eget kontor..

dag 1 avklarad, har suttit framför en skärm hela dagen och är riktigt trött på siffror. Men jag har verkligen lärt mig massor och Therese och Ingrid som jag jobbar med är verkligen jättebra!  Överlag tror jag att det kommer att bli mycket bra. Lyxigt men lite ensamt med eget kontor. Men jag hör människor överallt i alla fall. Idag har jag pysslat med inkommande fakturor och imorgon blir det utgående. Det är bra med ett datorprogram som balanserar själv..

nu ska jag vila! Är helt färdig, sen åker jag och N ut till Lomma och bor där några nätter. Skönt med havet...

hörs.

******

Viva España!!!

1. Ramos

2. Casillias

3. Puyol

4. Senna

5. Torres

En av de absolut bästa matcher någonsin. Offensivt skönspel med ett helt otroligt försvar.

Men rätt skönt att EM nu är över, vad var det 39 dagar kvar till OS?Jag älskar sport.


**


lite från gårdagen

 

 

 

fin fint!

1-0!


guuuhd..

Jag har ju samma hårfärg som Torres.. och det, ja det är ju sådär. Funderar starkt på att dra några blonda slingor för att undvika förväxlingar mellan mig och Mr Torres.

Viva España!

**

popcorn och leverpastejmacka

Nu har jag ätit lite till och det var gott, sitter här nyduschad i soffan och inväntar EM-finalen. Har kommit en bra bit in i min bok och jag tycker verkligen att Marian Keyes skriver perfekt sommarlitteratur. Lättsamt, bitterljuvt och roligt. Fick till och med gråta en liten tår innan och då är det bra! Har gjort min lunchlåda och börjar nu ladda inför morgondagen, är faktiskt inte alls nervös utan ser nästan framemot det lite grann. Det ska bli skönt att få lite struktur på livet och bara få känna på hur det är att leva ett riktigt 8-17 liv. Visst jag tycker det är skönt att sova länge på morgonen och bara gå runt och inte göra någonting men detta ska bli intressant.

Vi funderar på att söka 264:an som är utlyst, eller N vill jättegärna och jag tycker det är mycket pengar. Men detta går inte längre, 38 kvm i två år börjar bli väldigt enerverande och påfrestande. Men eftersom jag ska jobba och tjäna pengar får jag väl prioritera annorlunda och då lägga 1500 till på hyran. Men tänk sovrum, kontor, riktigt kök, stort vardagsrum, 89 kvm och walk in closet, oh, det låter fint!  

******

tlött tjej med massor av disk

Det är en seg dag idag, har nu varit på konsum och handlat lite mat, min lunch blev chevre-sallad och bubbelvatten. Ska dessutom göra en lunchlåda till imorgon och det känns väldigt vuxet. Har fortfarande inte diskat allt från igår så jag har massor av trevligt framför mig.

Ikväll: HEJA  HEJA Spaninen!

**

inte lika käck dagen efter

Jag är ju tyvärr en av dem som sover skitdåligt när jag har haft riktig fest. Sover oroligt och kommer inte ner i djupsömn. Så nu ligger jag här i soffan, uppe alldeles för tidigt om man ser till när jag gick och la mig. Är riktigt sliten, inte bakis men väldigt trött och sliten. Tog en resorb innan jag somnade vilket kanske kan vara räddningen. Nu ska jag ta något att äta och jag tror att dagen precis som jag kommer att vara seeeeg.


**


när blir bloggandet en drog?

miss i nassen, jag har nu städat efter 15 människors party. Fantastiskt trevlig med ny information och vänner som blir bättre vänner. Axel och Jon i balklänningar och världens ös till Canneloni Macaroni med Lasse Holm. Jag älskar dessa stunder. Visst man kan tycka att jag borde vara vuxen, mogen och nu sova, men what tha fuck.. detta är så kul! Det gör mig inget att städa efter en bra fest. N är fortfarande nere och dansar till svenska klassiker, dricker lite till och bara tar vara på den tid som är just nu.



Nattens bästa:
Jons korvgryta

Nattens leende:
Linda Karlsson, oftast glad. Vill inte se tårar igen, dumma, dumma killar.

Nattens minne:
Crille och Cissis midsommar-visning av fantastiska bilder. En bra kamera gör alllllt.

Nattens jag-gör-det-imorgon:
Går ut med alla sopor.

Nattens det-är-faktiskt-sommar:
Fåglarna kvittar och det är ljummet ute

Nattens budskap:
Ta vara på allt, det kanske inte finns en lika underbar morgondag.

04:10 det är dags att stänga datorn och tacka för idag.

******

star wars-fan jag är..

Tyyypsikt att Star Wars-utställningen är i Örnsköldsvik, samma utställning som har varit i Paris, London och Berlin..
Masker, farkoster och alla gubbar i orginal storlek, till och med Chewbacca och C3PO, hade den varit närmre hade jag varit där. Men alla som är i Norrland, besök den, ta kort och visa sedan för mig. Please!

may the force be with me.

*

förfest 20:00 i 133:an

Alla nära och kära i Lund är hjärtligt välkomna förbi. Vet inte riktigt vad det blir, men någonting ska vi väl kunna fixa tillsammans.

Ja, det där var väl en officiell inbjudan, själv känner jag mig rätt trött och har precis vaknat efter min lilla nap. Läste lite i min Marian Keyes Är någon där? Nu sitter jag och ser på LA ink och när jag ser det här programmet blir jag sugen på den där tatueringen som jag pratat om så länge. Eller inte så länge men jag tror att jag på riktigt kommit på vad jag vill ha och det är mitt livs historia som börjar i nacken och går ner längs ryggraden. I denna linjen/rankan ska vissa ord som dandelion, ett pi-tecken som symboliserar mamma och pappa, en orkidé (olivia) två maskrosor (nannan och MP), ett kors, fras från en låt, kanske ett snyggt fisk-tecken etc. Jag kommer säkert aldrig göra den men jag tror att det hade kunnat bli bra. Mycket litet och stilrent även om det är på ett ställe som är rätt kontroversiellt. Man kanske borde be någon med fin handstil kladda runt lite för att känna efter några dagar och då säkert inse att det räcker med tusch och behöver inte vara ink. Men jag tycker Kat Von D är cool. Titta in hennes sida www.katvond.com .

Nu ska jag väcka N och sen får vi väl plocka undan lite här innan det är lite party party dax.

Här är en liten bild från midsommar, mina fina och fulla vänner!


Det ser inte riktgt ut att vara alla, vissa hade väl lämnat in handduken.

   

love.
*

spiderwick och pizza

Dagen är som sagt mycket slapp och efter Spiderwick-filmen (barnfilm med viss charm) så gick jag till favorit Challes och köpte min specialare pizza, hawaii med svamp eller funghi med anans. Nu sitter och ser på Filip och Fredrik och jag sitter här i soffan framför Fab5. Gillar egentligen inte Fab5 tycker att de förtöntigar hela böggrejen och jag förstår om homosexuella stör sig på dem och tycket att de ger en felaktig bild. Fruktansvärt även om jag tycker att en av dem är rätt snygg, men ja, troligtvis homo.

Dagens produkt:
Igår när jag var inne på pappas jobb (pappa är frisörgrossist) så norpade jag den här Dust it från Schwarzkopf. Ett puder man pudrar i hårbotten som sedan ger en otrolig volym och jag som fötts utan någon volym öht blev otroligt överraskad av effekten. Mycket, mycket bra. Jag tror att den kostar ca 170:- hos frisören. (eller enligt Frisörgrossistens rekomendationer ska den kosta det)

Dagens mamma-är-bäst:
Jag har fått låna mammas mycket snygga skinnväska i en mindre rund sportbagmodell. I like it a lot!

**

lördag, lördag, lördag

Efter en natt i malmö hos Kajsa och Thierry är jag nu åter tillbaka i Lund och ska förhoppningsvis spendera dagen i soffan med min bok och bara njuta. vad som händer ikväll får jag se. Fredagskvällen bjöds på qourn ala Ceasarsallad, mycket vin och mycket prat om judendomen, lägenheter och likheter/olikheter.

Nu ska jag ta en dusch och sedan bara njuta av lördagen.

so long

*


pilates på boll

Min balans är väldigt väldigt dålig och jag har nu legat och balanserat på en boll i mer än en timme! Har fruktansvärd träningsvärk i både mage och vader! Men det var skoj även om jag är dålig på det avgörande momenten att andas rätt. Fast någon slags av förbränning har definitivt skett...  Vi tränande på Sans och Balans ett ställe i Viken som både är till för träningsfreak, snobbiga Viken-damer och vem som helst. Jag tror min mamma hamnar någonstans mellan träningsfreak och vem som helst, fast mammi är ju mammi.

Nu ska vi äta jordgubbar med mjölk, lite grädde och en ostbulle. Världens bästa sommarlunch.

*

natti natt med dröm om liten katt

Godnatt folket, jag måste säga att jag verkligen uppskattar att ni läser min blogg och på så vis tar del av mitt liv, mina funderingar och drömmar. Det är kul att skaran av läsare växer och jag hoppas att den kommer att öka ytterligare!

Imorgon är det fredag och jag ska tillsammans med mammi träna pilates klockan 10. På kvällen ska vi hälsa på Kajsa och Thierry och testa sabbath. Nu ska jag dela säng med min Olivia, hon har en egen men ibland är det mysigt att dela.. så som bara systrar kan göra.

På allmän begäran:


Denna katt skulle jag nog döpa till Svante.

natti.

*

ljuvliga kattungar

Om jag inte bott på 38 kvm så hade jag nog tagit med mig en hem, kattungar kan vara det sötaste som finns.


Den här vita skulle jag nog helst ha,



och den skulle få heta Lily eller Viola.

Det bästa är att om N hade varit med så hade vi definitivt varit med katt.

fussball..

**


hemma, framför sjön

Ibland kan en huvudvärk försvinna på grund av havet.. precis så har jag det idag. Var riktigt seg, trött och oengagerad trots mitt fiiina tentaresultat men så kommer man hem, hem till fina Rekekroken. Idag är det verkligen en familjedag, vi sitter i på terassen, tittar på gamla kort, skrattar och gråter, snart ska vi äta och alla verkar väldigt tillfreds. Ikväll blir det Ryssland-Spaninen och jag hejar på España såklart.

Dagens kommentar:
"Jag förstår inte varför gravida kvinnor går runt med kläder som smiter åt och sen ser alla icke-gravida gravida ut. Är det mode?" - Mormor 82 år. 

Dagens bästa:
Tentaknölen i magen har verkligen försvunnit.

Dagens nästa:
Nu ska jag bli urnyttig och börja träna lite granna. 

love
**

lektionerna..

som jag snicke snackar om är ifrån Moderskeppet verkligen att rekomendera! Mattias är pedagogisk och trevlig att lyssna på.

******


cloning stamp och healing brush

Lektionerna jag har gått idag handlar till stor del om cloning stamp och healing brush och jag tycker verkligen att det är superskoj! Kommer säkert att tänka mer nu när jag tar kort, man kan ju skapa så mycket av ett simpelt kort. Dagens övning handlade om att klona och fixa finnar, ålderstecken etc.


Här har jag tripplat Amanda och visst det är en del skönhetsfel med skuggor och så men det är väl sånt man lär sig med tiden. Vet inte riktigt hur jag kommer att använda programmet mer än att jag kommer fixa små skavanker på mig. Så från och med nu kommer jag verkligen att vara flawless.

Nu sitter jag och väntar på mammi, orkar inte fler lektioner idag!

*


Affärsredovisning och Räkenskapsanalys = G

åhh... Detta kan ha varit det absolut bästa som har hänt på hur länge som helst! Jag klarade redovisningstentan som jag var tuvungen att ta för att plugga i höst och det känns alldeles fantastiskt. Så kära Daniel B du får gääärna låna mina böcker. Tre tentor var således en för mycket men nu har jag bara en i augusti och då tänker jag inte kugga internationella.

I natt har jag varit med i Harry Potter och den sista striden, jag var tillsammans med Ron och Ginny uppe på ett tak och så när dödsätarna var på väg till Hogworth för att döda Harry. Problemet var att Olivia var på slottet och jag behövde ge mig dit för att rädda den lilla loppan. Sjuka drömmar och jag undrar verkligen vad den kan betyda.

Nu ska jag fira mitt tentaresultat med lite frulle och champagne!

*

turkiet-tyskland 1-1

Man kan inte låta bli att imponeras av Turkiets spel, vilken fantastisk offensiv och spelglädje. Heja Türki!

Min dag har annars varit ytterst behaglig med photoshoppande hela dagen och med rökt lax, nypotatis och dill till kvällsmat. Till lunch? Jordgubbar såklart, ska äta en en liter om dagen under hela sommaren, I Love jordgubbar! Imorgon ska jag åka hem en runda min mammi kommer hit vid två och sen ska jag hem till fina Rekekroken.

**

ohh suuperskoj!

Ja, nu går jag på skola här på nätet och sitter och lyssnar på en Mattias samtidigt som jag pysslar med mina egna bilder! Är väldigt trött i ögonen men jag tycker att det är väldigt skoj! Nu ska jag bli proffs på det här med. Bjuder på två olika bilder på mig, två klassiker med ny touch!



 


suuuper snajdigt! Stackars alla mina vänner ni kommer snart att se helt deformerade ut!

so long.

*

anledningen till photoshop..

..är bland annat att jag tänker ändra utseende på min blogg och få en mer sofistikerad look. Inte en sån här grundinställning utan jag ska göra ett försök att bli en seriös bloggare. Nu när jag äntligen börjar få läsare!!! Jag hoppas verkligen att jag inom en snar framtid kan visa upp mitt nya, mer spännande och glamorösa jag... ehh!


love*

+photoshop +download

Tillbaka från Kävlinge efter en very nice evening med tjejerna. För att göra någonslags sammanfattning så kan man väl säga att vi överlag hade en mycket vuxen kväll, vi pratade: barn, väder, sex, världsnyheter, flickan med fyra ben och fyra armar, åldersnoja, ProCivitas, framtid, dåtid, studentdagen, Dublinresan, mat, fett, att börja träna/att inte börja träna, tvätt, mat igen, att gå ner i vikt, modeller, barnvagnar, fyllor, resor, mat igen, hus, lägenheter i Stockholm, lägenheter i Lund, pojkvänner, GI, Sex and the city, midsommar, sköljmedel, nyförälskelse, mat igen, inredning, duntäcken, löskokta äggs koktid, gäddhäng, photoshop, mer mat.. etc

När allas liv hade gått igenom noggrant så somnade vi sött runt 01:30. Idag tvättar jag, stortvättar kan man säga, alla handdukar, handtvätt och filtarna i soffan! Känner mig lite som en hemmafru och imorse när jag satt och åt frukost med Carro och Frida insåg vi tillsammans (ja, jag och El Carro) att det hade varit gött att vara hemmafru för ett tag. Bara fixa med lite allt möjligt, dricka te med vännerna, starta bokklubb och gå på olika kurser. Fem års utbildning för att bli en perfekt hemmafru?! Tycker ni att jag låter tragiskt? Kanske det, men bara hemmafru för ett litet slag..
 
Nu laddar jag ner photoshop för att lära mig något nytt i sommar!

**


om jag inte varit förkyld.

"i vinet kommer sanningen fram"

Project Runway

..är nog ett av mina favorit tv-program!

Dessutom är Heidi Klum det snyggaste någonsin.


******

Gustaf Wiklund, ProCivitas fd fader.

Det har väl inte undgått någon överhuvudtaget att ProCivitas verkligen är uppe på tapeten. Det är både sorgligt och ytterst intressant att följa debatten som fd ProCivitas-elev. Många av sakerna kan jag relatera till men att tidningar och SR lägger fram uppgifter helt utan belägg och på mycket svag grund känns otroligt dumt. ProCivitas var till stor del en mycket bra gymnasieskola och jag har fortfarande stolt över att ha gått där och mina betyg är till 98% helt ärliga. Jag pluggade mycket och hade visst flyt men att ProCivitas elever kan köpa sin betyg, att de bara hjälper elever med blåttblod och adelsnamn och att man får resor, mobiltelefoner gratis är lögn. MVG-fabrik, ja men det är kanske inte så konstigt när skolan har nästan högst intagningsbetyg i hela Sverige och ska inte också elever som gåt ut nian med topp-betyg fortsätta utvecklas. Min syster Amanda som är nummer tre av barnen Sträng att gå på ProCivitas har berättat att många av hennes klasskamrater som bara pluggat under två år, dvs lagt 100% på skolan och som nu har lycktas få bra betyg känner sig otroligt ledsna och rädda att inte bli tagna på allvar. 

www.procivitas.se Läs nytillträdde VD Peter Connés uttalande.

Men visst har det blåst mycket och angående tagen på allvar, skolans grundare och nu avsatte VD Gustaf kan man ifrågasätta allvaret hos. Vad i hela friden sysslar han med, titta på dessa bilder och skapa sedan din egen uppfattning... Jag har träffat Gustaf många gånger men vet fortfarande inte riktigt om han tar sig själv på allvar eller om han bara driver med alla. Det finns så ofantligt rykten om denna man. Barn, inte barn? Homosexuell, inte homosexuell? Stenrik eller urfattig? Smakfull eller icke... Jag vet bara att han kan liknas vid en entreprenör som bodde vid Malmö konserthus och gillar att umgås med Peter Siepen.  Detta är det enda, trots att jag ätit middag med honom på Grand...
http://www.stureplan.se/search.php?search_string=Gustaf+W 

Det firades 10 års jubileum i höstas och jag var där med mina primadonnor, det var också Gustaf, vad han sa i sitt tal kommer jag verkligen inte ihåg. Jag kommer mest bara ihåg Zlatans hus.

  

ProCivitas skyltar med målet att vara Sveriges bästa gymnasieskola, borde det inte vara en självklarhet för ALLA skolor, är man Sveriges bästa ökar sökantalet och så också kvaliteten.


status=OK

Har faktiskt inte behövt exolyt på hela dagen! Har fortfarande lock för båda öronen och känner mig lite hängig men trots krämpor tar jag mig mot Kävlinge och mina vackra vänner. Hittade lite märkliga gamla kort som jag nästan måste dela av mig med.. Men visst är de ljuvliga!? Slemelie, Fridus, Carro Slarro och Tjuren.  and Moi.


    

Nu ska jag städa lite innan min hårt arbetande man återkommer från SEB Lomma.


*


midsommar, midsommardag och hosta

tillbaka på plats framför datorn. Har firat en alldeles fantastisk midsommar i Hällevik med mycket trevligt folk, massor av god mat och mycket dricka. Både god och mindre god. Sällskapet var så trevligt att vi stannade en dag till och körde därmed midsommar i repris. Ungefär samma fest, med samma mat, nästan lika mycket alkohol men framförallt bättre väder. Sen på söndagen när jag slutligen hamnade i Lund kom den här fruktansvärda hostan/förkylningen/snuvan och jag har legat plattfall nu i snart 1.5 dgr. Skitjobbigt, framförallt så kan hosta vara det värsta som finns och nu tog Exolyten slut i natt så jag hoppas att jag nu kan besegra hostan på egen hand.

Idag ska jag i alla fall ta mig ut ifrån lägenheten och lämna tillbaka lite böcker. Ikväll ska babes träffas i Kävlinge, får se hur jag mår om några timmar..

******


Glad midsommar!

Nu far jag norrut mor Hällevik och Blekinges kust! Det ska bli väldigt trevligt att fira midsommar med 17 goda vänner, väderläget i Lund är sol med några stackmoln.

hörs.

*


hungrig.

så att jag håller på att smälla av och Nils är på väg hem sen ska vi ut en runda och fixa lite för att sedan käka någonstans. Det jag allra mest är sugen på är ugnstorkad parmaskinka med någon god ost till. Har läst hela min Damernas värld nu och i slutet finns alltid massor av urläckra recept, typiskt, eller iofs hade det kunnat vara om någon smarrig kattmat, risken att jag varit sugen på det hade varit stor.

Fick en bok av min tidning idag, Smuts av Katarina Wennstam. Ska läsas snart men nu maaaaaat..


*****

modell-Emelie

jag har nu fått en smygkik på bilderna och det är helt otroligt vad bra de är. Eller det är otroligt att jag kan se ut sådär, vet inte riktigt hur det är med rättigheter och så men jag vågar nog inte lägga ut några exemplat här. Det var bra att jag fick bilderna idag, de har piggat upp mig lite granna och jag känner mig lite gladare. Tror min huvudvärk kan bero på vädret och den ostädade lägenheten beror nog på min pojkvän.

Småproblem är vad jag ska ha på mig imorgon på midsommarafton, vill ha något tjusigt och egentligen något nytt, men mitt konto sätter totalstopp för något nytt och just nu kommer jag inte ens på något tjusigt som jag har. Men det blir nog min nya kjol, lila topp och flätat bälte i massor av färger. Känns dock lite murrigt för midsommar, vill ha tunna lager med småblommor och en vacker maffig krans i håret! Nu ska jag snart gå och handla för morgondagens äventyr. Jag, Nils, Karin och karins Christoffer är ansvariga för bröd och smör + frukost och jag tror vi kommer att fixa det utmärkt!

*****

tillbaka i 133:an.

Så är jag hemma i mitt Lund igen och om sanningen ska fram så börjar jag verkligen känna mig klar här i Lund. Det gör inget att jag bara har ett halvår kvar, det är nog bara lagom... 133:an är liten men bra dock kan man inte undgå att det verkligen har varit ungkarlslägenhet med fotboll här under 10 dagar. Pizzakartonger, ölburkar, massor av glas och glasflaskor, mcdonaldsskräp.. Men nu ska jag faktiskt inte städa någonting utan bara låta det vara. Orkar inte bry mig. 

Har ingen bra dag...


fy faaan vad dåligt!

För att ge något av ett matchreferat, Ryssland har spelat skiten ur Sverige. Just nu bör Sverige inte vara i kvartsfinal överhuvudtaget!

*

båten har en boj + ett bad.

Precis som rubriken meddelar så har nu vår båt en egen bojplats och jag har badat 1,5 ggr. Vattnet är väsentligt mycket varmare här inne i bukten än vid tvätteshallarna... Annars har jag löst korsord och bara njutit av ledigheten, jag älskar att bara få vara ledig! Det bästa är att jag ska få vara ledig i 11 heeeela dagar till, fantastisk!

Nu väntar jag på mina pics från söndagens äventyr, är så nyfiken...

Olivia och Emma har nu köpt blå och gul färg, chips med dipsås och det är definitivt dax för att sätta på sig tröjan!

in med bollen i mål, in med bollen i mål...

*

blommor, blommor, blommor

och soooolen skiner idag! Denna dagen har till mesta dels tillbringats på olika blomsterställen i nordvästra Skåne. Mamma gick crazy och vi har numera fyllt stora delar av trädgården med nya fina blommor. Sen åt vi min favoritlunch, jordgubbar med mjölk (+ en liten skvätt grädde) nybakad fralla med västerbottenost och nu, nu ska vi till Tvätteshallarna och bada! Fantastisk dag.. sen ut med båten och fiska!

20:45 fotbollsårets kanske vikigaste match! HEJA SVERIGE!!!

*

så fantastisk..

Som Olivia hade sagt: Den får fem flugor! och det är just det jag vill ge Sex and the city: the movie, fem kryss, fem solar, fem getingar, fem tv:s. Alldeles fantastisk!

Nu ska jag se lite Frankrike-Italien sen ska jag sova igen, jag älskar att sova!

*

Rättelse...

det är inte Dior som signat Emma Watson, utan Chanel... Same shit different names!

Sen sist har jag arbetat i trädgården och "plockat" högar, dvs tagit upp löv som pappa klippt ner från häckarna...

*

tentaresultaten börjar trilla in..

och det var VG (högsta betyg) på media och kommunikationen, de gillade mina grantankar med andra ord! Tjoho!

Då är det bara att hålla tummarna att det gick vägen med de andra två också.. fy för.

*

21 november

.. är det äntligen dax! En Harry Potter-längtan kom över mig och jag har nu tittat på trailers och intervjuer som handlar om Harry Potter and the half blood prince.  Ohh! Dessutom läste jag att Emma Watson som spelar Hermione har fått ett kontrakt värt 36 miljoner någonting med Dior. Shit pommes. Inte nog med det så har JK Rowling gått och blivit en av världen rikaste inom kulturväsendet. Det vill säga hon håller på att gå om alla Hollywood stjärnor i penningligan, det är inte klokt vad en liten trollkarl kan leda till. Men jag förstår hysterin...

Idag tvättar jag men jag får inte igång tvättmaskinen.. typiskt!

*

igår Indiana Jones, idag Sex and the City..

då regnet öser ner får man helt enkelt underhålla sig med något annat och något annat är således film i biomörkret. I går bjöd jag Olivia och Emma på Indiana som tack för hjälpen med festen, de var alldeles strålande och var bättre än någon annan personal. Filmen var väl sådär, jag gillade Mutt Jones Junior och hans mamma Marion Williams, men varför i heeela friden skulle det handla om utomjordningar och aliens? Mycket töntigt, hade det inte kunnat vara någon exotiskt oupptäckt stam som hade dessa skallar. Cate Blanchett är verkligen en av mina favoritskådespelorskor även om så många har sagt att frillan är ful så är hon strålande. Så idag ska jag och Amanda se VIP-premiären på Sex and the city och det ska bli mycket mycket intressant. Jag älskar fenomenet Sex and the city och avundas deras otroliga klänningar, vill ha, vill ha, vill ha.

I söndags var jag och min Frida Jeppsson ute på äventyr. Hon vann Sverige-tävlingen med sitt glas Brilliant för Bombay Sapphire och nu ska hon representera Sverige i finalen i London. Till denna tävling behövde hon fotografera sitt glas med en modell, och Frida valde ingen annan modell än mig! 169, lite småfet och med noll modellerfarenhet! Vi åkte till en studio i Helsingborg där en superduktig Kim Nilsson spendera hela dagen med oss och tog många olika bilder. Det var verkligen skitskoj och jag blev sminkad av en make up artist och fick posa som tjejerna i Top Model. Jag hoppas verkligen att bilderna blev bra och att inte Frida är besviken på sin modell som verkligen försökte att ge allt.. Synd bara att jag är 25 och 1.69, även om bilderna blev bra så kommer jag inte att bli någon modell.. Fast det kan nog vara ett skitjobb även om det verkar mycket glamoröst. (jag fick ju bland annat ligga i sit ups läge i en timme, men magmusklerna gillade nog det..!)

Nej, nu ska jag och peela mig, är en riktig torris, tror tyvärr att jag fjällar lite! Det var solbrännan 2008 det..

suck.
*

ginger, by the way!

Har glömt meddela alla att jag igår var hos frisören, min plan var ju som vanligt att försöka gå från mitt tradiga bruna till en fräsch sommarnyans. Jag brukar ha relativt klart för mig hur det ska se ut och problemet är väl alltid att det inte blir som jag har tänkt mig. Jag är varken blond, beige eller brun, jag är ginger. Guldmorot med vissa slingor och ja, det är väl inte fult, bara inte vad jag hade tänkt mig! Solen får förhoppningsvis göra sitt i sommar men just nu ser jag rätt märklig ut. Tur jag är brun, annars hade nog det varit lite rödare än guldigare.

Skulle ändra i mitt sommarcsn, kommer inte plugga så mycket nu när jag ska jobba hela juli och man måste ha en såndär e-legitimation vilket jag undvikit att fixa vilket känns riktigt dumt nu. Det som är allra dummast är att jag har min dosa hemma i Lund så jag kan först fixa den här e-benet då, men det kanske inte göra vidare mycket.

Nu sitter jag här och väntar på att min far ska komma hem så att vi kan åka och hämta företagsbilen som jag ska få cruisa runt i, synd bara att det inte är en liten cabbe och att det är diesel. Men vad spelar bilmärket för roll, denna berlingo kommer att gå utmärkt. För sen blir det bråda dagar innan det är dax för sommarens lilla paarty. Det ska handlas, hämtas tält, fixa bord, göra tårtor och massor av annat. Dessutom måste jag fixa en kalaskjol!

tjo.
*

nej, jag försvann inte på väg till tentan..

jag kan förstå er oro! Jag har inte hört av mig länge och man kan ju undra vad jag har sysslat med... Tentan gick sådär, förhoppningsvis har jag klarat den, men vi får se. Efter tentan så har jag bara druckit vin, varit på beachen, läst andra böcker, sett på fotboll, varit ute och cyklat fyra mil och nu då åkt hem till mor och far. Jag har vad man kan säga, sommarlov och det är väldigt gött. Tyvärr är vädret tråkigt idag, men jag har ändå andra saker att pyssla med, pappa har gjort lite högar i trädgården, dvs högar med löv/pinnar som ska forslas bort. Trädgårdsarbete är INTE min favoritgren, jag ogillar det starkt, men jag har sett högarna och de är inte så stora som jag är van vid!

Idag är det dax, Sverige ska äntligen äntligen göra EM-entre och det kan alltså antingen bli pancake eller typ 2-1. Jag tror tyvärr inte så mycket på Sverige i detta mästerskap och jag tycker att det är en skam att Tobias Linderoth troligtvis kommer att spela, jag ogillar Lars Largerbäcks fotbollsfilosofi. Den är tråkig, feg men ja, ändå vinnande. Även om jag har vissa aningar att det blir fiasko så kommer jag strax att i klä mig den gula matchtröjan för att redan nu börja ladda, trots allt är jag en patriot som först kommer att ge upp hoppet i 93:e minuten. HEJA SVERIGE! och heja Holland, shit vad bra de var igår!

Nu ska jag ut i trädgården!



hörs.

sveriges nationaldag

Igår firade jag lite min tenta med att dricka alldeles för mycket fin, men det var så fint väder och vi satt utomhus och sen gick vi hem till Crille Olofsson och fortsatte dricka vin... Gick i och för sig hem vid 01 men som vanligt vaknade jag 08:00 och kunde inte somna om. Var törstig, behövde gå på toaletten och det var ohyggligt varmt. Gick istället upp, la mig i soffan under filten och tittade på en dokumentär om Mette-Marit som gick innan nyhetsmörgon började. Den var fin, dokumentären alltså, hon är också fin och jag gillar verkligen henne efter att ha sett den. Från knarkande partyprinsessa till blivande drottning, imponerande.

Nu ska jag nog fixa till mig lite innan jag går ut i sooolen, sen ikväll ska vi på 125års fest. Ska bli mycket trevligt!

*


sommar sommar sommar

En av de absolut bästa känslorna som finns är när man lämnar en tentasal.. Precis så känner jag nu, en märklig tomhet, totalt utpumpad i hjärnan och massor av annat att se framemot. Ja, det kan ju då både vara en nykurs, en omtenta eller som nu ett låååångt sommarlov. N sitter och spelar sommarmusik för mig, bara för att jag ska få ännu mer sommarkänsla och det är i och för sig rätt lätt, solen skiner ute och folk har ytterst lite kläder på sig.

well, nu ska jag bara njute för ett slag.
återkommer.

*


dagen D.

Jahapp, vad gör man nu i mer än tre timmar, har nu repeterat det jag skulle och det gick faktiskt bra! Vill bara få det här överstökat...

Detroit Red Wings vann då Stanley Cup i natt och det är helt sjukt vad hockey känns avlägset, det är den 5:e juni och de stackarna har nu spelat hockey i ca 10 månader. Vilket liv.. Jag kunde inte undgå bamse-bilden på Zäta och hans Emma Andersson pussas på isen, snacka om att den tösen har lyckats efter Robinson. Folkkär, en miljon rikare, eget tv-program och nu tillsammans med en rik och duktig hockesnubbe från Norrland. Visst vissa små snedsteg har hon verkligen lyckats med, behöver väl inte nämna vilket jag tänker på. Angående NHL och inte Emma Andersson måste jag säga att det är helt sjukt att Fabian Brunnström, Färjestad BK (min stora kärlek när jag var sådär 10-12 år) har fått kontrakt i Dallas och kommer nu att lira hockey med de stora grabbarna, det är bara att gratulera. Det är imponerande att nu Jonstorps Tigers har lyckats producera två NHL-proffs.. + min pappa som spelade i MIF i början av 80-talet. (som dock proffserbjudande men fick tacka nej för att svenska staten proppsade på att lumpen var vikigare..)

Om ni missade Cirkus Zlatan i söndags så kan jag rekomendera det, repris ikväll klockan 20 på 3:an. Mycket bra underhållning, Zlatan på strålande humör. Roligast var dock Renée Nyberg: "Har alla i Inter en Dick?"... kanske inte jätteskoj men jag fnittrade till i alla fall. 

Nu ska jag gå till systemet och inhandla inför helgens kalas.

*

sista dagen blir aldrig som man tänkt sig!

ja, jag har väl pluggat effektivt cirka 4 timmar idag och det är allt för lite, men det går inte in mer. Hjärnan är full, proppfull och den vill inte  ha mer! Det jag inte har gjort idag tänker jag göra under två timmar i morgon, innan tentan.

Är på jakt efter en beige kjol, vet inte alls vart jag ska finna denna skapelse. Den ska vara rättså hög i midjan, utställd gärna lite klockad. Någon som har ngn idé? tacksam för svar!

bekännelse: jag har gjort ett litet kryss-system med vissa bokföringar som jag tänker komma ihåg i huvudet, man behöver inte förstå allt...

*

jag ritar blommor..

och skriver mitt namn i snirklig skrivstil istället för att räkna! Hur bra är det? Jag går och köper glass på Challes istället för att bokföra, (köpte både en Tiptop och en lakrispuck... kunde inte välja, men lakrispucken finns fortfarande i frysen).

*

man kan komma..

..till den punkt då man inte orkar mer, man blir nonchalant till uppgiften och man tänker, äsch det löser sig. Där är jag idag, jag kan bokslutstablån, kassaflödesanalysen och resultaträkningen (dvs mer än 50% av tentan) utan problem men bokföringen har jag fortfarande lite svårt för. Kan inte alltid se sambandet speciellt inte när det handlar om att bokföra aktiebolagets skatt.

Nu är det snart lunchdax, sen ska jag nog sola lite innan jag fortsätter plugga. Borde någon gång under dagen också ta mig en tur och lämna tillbaka alla låneböcker som jag har lånat på mig i media och kommunikationen. För sen imorgon är det tenta, om exakt 26h, mycket dumt att ha den på eftermiddagen för då kommer jag säkert hinna bli nervös! På fredag är den väl döröd dag, dvs svenska nationaldagen och på lördag ska kanske jag och N till Malmö och shoppa lite kläder till hnm och seeeeeeen börjar fotbolls EM! Tjoho.

*emelie

sommarnatt..

..även om jag bor på en enkelriktad gata i Lund så känns det som om jag bor precis brevid en motorväg. Nu när det är så vart ute måste vi ha fönsterna öppna hela natten vilket leder till att man hör alla bilar som provar gaspedalen. En gång i morse så tänkte jag till och med att man borde tillsammans med grannskapet skaffa antingen blomlådor, grisar eller sätta upp skyltar "VARNING- lekade och fulla studenter". Ja, ni kan tycka att jag är kääärring, men ni skulle alla förstå mig om ni sov här en natt, alternativt försökte se på morgonnyheterna vid 8 när alla ska till jobbet alternativt på kvällen när sommarcruisarna kommer och dessutom spelar ashögmusik samtidigt som de ska visa upp bilens funktioner för grabbarna... Fy! Tant-Emelie har talat...

nej, jag har inte kommit i väg till SOL idag, sitter hemma fram till lunch och tränar på alla nyckeltalen och hur jag räknar fram dessa. ( vill ni har ett exempel: räntabilitete på totalt kapital= rörelse resulatet+ finansiella intäkter / genomsnittligt totalt kapital, eller kanske balanslikviditeten= omsättningstillgångar/kortfristiga skulder)

Köpte igår ett start kit från Bioterm med olika hudvårdsprodukter, jag önskar mig en flawless hy nu i sommar, den som väntar får se...

tillbaka till verkligheten, återkommer under dagen!

*emelie

sådär ja, internationella inskickad!

Phu, så, nu är jag färdig, två klara, en kvar, sen så! Frågan är nu hur jag ska ladda om, ska jag duscha, klä på mig och bege mig till sol, eller om jag ska få ta lite paus..? Det är ett svårt val faktsikt och det är väl bara att inse att redovisningstentan är den med mest press. Så jag borde gå iväg. men chansen är inte vidare stor.

*

jobbeli, jobbeli..

Ja, det blir aldrig som man tänkt sig! Men lika glad för det är jag, men gladast är nog Ann-Britt... Jag har väl sagt till alla att jag ser framemot att ha ett sista sommarlov, men mycket sol, bad och bara njuta av att vara ledig eftersom det trots allt är mitt sista sommarlov innan det är dax att börja på jobba på riktigt. Men, nu ringde Brenntag Nordic och erbjöd mig ett jobb på ekonomiavdelningen, ekonomiassistent på ett bamseföretag! tjoho. Så nu kommer jag att jobba heltid i fem veckor vilket faktiskt känns helt okej! Jag kommer tjäna pengar, lära mig massor av nya saker och framförallt så har jag hela juni och hela augusti ledigt! Helt perfekt faktiskt!


Dagens/gårdagens nyhet: Amanda Sträng klar för EM i Skottland.
Bekännelse: Jag ooooooorkar inte mer...

bad bloggare..

hejsan allihopa!
Ja, jag är inte riktigt bra på att uppdatera hela tiden, men jag har en del annat att göra och igår när jag väl skulle blogga lite så kunde man inte logga in. Men nu är jag här, har suttit med min internationell ekonomi -enta  och den är alldeles snart klar! Det har väl gått rättså bra, har svarat på alla uppgifter utom en som jag verkligen inte ens förstår var jag ska hitta svaret. Hade gärna skrivit frågan här så kunde någon hjälpa mig men då hade det klassificerats som fuuuusk och det hade ju varit väldigt tråkigt. Nu får jag istället hålla tummarna att det löser sig ändå!

ja återkommer väl under dagen.

*

hemtenta 1 inskickad, sol och sportsöndag.

mer mer mer soool... och mer mer mer tentor... men framförallt, massor av sport! Både Sverige-Ukraina i genrepet inför EM med Zlatan och Mr Larsson som anfallare och sen Sverige-Island i kvalet till OS. Hade helst åkt ut till havet, legat där och njutit av solsken och ledighet, sedan åkt hem och suttit framför tv:n och hejat fram Sveriges olika landslag... But no. Nu ska jag istället packa ihop mina böcker och bege mig någonstans istället, har dock en lite fundering på att försöka plugga på innergården med ryggen mot solen och öronproppar i! Ska nog ge det ett försök så får jag se hur det går...

*

RSS 2.0