger av total täppa och att jag snarkade. Idag har jaf känt mig febrig och trött, en riktig bonnaförkylning med andra ord. Så under eftermiddagen har jag plöjt top model, pussycat dolls 2 och annat skit som visas på tv3. Efter två tre, fisherman friends och honungste så mår jag bättre nu.

Min hektiska dag igår bestod av:
8-10 upprop på EC och lyckades med bedriften att träffa två jättebra tjejer med en gång. En Sara och en Jessica och även om namnen kan låta utländska så nej, jag hittade två svenska tjejer även om 90% av klassen är utbytisar. Kanske lite dumt men alla inlämningar måste vara på engelska + att alla lektioner är på engelska så jag kommer lära mig massor ändå! Satte mig brevid den enda blonda tjejen i salen så jag lyckades verkligen...

10-11 Letade böcker på biblioteket, hittade några stycken.

11-13 Lunch, Nils stod för lunchen. Det var faktiskt riktigt gott, jag var mycket skeptisk till blodkorv, bacon och potatisbakelse. Det känns nasty att korven är 50% grisblod...


13:30-14:36 Ansiktbehandling på LenHud som jag fick av Frida och Moa Wallin i 25 årspresent. Jättetrevlig och jag känner mig fin fin i huden.

16:15-17:10 Träning AFRO- afrikans dans med Karin, svettigt som tusan!

18:30 N funderar på att köpa lgh och vi var på visning av en liten fin tvåa på esplanaden. Får se hur det utvecklas. Vi är inte riktigt överens.

19:00 Middag på Tabemono tillsammans med N:s föräldrar. Jag åt räääkor och sushi (som inte uttalas sushi utan mer schjusji)

21:00 Sjukdomen började komma på allvar och jag började toksvettas. Nässprayen började användas.

Hektisk dag om ni frågar mig i alla fall.. Flängde verkligen runt!

Lovade några bilder från lördagen klubbande, håll till godo!
love
**
   



jag arg och de andra fina..

**

RSS 2.0