Heja Hanna.

Ibland finns det inget bättre än att sitta med lilla lilsis i soffan och se på Körslagsfinalen, äta godis och bara vara. En katt på magen och en hund nedanför på golvet, Jag älskar detta livet i små doser. Hanna Hedlund och Bollnäs kören vann, rätt lag vann. Jag och Olivia röstade.. ja, jag vet, förbjudet, men hallå?! De var ju bäst.

**

dagens två rykten.

Rykte 1:
Michelle Obama är gravid! Ja, det hade väl varit passande att få en liten kid när maken är president och man har gratis tillträde till landets bästa läkare, barnflickor och leksaksaffärer.

Rykte 2:
Alvaro Santos klar för HIF! Från en kompis som menar sig ha säkra källor... Det hade ju varit intressant! För er som inte vet, Alvaro ville nämligen bjuda ut mig på date förra omgången han var i HIF. Jag läste då spanska och jobbade på kvällsposten och Intersport och träffade honom vid flertalet tillfällen. Lilla Alvaro blev överlycklig när en blond svenska kommunicerade på spanska med honom. (ja, jag vet, han pratade portugisiska, men han verkade förstå.) Vad som hör till är att han hade typ fru. Men men, det blev ingen date. Jag var inte intresserad.


**

Who is he?

Snubblade in på aftonbladet.se...

Vem är han?
 

http://www.aftonbladet.se/sofismode/man/article4291317.ab

**

precis som oss, bara lite yngre!

Amandas tjejgäng har för en halvtimme sedan lämnat Jonstorp mot Helsingborg och Tempel. Det är med glädje och förundran jag ser de där flickorna... för dom är precis som oss. Reaktionerna är de samma, det hjärtliga skratten är de samma och de djupa konversationerna om skitsaker är precis de samma. Visst det finns några skillnader, de är lite mer naiva, lite mer sminkade, lite mindre världsvana och de spelar betydligt högre musik. Vår startsträcka mot musikklimaxet brukar vara dessto längre medan mellan fröken Sträng maxar volymen direkt efter middagen. Jag tänkte mig att de kanske skulle börja dansa med en gång, nej. De gillade bara uptempo, mixade hits. Jag var i och för sig nykter och äldre. Men den där åldern, den gör ibland inte så mycket och ikväll gillar jag faktumet att jag faktiskt är betydligt mer förståndigare och har packat extra skor och mössa redan innan galjet startar. Dessutom så kan jag alltid fixa alkohol själv och ingen kan säga till mig hur jag ska bete mig och vad jag ska ha på mig! Trodde aldrig att det skulle komma, men fan, det är rätt gött att vara lite äldre, i alla fall ibland!

Nu ligger jag här i Olivias säng, hon lånade ut sin bädd. Ratatouille-lakan och självporträtt på väggarna. Det är fint med en syster som bara är 12. Undrar om jag kommer servera på hennes 19 års fest också? Då är jag, 32... ja, den tiden den sorgen och framförallt ett nytt kapitel.

Di små:
Heja, heja Morgan Alling! Alldeles fantastiskt!

Heja, heja Carl Söderberg! Alldeles fantasiskt!

Heja, heja Amanda Sträng! Dina klackar är alldeles fantastiska!

**

bättre dag.

Rekekroken

Malmö Redhawks

Snövittårta

Familjen

**

bra start?!

Idag den 30:e januari har jag inte makt över babyn längre. Han finns nu upplagd för allmän styckning, kritik och åskådan. Vad som händer nu? Jo tisdagen den 10 februari kommer vi att presentera honom för allmänheten, alla som vill är hjärtligt välkomna, kan återkomma med tid. Därefter får man sin bekräftelse, ekonomiemagister...civilekonom... min första titel.

Idag kan bara bli en bättre dag. Vad är det pappa brukar säga? Bryt ihop och kom igen...

Pilgrimsmusslor i tryffel? Två av mina absoluta favoriter, men samtidigt? märkligt! Tv4 alltså.

Nu lämnar jag för den här utsikten. Dock är detta sommar. Men havet är alltid havet.


**

picket och packet ska packas ner.

Imorgon är en annan dag-Christer Björkman.

** 

De vingklippta rödhökarna.

Det är skrämmande och helt sjukt. Jag har ju tack vare min far ett stort hockeýintresse och det lag som jag följt under alla år är Malmö Redhawks (pappa målvakt under flera säsonger). Vad som händer nu är ta mej tusan helt sjukt. Sparka hela styrelsen tack. Hur länge har allt bara varit ett luftslott? Hur kan man göra ett nyförvärv två dagar tidigare? Samma nervösa rop efter hjälp som Sterling... Vad hade hänt om de hade vunnit igår? Jaja, Redhawks kommer att kunna summera säsongen 2008/2009 som en riktig katastrofsäsong. Den sämsta på flera år. Min förhoppning nu ligger till Malmös alla hockeyjuniorer, det är dags för dessa att få testa flygfärdigheten. Bygg för framtiden. Flytta tillbaka till isstadion och ha Malmö Arena som ett mål den dagen Malmö Redhawks återigen är ett elitserieämne.


One day I'll fly away...

Nu ska jag träffa några seniorer.

**

Fantastiska N

I och med min ledsen-dag så kom min kära pojkvän hem med en bamsebukett tulpaner och en semla! Jag vet 15 points, men vad fan, en gång om året!

tack.

**

450 gram blod.

Ringde och pratade med rekryteringsfirman för drömjobbet, "nej vi har redan gått vidare med andra kandidater, skulle dessa inte passa företaget så återkommer vi".  Bra betyg, parallellstudier, stort engagemang under studietiden, arbetat extra varje sommar....

Jahapp.

Fan. Vad gör jag för fel?

För att råda bot har jag därför nu anmält mig till kursen "marknadsför dig på rätt sätt och få jobbet". Så på onsdag 4:e ska jag iväg på några timmars inspiration och förhoppningen är att jag ska få lite klarhet i vad som händer.

Har i alla fall varit och gett blod, det är skönt att veta att någon liten kille just nu ligger och behöver A+ blod. Det ger en lite perspektiv i alla fall, jag lever, har ett hem, och vad fan är ett jobb när man kan rädda liv genom att ge lite av sig själv?

Fast jag är ledsen ändå. ring inte. blir bara gråtig.


**

jag var på maskerad

Kul att folk tycker jag är bäst i min maskeradfrilla! Men ja, det verkar ju som om jag inte ska bli mörkare i alla fall! Just nu tittar jag på Made in Sweden och imorgon ska jag leverera blod uppe på Blodtappen. De ringde idag och behövde mig. Skönt att någon behöver mig. Men imorgon så ska jag välja 50 kronor och sen köpa två trisslotter. Förhoppningen är därmed att imorgon harva in en storkova! Lycka till någon som behöver A+ och lycka till Fröken Sträng. Någon som vill göra mig sällskap hos blod-sjuksköterskan?


**

Färgade Fröken Sträng

Funderar över hårstatus igen..



Blond?
Brun?
Mörkbrun?
Ginger?

Långt?
Kort?
Extensions?
Lockigt?

**

Varför Gud gav kvinnan BH.





ja! Stackare, eller i alla fall bruden.

**

Please Bevvan, come back!

Jag känner mig lite hängig trots flera koppar kaffe... Perfekt hade varit om jag hade fått lite Bevvan. Borde inte någon kanal inse att det är dax att köra denna serie från början igen?! Undrar vad Bevvan boxen kostar... '

**

en pank flickas shopping.

Var en runda på stan med lilsis... Tyvärr så hittade jag mina drömstövletter på 70% rabatt. Lila mocka stövletter, aphöga men väldigt sköna att gå i. De fick följa med hem. And I love them! Sen chic och chic, 70% på Friis underkläder, det blev tre par undisar. Jahpp. Men snart får jag lite CSN, lurar staten lite och suger ut det sista bidraget! Dessutom så ska jag ha en riktigt billig helg och sen hoppas jag att jag snart har 25000 i månaden. För snart har jag en ekonomiemagister! Fast inte jobb, jag är mellan jobb, inte arbetslös. Imorgon ska jag ringa de där på drömjobbet.

Skulle jag snart få jobb så skulle jag köpa fler skor.

**

..och han var glad.

Handledare Lasse var fortfarande sjuk men hade läst uppsatsen och var relativt nöjd. Han tyckte att vi skulle fixa några mindre saker och jag tänkte sitta i eftermiddag med dessa. En annan sak som han INTE berättat även om han sa det var att vi visst kommer att behöva opponera och försvara vår uppsats. Dessuotm så måste vi gå på två andra... Jag vet inte vem det är som missförstått den andra parten men nu är det så och förhoppningen kan vi lösa det i början av nästa vecka. Måste dock hämta seminariekort på fek-expen idag så ska pallra mig upp dit om en timme.

Amanda är här och igår var vi tillsammans med Soff, Karin, Krook och Hanna på Mammut. Mycket bra film, lite seg i början kanske men mycket bra! Kanske inte något som blir nominerat på de stora galorna men både Michelle Williams och Gael Bernal Garcia var mycket bra. Efter Mammut var det skitsnack med lillsis och nu ligger hon brevid mig här i soffan och sover. Idag är inte en lika bra dag igår. Har en liten ångestklump i magen. Men det är bara onsdag. Mycket hinner hända innan veckan är klar.

Helsingborgskille vann 3 000 000 på triss. Jag borde prova triss, då hade min klump i magen inte varit så stor.

**

funnen.

Han är tillbaka. Vilket gjorde att jag istället blev supernervös. Vill så gärna att han säger; ni behöver inte ändra någonting tjejer! Ni har varit så väldigt duktiga och får definitivt högsta betyg. Det kommer troligtvis INTE att hända.

**

Åttlingar

Åtta kottar på en gång. Det är tamejtusan imponerande...

**


Handledare sökes!

Uppsatsupdate:
Han är inlämnad och heter den kanske töntiga titeln "Köp två liter mjölk, få en utrotningshotad tiger på köpet!- en studie hur CRM-aktivitet skall nå generation Y." Problemet just nu är att vi inte får tag i vår handledare som vi ska träffa idag. Eller vi har inte hört ett ljud ifrån honom sen i onsdags. Då hade han influensan och var riktigt kass. Nu har vi försökt få tag i hnm och han är gone by the wind. Vilket känns, ja, märkligt. Vi har haft väldigt bra kontakt tills för någon vecka sedan.

Jobbupdate:
Har inte hört något angående markandskoordinatorsjobbet, vilket är på tiden. Dock har jag en lite dålig magkänsla. Läser man mellan raderna så var/är jag nog lite överkvalificerad. Men skulle de höra av sig och erbjuda ytterligare en intervju så skulle jag givetvis gå på den. Dock, jag hittade igårkväll det bästa jobbet hittills. Jag har inte kunnat sova på hela natten för att jag vill ha det så mycket. Det hade varit helt perfekt. Jag passar perfekt, medieföretag i Malmö. Annonsen var skriven till mig, det hade lika gärna kunnat stå EMELIE STRÄNGS FRAMTIDA JOBB. Tänkte ringa imorgon eller på torsdag, sökte som sagt tjänsten igårkväll vid 23.

Livsupdate:
Jag mår bra, har tyvärr varit konstant hungrig nu i snart ett dygn. Ska försöka krympa min magsäck. Var inte oroliga, jag äter, många men små mål... Jag och N har det verkligen jättejättebra, vi är harmoniska och glada. Idag ska jag gå på bio med några bästisar och lillasyster, som visst tittar förbi. I helgen åker jag hem till havet (och till mamma och pappa...) Ska fixa hårfärg hos pappi, även om Frida på Tokyo är duktig så har jag inte riktigt råd att gå dit nu i knapra tider.

**

Lyckan av fantastiska vänner

Jag sa igår till en av mina vänner att jag var väldigt lyckligt lottad som har två helt fantastiska kompisgäng. Olika gäng med olika egenskaper och olika bakgrunder. Ni vet vem ni är och jag är så förbaskat glad för er.

**

Kalashelg

Idag söndag, fortsätter kalasandet och jag tillsammans med N beger oss alldeles strax ut till Lomma.

Mer om helgen kommer en annan tidpunkt.'



**


Hyllning till Cedergrens mamma

Jag åt en av de godaste tårtorna någonsin i torsdags. Cedergrens mamma hade gjort en Snövit-tårta som jag tänker göra (om jag får) på min systers 19 års fest. 
 

Snövit tårta

Bottnar:
3 äggvitor
2 dl socker
ättiksprit (ett par droppar)

Rita upp 3 rundlar på smörpapper, med diametern 21, 17, 14 cm.
Vispa till hårt skum, och bred ut i rundlarna. Grädda 150 gr/10 min + 100 gr/50 min, (bara att vrida ner ugnsvärmen) och låt svalna med ungs lucka på glänt över natten!
Gör kolasåsen på morgonen efter:

Kolasås:
3 äggulor
3/4 dl grädde
3/4 dl socker
60 g mörk blockchoklad
50 g smör

Blanda äggula, grädde, socker i en kastrull och värm under omrörning tills smeten börjar tjockna. Ta av från värmen och rör ner smör och choklad i bitar, tills allt smält! Kyl i vattenbad, under omrörning!

7 dl grädde och vitchoklad.

Ta den stora bottnen och bred på chokladsås + vispad grädde, lägg på mellanbotten och samma igen, lägg på lilla botten, och bred över vispad grädde, så du får en vit kupol! Riv över vit blockchoklad och sätt en marsipanros på toppen (eller nåt annat).


**


lördagens lista

  • plocka undan
  • dammsuga
  • torka av toaletten
  • lära kompletterande teori
  • handla
  • panta burkar
  • H&M
  • lunch
  • sport

När man blir vuxen så lär ju varenda helg se ut såhär med massor utav listor... Kommer ju inte hinna göra ett jota under veckorna. Jobbigt. Nu är det stora valet längd eller alpint?

**


tunna väggar

Det handlar om betong och en våning ner men det känns som om festen är i mitt vardagsrum. Basen är sjuk, tjejernas skrik är sjukt och killarnas brölande är ja, sjukt. De är har bastufest här på huset. Och jag, jag börjar ta mej tusan bli gammal. Lyan är mysig men det kanske är dax för en runda på hemnet.

Happy Fredag alla nära och kära!


**

marknadsförings-smart

Det är med lycka jag hittade ett par snajdiga brills på Smarteyes. Det låter helt sjukt men de kommer att kosta 995 + 295. Då får jag tunn-slipning, snygga bågar och antireflex. Ja, både jag och Carro var övertygade om att det var något skumt med hela grejen men efter att också besökt hemsidan så verkar allt vara ok. Försöker att få in ett kort på brillorna med min mobil samarbetar inte med computern. Men ja, stora, fyrkantiga, melerade, lite kultursmart, eller marknadsföringssmart som Carro uttryckte sig.

Har haft en jättebra dag, trots skitkallt väder och bara skinnjacka... Men lite shopping (ytterst lite...) fika och lunch och då troligtvis ett par nya glajjor! Nu ligger fläskfilén i marinad och kvällen ska bli lugn, med tv och mjukbrallor. Jätteskönt.

**


firade till över 12

Var först hemma efter 12 igår. Krookens examens-champagne-drickande var väldigt trevligt och jag är så tacksam för mina fina vänner. Nu är jag på väg att träffa ytterligare en fin vän, Caroline, alias Carro, alternativt Slarro, kanske hajk-Carro. Vi ska röja Malmös glasögonbutiker med förhoppningen att hitta nya glajjor till oss båda. Ska bli fint. Fina vänner är bra. Ikväll blir det lungt, lite På spåret, lite Let's Dance och kanske lite lösgodis.




Detta är Caroline från vår hajk i våras. Hajk.. ja, jag tror fortfarande inte riktigt att det är sant att jag har varit på hajk och frågan är hur vi ska kunna toppa det? Spa är inte riktigt lika exotiskt!


**

stackars liten rik (!?) flicka

Vad säger man, i en EM-final...?

bild från aftonbladet.se

**

En jur kand och en 26 åring

Den 22:e januari kanske inte kommer att gå till historien som en av de viktigaste dagarna på året. Men jag vet att den 22:e januari kommer att vara en av de viktigaste dagarna i Fröken Krooks liv. Idag bli nämligen en av mina finaste vänner jur kand. (det kan vara en av de vänner som faktiskt kommer att synas på tv i framtiden... hon kommer nämligen att bli en asgrym domare och advokat, en riktig Rebecka Martinsson i Solstorm!) Cedergren kommer också förhoppningsvis att komma ihåg den hära dagen, hon fyller nämligen 26, först ut och äldst. (det är sorgligt men jag är nummer två..) Fast det ska givetvis också firas. För nu börjar man väl bli så gammal att man inte firar år utan bara att det är födelsedag!


Jur kand.

Gris

Just nu sitter jag och korrläser, gör småändringar. Men det börjar faktiskt bli klart. Tjoho. Lovely.


**

Vacker signatur.

Barack Obamas signatur. Undrar om han designat den själv?!


bild från swissmiss.

**


champagne.

Imorgon ska jag visst dricka champagne, två gånger. Mycket att fira...

**

En gemensam nämnare.

Jag har rättså många kompisar men inte så många som syns på tv:n. En som jag ser på tv:n då och då är centerpartitets Annie Johansson. Vi läste några år tillsammans här i Lund. Visst vi känner inte varandra men vi hade nog hälsat och frågat om allt var bra om vi stött på varandra. En annan är Fabian Brunnström i NHL, vi kanske inte känner varandra längre, men vi har ju trots allt varit tillsammans. Sen en gång så var min mycket fina vän Lina med på sportnytt. Linas kille Crille är handbollsproffs och Lina stod i dörrkarmen och sa "hejdå".  En annan kompis som man kan se på tv är Barnkanalens Ola Selmén. Vi kanske inte känner varandra, men vi har ju känt på varandra i alla fall. Dessutom så fick jag en kram på juldagen. Så vi känner ju varandra lite. Erik Hellström var faktiskt med i Jeopardy en gång. Han känner jag och vi satt faktiskt i styrelsen på Lunds tillsammans så han räknas på riktigt.




**

sjuka Lasse

Jahapp, mail 05:22, "jag har ingen möjlighet att träffa er, jag är sjuk" Så nu ska vi leva i ovisshet tills på fredag. Typiskt. Just nu tvättar vi. Skönt när det är klart. Sen har jag då helt plötsligt en relativt ledig eftermiddag.

**

The revival of the kassettbandspelare

För några dagar sedan så städade jag och i röran så fann jag tre kasettband, ett var märtk "idrotts band", en "bra musik" och en som var utan märkning. Idag så fick jag för mig att lyssna av dessa band och band 1 innehöll mycket dansband och typisk 90-talsmusik. Kasettband två var Elvis och band tre, till min stora fantastiska glädje, ett "sångband". Jag hörde hur det knastrade och mamma börjar prata och frågar:

Mamma: "Emelie, kan du inte berätta vilken dag det är idag?"
Emelie: "Det är den 19:e april"
Mamma: "1989 och vi är hemma eftersom Jonathan är lite sjuk och därför tänkte vi spela in ett nytt band"

Därefter börjar Emelie 6 år gala hjärtligt till Gullan Bornemarks "Våran lillebror". Där satt jag  nu på mitt golv, på en stor filt nästan 20 år senare och tårarna trillade. Kunde se hur jag satt vid det ovala köksbordet på  en vit platsstol med bandspelaren på bordet och jag och jonathan hängde över sångboken. Den ovala fula gula klockan till vänster om mig och mamma som sprang runt och donade och sjöng med oss.

Jag är rörd och så otroligt tacksam att jag inte spelat över denna skönsång. Men framförallt så är jag väldigt glad att mamma gjorde sådana hära lekar med oss. Detta band kommer nu att följa med mig överallt. Det ska märkas och det ska spelas... Tänk när mina barn kan sitta och lyssna på mamma, mormor och morbror. Tack, tack, tack mamma! Tanken av bandet värde när min mamma inte finns i livet mer blev helt sanslöst. (min mamma mår jättebra och kommer att leva 40 år till men ändå!) ...och jag började gråta igen.

Men jag rekommenderar alla, köp en bandspelare och spela in band, de har otroligt mycket värde 20 år senare!

**

Beach 2009

uppvärmning
20x6 situps
7x6 armhävningar
15x6 rygglyft
20x6 hundlyft

+ 7 armhävningar

och det var jobbigt.

Men nu somnar jag nog gott!

**

reflektioner är det bara.

Efter en heldag med Anna är jag återigen hemma och har fortsatt dagen med Mr Barack Obama. Det var ja, mäktigt. Men jag vet inte om Aretha frös eller om hon blivit lite väl överviktig för visst lät det lite sådär? Fast hennes hatt var cool, den skulle jag vilja bara på Ascot eller nästa hattfest. Det troligaste blir väl ändå att det blir hattfest, ascot vet jag inte om jag någonsin kommer att få besöka... Sen är jag imponerad av det där lilla gänget som spelade fiol, piano,cello etc. Jag förstår inte hur de kunde hålla fingararna igång när det är minusgrader. Tänk er att träffa rätt på strängarna, det måste gjort asont på fingertopparna. Dessutom var det inte vidare bra... fast jag kanske inte är rätt kvinna att avgöra det. Obamas tal var, ja, långt. Men han är cool, hans ungar är söta och jag är övertygad om att han kommer göra ett bättre jobb än Mr Bush och definitvt bättre än gubben McCain.

Nu har jag och N (nils) ätit en lax med pasta måltid och jag är mätt, belåten och glad.

Jag håller alla tummar jag har att handledar-lasse är på ett strålande humör imorgon. Det hade underlättat mycket.

**

hellre Kallur än Kalla

Har sett att många har kommenterat Jerringprisetvinnaren och jag hejade på Kallur. Missade dock hela galan, glömde det av någon anledning, höll på lite med uppsatsen och sen såg jag och N näst sista avsnittet av Desperate housewives. Skitdåligt, trodde det skulle vara väldigt händelserikt eftersom det ska vara säsongsavslutning nästa vecka. Idag har jag varit upp med tuppen, eller i alla fall med N som började skolan 08. Har suttit och uppsatspysslat nu på morgonen och ska träffa fina Anna nu 10. Vi ska sätta ihop det kanske slutliga exemplaret idag. Visst det finns några frågetecken kvar men bara att förhoppningsvis ha de dära 100 + sidorna klara känns som en stor lättad. (mycket tjat om den här uppsatsen men den är ju som sagt förhoppningsvis snart klar...)

Hörs.

pust och kramp.

**


jag är avmagnetiserad.

Trött nu, dagen har varit mycket märklig. Har gått som i ett töcken av saker som borde göras. Lite är gjort. Mycket är oklart. Inte ofärdigt bara lite frågande. Tanken är att jag ska sitta lite ikväll med uppsatsen ikväll. Men det är ju handboll. Mycket viktig match. Var på konsum, mitt kort är avmagnetiserat, igen. Så jäkla typiskt. Köpte dessutom rosor för att muntra upp mig själv. Jag blir glad av snittblommor. Jag blir glad av god mat och ikväll ska vi äta pytt i panna. Det är sådär gott.

**

blogglös

pip. Idag blir det mindre blogg, mer av uppsats.

**


Den enda kärlek som kan köpas för pengar..

Jag är en hundtjej och vill verkligen att mina barn ska få växa upp med hundar och katter omkring sig. Jag har ofta funderat på en mastiff. Det kan hända att jag tänker om. Det här är Hercules.

Hur ska man kunna veta att världens sötaste lilla valp blir ett monster. Man hade nog inte varit välkommen till brukshundklubben, de andra hundarna hade ju skitit på sig. Men Hercules är väldigt fin men giiiigaaant.

**

I just can't wait.



veckans händelse..?! Sawyer tillbaka.

**

orgie i klassisk musik

Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i klassisk musik, men idag är jag helt uppfylld av det... Helt tagen. Jag och N sitter på varsen sida av väggen och försöker plugga medan klassiska mästerverk dönar från högtalarna. Perfekt en söndag! Det är Elvira Maddigan, valkyrien, gymnopedis, für Elise, bach, mozart men framförallt Satie. Till denna klassiska musik har vi ätit pizza och druckit cola. Så passande.

För att bjuda på lite glädje, några förbjudna kort. Mina korta men intensiva musikerkarriär.
 

**

Varför denna huvudvärk?

Jag, Hanna och Krook var och dansade och drack öl på Debaser igår. Därav min lilla huvudvärk. Det var fint, riktigt nice. jag har bra vänner.

**


söndagmorgon, utan guld i mun

Åh. Huvudvärk. Trodde jag var helt ok när jag gick och la mig igår. Idag är det segt. Dessutom hade N fest här hemma så det ser ut som f a n. Men jag tänker inte städa det... Jag har gjort det någon gång men idag orkar jag inte. Ska pyssla med uppsats och se mycket sport. Sitter fortfarande i pyamas trots att klockan är 13. Fast det får man ibland.

**

nationsengagemang i en lördag

Jag har ju varit mycket aktiv inom Lunds Nation, en nation som verkligen gett mig så väldigt mycket mer än vad folk kan förstår. Idag ska jag ge tillbaka lite, idag klockan 10, nu, så ska jag sitta på expen och fixa med nationens nya register. Det känns sådär. Men annars hade jag säkert bara legat i soffan några timmar till... Så nytta och nöje (!?).

återkommer.


**

ensamvarg en fredagskväll

Jag är så fantastiskt trött. Det har varit en väldigt lång dag. Inledde dagen med intervjuer och en förhoppning och att jag och Johanna kan bli ett bra team. (kan berätta för er som undrar personligen..) Sen hade vi uppsatssnack och det går så långsamt och jag måste säga att det är frusterande att båda mina uppsatskollergor har börjat jobba mer på sina extrajobb vilket leder till att vi blir lite osynkade. Jag sitter på dagarna och de på kvällarna. Men den har två veckors mognad kvar. Sen vill jag nog aldrig mer se den, jag vet, det är dax för att den blir ett namn. Men vi har inte hittat något passande än. Kanske märkligt att inte döpt sitt barn efter nästan tre månader, men den förändras drastiskt med tiden och får nya egenskaper hela tiden. Då kan man ju inte namnge något...

Hade det handlat om namn på en liten tjej så hade hon idag fått heta Elsa Isabella eller Freja Elida. Men de tär idag... det skiftar ofta. Min pojke ska heta John, efter min morfar och Nicanor efter min pappas släkt. Jaja, den som lever får se.

Nu ska jag låta de vackra små få släckas och lägga den hära computern åt sidan. Imorgon blir det Debaser med lite chicks och sen på söndag uppsatssöndag. Fy. Well, well.

My lilsis har börjat blogga. Inte lika käck som jag med ändå... amandastrang.blogg.se

Heja Emil Jönsson, jag gillar sprint. Längd-VM, Alpin-VM och handbolls-VM vilken sportmånad. Tur jag inte börjat jobba än.

**

well, we can call it a catfight

Gynning vs Blondinbella

ohh, läs deras bloggar och ni förstår. Givetvis handlar det om vikt.

Vart min röst går? Gynning såklart... I love Carolina Gynning. (trots hennes viktnoja!)

**

en del av det resande folket

Sydsvenskan håller just nu på att kör en artikelserie om det resande folket (de som pendlar mellan Lund och Malmö). I morse var jag då en del av det resande folket och tyckte faktiskt att det var riktigt trevligt. En metro, lite dragspel på stationen och en strid ström av människor. Jag vet inte om det spelade in att det var fredag men det var verkligen en harmonisk skock får som rörde sig mot Malmö. I Malmö gick allt bra, min coach var urbra och jag tror verkligen på det här... Känner mig hoppfull.

**

Vad är det du gömt Liza?

Jag kan inte låta bli att reflektera över det här Liza Marklund uppmärksamheten. Med rubriker som bloggarna fäller Liza, att kritikerna helt öppet visar misstro mot hela hennes författarskap och att den här vad hon nu heter som skrivit den "nya" Mia-boken fördömer Lizas arbete. Jag är en av alla de hundratusentals som läst Gömda och som verkligen tog med mig Mia i min verklighet och funderade många gånger hur fan trygga, pålitliga Sverige kan låta en sådan här sak ske. Irritationen var stor och jag var så fruktansvärt arg, men någonstans så reflekterade jag över att det var lite för lyckligt för att vara sant. Eller det blev lite för bra... Hade berättlsen varit fiktiv så hade jag blivit otroligt förbannad. Snacka om att försöka skapa ett livsöde bara för mediernas skull. För en författares inkomst och berömmelse. Tell me. Jag vill veta. 

Nu ska jag se Top Chef.

Cv- check
intyg-check
ladokutdrag-check
gymnasiebetyg-check



** 

i've heard about the ketchup-effekt

Lättad.


**

synsk inte cynisk

Jag kände det på mig i morse, men den här dagen blev mycket bättre än så... Jag är med i matchen.

**

fantastico

Äntligen, jag har sovit som en stock (varför heter det stock..?!) hela natten och första gången jag vaknade så var klockan lite över 08 och jag kunde gå upp pigg, stärkt av natten sömn och verkligen redo för en ny dag tillsammans med alla nya tankar, besvär och funderingar. Men jag känner mig relativt tillfreds. Återkommer.

Jo, förresten har ni sett den där reklamen med hon som får fikonkärnor under lösgomen? Hur i hela friden kan man göra sån reklam i TV? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!

En annan reklam som jag tycker ni ska uppmärksamma är Childhood foundation i samarbete med ICA, en flicka med en gravidmage som visar sig vara en basketboll. Framröstad av ICA:s kunder under julkampanjen, jag röstade på denna som vann...!

...nej jag brukar inte titta på reklam.


**


mellanmjölk.

Dagen har verkligen varit som mellanmjölk, lagom gott, lagom intressant och lagom fett. Vår doktorsavhandling, erhm jag menar uppsats har nog gått bra, det är så svårt nu... Den är förtusan 100 sidor och den börja rinna oss ur händerna! Men som jag sagt typ 1000 ggr innan, jag kommer nog att vara väldigt stolt över slutprodukten även om det känns lite sorgligt att ingen kommer att orka läsa den. Även om jag tycker att alla företag som sysslar med CRM-aktivitet borde ta del av den. (i alla fall om man har Generation Y som målgrupp)

Di små:
Advokaterna och Made in Sweden,  nya program på TV4 får jag nog ta och följa.

Jaha, så var Bobo Simensen sparkad, kanske inte oväntat, men jag är ju arbetslös..!?

Kvällens carbonara var faktiskt den godaste jag gjort!


**


vad händer?

För tredje natten i rad så har jag först inte kunnat somna och när jag sedan väl somnat så sover jag sjukt oroligt, vaknar bara N vänder sig och blir klarvaken av märkliga drömmar. Sen på morgonen när jag masar mig upp lite över 08 så är jag helt död, kan inte hålla ögonen öppna och min kropp samarbetar inte utan somnar om i soffan igen. Visst klockan är nu inte ens 10 och jag är färdigäten, färdigduschad och påklädd men det är inte likt mig. Framförallt att inte ens kunna somna innan 24.

Igår satt jag istället och sorterade papper, slängde alla räkningar från 04, alla gamla Elle och DV (det kändes mycket märkligt att slänga alla tidningar... men visst är det bara dumt att ha de på hög, när skulle jag titta i en Elle från 2006?), läste gamla brev och organiserade i min Emelie-pärm. Sen kom N hem och vi lyssnade en stund på Män som hatar kvinnor, det är ju helt sjukt vad lång tid det tar med ljudbok. Mne somnade nog vid 01 och sen vaknade första gången runt 03 sen var det bara igång.

Nu ska jag pyssla vidare med uppsatsen innan jag i eftermiddags träffar Anna och Karin. Den börjar bli bra, den börjar också bli klar. Sen så...

**

..och nu älskar jag Jonas Gardell.

Efter förra veckans avsnitt av Stjärnorna på slottet var jag irriterad och tyckte att Jonas Gardell betedde sig som en riktig barnrumpa. Nu älskar jag honom. Jag blev helt faschinerad och intresserad. Vilket jäkla livsöde och vilken kärlek till Mark.


www.jonasgardell.se

Nu tackar jag för dagen.

**

this shit:glajor

Fick i julegåva av mina föräldrar ett bidrag till nya glasögon, mina nuvarande trotjänare är egentligen alldeles fördåliga och har servat mig för länge redan. Men Gucci-glajorna har varit bra. Nu kommer man då till problemet vad man vill ha nu... Enligt  en hemsida så borde jag ha bruna ovala eller fyrkantiga bågar eftersom jag har fyrkantigt stort huvud. Hur charmigt låter det? Stort fyrkantigt huvud... med ovala bågar, de låter ja, osymmetriskt. Sen är ju frågan om man ska gå på någon trend som råder nu med lite rundare 50-tals bågar, om jag ska köra något helt udda eller om jag ska köra på det som mina senaste tre par har varit kantiga och antingen bruna eller genomskinliga?

 


alla bågarna är från favoptic.com

Jag skulle gärna vilja ha lite råd... Det tråkiga men att köpa glasögon till mig är både priset och att jag ser så satans dåligt. Var hos en optiker som skulle har bara 4200 för mina glas exklusive bågar.... Ska höra vidare men jag tycker att det låter sjukt mycket!!


**

Fantastiska Nina.

Satt och läst i min senaste DV, där var en artikel om fantastiska Nina, Nina Persson. Hon tillsammans med Robyn är de artister som verkligen har följt med mig sen jag var tonåring och alltid lika lika bra. Jag vet att det är olagligt, men ladda ner senaste skivan Colonia, A camp och njut.


**

such a good girl

Färtdisch. När jag vill kan jag vara en mycket produktiv och duktig tjej, det har jag varit idag. Ekonomisk historia tentan är KLAR, den ska bara korrläsas någon gång och sedan kan jag skicka in den. Det trodde jag inte när jag vaknade i morse.

Jag såg att nya Robinson-gänget var på plats på ön, kan väl lika bra berätta nu att jag faktiskt var på intervju för att komma med i det dära programmet. Kände för att göra något annorlunda. Men när jag var där på ett hotell i Malmö så kände jag att jag inte riktigt ville detta lika mycket som många andra som var där. Min presentation av mig själv blev halvdan och jag var inte vidare nöjd. Men jag tror att det märktes att så fort det blev verklighet så var det mer en rolig grej än något helhjärtat. Idag känns det faktiskt skönt men mycket tråkigt att inte få tampas med äckliga spindlar, äta musslor från ett träsk och umgås med idioter. Fast jag hade vunnit. Spelat smart. Socialt smart, street smart.


Här är mitt brev som jag skickade in på sandpapper.



**

jag hatar finanskriser.

och nej, idag handlar det faktist inte om min jobbsituation. Utan om att jag skriver min hemtenta i ekonomisk historia och i fråga tre ska jag jämföra den svenska krisen på 90-talet med den rådande krisen. Vilket är sådär. Jag orkar inte riktigt sitta och fundera över hur penning och finanspolitiken hade kunnat sett annorlunda ut och vad de borde gjort för att inte situationen skulle blivit som den uppenbarligen IGEN har blivit. Dessutom har jag mer ont i vaderna idga än vad jag hade igår. hum.

Eftersom jag är rättså tråkig idag så ska jag passa på att rekommendera min frukost som både gör mig gott och som är gott. (som jag lärt mig av mamma) Special K-flingor (som ska göra underverk för figuren, inga direkta resultat än), linfrön (som ska vara bra för magen och för bajset, inga direkta resultat än) solrosfrön (som ska vara bra för koncentrationen, inga direkta resultat än), russin (som är bra för att de säkert har massor av vitaminer) och sen lättfil (som är bättre än vanlig fil i alla fall...) Nyttigt va? Nu sitter jag bara och väntar på underverk.

**

Årets Guldfisk

Medan SVT visar Guldbagge-galan, så tänker jag dela ut 2008 års Guldfiskar.
 


Bästa kvinnliga huvudroll: Nicole Kidman, Australia
Bästa manliga biroll: Heath Ledger, The dark knight
Årets feel-good film: Mamma mia- the movie
Årets ta-aldrig-slut-ta-aldrig-slut film: Sex and the city
Årets besvikelse: Narnia
Årets den-var-faktiskt-inte-vidare-bra: Indiana Jones
Årets kropp:
Daniel Craig, Quantum of solance
Årets bästa barninsats: Nullah i Australia
Årets överraskning: Babylon AD
Årets hoppsan, detta var en svensk bra film: Arn, vid rikets slut
Årets svenska film: Maria Larssons eviga ögonblick
Årets utländska film: The dark knight

En sammanfattning av året måste väl ändå sägas vara lite sådär, men jag har en del att se framemot, Benjamin Button, Changeline och Harry Potter.

**

bra bok.

har läst ut Katarina Wennstams Smuts. Mycket fin helgunderhållning.


**


åldersnoja

Jag följer en blogg som jag tycker är riktigt bra, det är mycket mode, smink och handlar om en tjej i Stockholm som verkar ha världens glammigaste jobb och hur mycket pengar som helst. Då informationen om vem hon är, vad hon gör osv är relativt bristfällig så har jag funderat länge på hur gammal den dära tjejen Emma är. Idag så kunde man läsa att hon hänvisade till en intervju som gjorts med henne. Där fick jag alla mina svar, hon jobbar som modeassistent till Elin Kling och är 19 år.... Bruttan är 19 år och när jag tippade så tänkte jag 25. Herre gud. Hon är världsvan, tjänar mycket pengar, glider runt på resor över hela Stockholm och världen och hon är bara 19... Herre gud. Jag är snart 26. 26, smaka bara på ordet, tjjjjjjuuuugosex. Vad har jag åstadkommit? usch.


Vill ni läsa om Emma?, emsedge.blogg.se.

**

jag sprang in i en vägg

Varför blir det så att när man natten mellan lördag och söndag sovit cirka 4 timmar, kroppsarbetar hela dagen med jobbiga knäövningar och sen somnar man inte på kvällen. När väl sömnen smugits sig på så är det orolig och väldigt intensivt drömmande. Skitjobbigt. Nu sitter jag här med datorn i famnen och tänkte putsa på min analys innan jag ska träffa uppsatstjejerna. Men jag orkar inte, är helt grusig i ögonen och min kropp samarbetar inte och känslan är som titeln avslöjar, att jag igår sprang in i en vägg. Lite blåmärken, ont som fasen i vaderna och mina rygglyft var nog inte riktigt korrekta. Fast jag ska inte klaga, vad gör man inte för en vän.

**

Emelies flytt

Idag har jag, Emelie Cedergren och Emilie Krook flyttat Emilie från NH3 till GH5 det betyder fyra trappor ner och sen fem upp igen. Men som tur är så finns det hiss på GH. Mina lår darrar och jag kommer att ha fin träningsvärk i vader imorgon. Men det är bra, då slipper jag ångest över min Big mac som jag tryckte i mig vid 04 i natt.

Vi tänkte döpa vår flyttfirma till Emelies flytt. Det var dock vår sista flytt. Trots att det gick bra så är det jobbigt. Emilie tänker hitta en stark karl till nästa gång. Bra idé kanske... Men kvinnor kan, Emelies flytt kan.

**


stass till syrrans student?



Ellos 499:- men snart så får man 50% på valfri vara och då slår jag till. Tillsammans med ett par riktigt höga svarta sandaler och min skinnjacka. jo, jo.

**

jahapp, hon är väl inte lesbisk då...


www.expressen.se

Man får väl säga grattis och hoppas att han har samma goda hålkänsla som sin fruga.

**

Snaaart.

Är jag nog klar och jag känner mig relativt nöjd. Tror inte att jag kommer att sitta till 13, håller på att läsa igenom och snygga till den.

**

Phu.

Så avslutar jag dagen, har ont i ryggen och är fruktansvärt trött i huvudet men det börjar likna något! Denna gången borde jag verkligen sätta spiken i kistan, sätta knorren på grisen... Nu ska jag stänga ner computern och lägga mig och läsa min nya lilla juvel Smuts. Bra lagombok men lagom många karaktärer, lagom spännande och lagom lång. Well well.

over and out.

**

Hög frånvaro

Idag får jag inte blogga efter 13, anledningen är precis som ni kanske vet, hemtenta i 24 h. Hörs efter den helt enkelt.

**

när första 30-50% erbjudandet kommer..

..då tänker jag köpa de här.


La redoute 749:-

**

H&M, Ellos, La Redoute och Damernas Värld...

Åh, högen som ligger här brevid är sanslöst lockande, färgglad och om man luktar riktigt intensivt så känner man den dära skolkatalogslimdoften. Ohhh. Varför alla samma dag? Eller nästan i alla fall. Smygtittar i dem lite då och då, skapar egna pauser. Ikväll tar jag långpaus, dricka lite vino vino med flickorna. Kanske dumt dagen innan tenta, men som sagt en hemtenta på 24h och två glas vin kan inte spela någon roll. Dessutom så får jag den först klockan 13. Sen ska jag sitta fastkedjan vid skrivbordsstolen till lördag 13:00. Med undantag för sömn, mat, lite paus och lite luft från vinduet.

**

upp, upp, upp igen.

Det går inte att gräva ner sig, därför har jag suttit med datorn i knät hela morgonen, sökt upp en kurs jag tänker läsa i vår samtidigt som jag söker jobb och kan få bidraget från CSN i alla fall. Mer media och kommunikationsvetenskap, fortsättningskurs. Sånt jag tycker är skoj. Jag vet att det kan låta lite väl optimistiskt, men jag tror att det kommer att lösa sig. Jag hoppas det. Fast det är så tråkigt att få nej efter nej. Det förstår väl helt enkelt inte vad det är de missar. humpf. Duktiga Emelie som pluggat 1½ utbildning (ekonomi och juridik) arbetat extra på alla sommarlov och lite på terminerna. Hon har engagerat sig under hela studietiden för inga pengar utan bara massa erfarenheter. Hon är dessutom trevlig, målinriktad, noggrann, organisatör, engagerande och framförallt social.... JÄÄÄÄÄÄÄVLA finanskris. Jag ber bara om lite flyt.

Nu ska jag studera. Det är tråkigt men måste göras.

**

rakt in i väggen.

Efter en timmesrunda med söta, fina Katarina så gick jag in i väggen. Allt gick från bra till botten.

**

de dära mäktiga ankorna

Idag blev det inte Ellen till lunch utan anka. TV4sport visade Mighty Ducks 2, den ni vet när de möter Island i finalen och vinner på straffar? Eller? Jag trodde alla visste, alla borde veta. Mighty Ducks för mig är den glädjande barndomens vackra tid, jag levde filmen, skapade egna scenarion. Jag var coola Connie Moreau (en tjej som spelade med killarna), Jonathan var Goldberg (även om han inte ville det, fast han var ju målvakt så det var ju givet) Henrik Johnsson var Adam Banks, Danny Ekström var Averman och Fabian Brunnström, ja han var såklart Charlie Conway. (alla dessa killar spelade i min brors hockeylag, Jonstorp Tigers, de var rättså duktiga faktiskt) Om jag inte minns fel så hade Connie och Charlie en pågående fling i alla filmer och jag drömde ju om att Fabian för alltid skulle bli min så allt var ju så passande. Dessutom så var ju Charlie Conway döösöt. (Vilket märkligt fack Joshua Jackson har hamnat i, först anka och sen tönt i Dawsons creek, vad gör han idag, det blir en wiki för mig nu)

Filmen var kanske inte riktigt lika bra idag, eller de 20 minuter som jag fick se. Men jag fick nästan samma känsla som för 13 år sedan när ankorna ställer upp i "flying v" positionen. Det är film det..! Haha, nej nu ska jag återgå.



** 

från förra året

En enda bild kan jag bjuda på so long. Kats kort på mig och C.


**

i skrivande stund...

så sitter jag och öppnar upp alla internationell ekonomi dokument som jag en gång sparat ner på datorn och det är inte alls speciellt inspirerande. Hade så mycket hellre suttit och analyserat varför generation Y inte vill ta ansvar och varför samhället blivit mättat av CRM-samarbeten. Inte Hecksher och Ohlin och standardmodeller. Fy fan.

Jag är en av dem som verkligen fastnat för det Stjärnorna på Slottet och igår såg jag senaste avsnittet från i lördags, först och främst, oh my god vad snygg Staffan Scheja var som ung, givetvis så hittar jag inga av de bilder som SVT använt sig av. Det andra är att Jonas Gardell kan vara den största barnunge som finns, jag gillar Jonas men i detta avsnitt gjorde han verkligen bort sig. Han betedde sig som en liten kille som the nanny behövde fixa till för att familjen skulle överleva. Ingen känsla för att göra något för någon annan och ingen som helst aning om att han betedde sig som en otroligt bortskämd fyraåring. Visst han förklarade sig med en lam ursäkt men jag tycker faktiskt att snygg-scheja förtjänade ett bättre mottagande. Men annars är det ett väldigt bra program anser jag.


solen skiner från en klarblå himmel, jag ska vända ryggen åt den nu. Kära Internationell ekonomi tentamen.

**

skidnerven i mig började skrika

Vi satt och pratade om att det hade varit skoj att åka iväg och åka skidor... Jag gick verkligen igång och blev alldeles knäpp. Fick ett otroligt skidsug och började titta på allt i från Vallåsen, Åre och Lionalpin. Men herregud vad dyrt det är och det är tyvärr urtråkigt att behöva inse att det inte finns någon möjlighet överhuvudtaget i år heller... Så jäkla trist. Men nästa år kanske. Det har varit skoj.

Annars så har jag verkligen haft en såndär drömdag, produktivitetsmässigt! Har skrivit hur mycket smart i min uppsatsanalys så att jag blir rent förvånad, jag har sökt ett jobb, jag har tvättat och torktumlat och jag  har bjudit N och Magnus på lax med citronpeppar. Dessutom så har jag gjort lite att göra listor och mår som alltid lite bättre efter att allt finns i en snygg lång rad.

fint.

**


10 timmars sömn.

I och för sig så kände jag mitt rättså trött och hängig igår, näsan snorade och en konstant ytterst liten huvudvärk. Men nu 10 timmars sömn senare så inser jag återigen att sömn ibland kan vara bästa medicinen. Skitsamma att jag inte har kommit igång med uppsatsen idag, vem bryr sig att jag gick upp 10:05? Ingen.

På facebook gjorde de reklam för piller som tar bort rynkor... Kankse ett tips till Linda Rosing som verkar gilla det där med att mixtra med sig själv. Igår läste jag på aftonbladet.se att hon har opererat Jokermun. Hon blev väl inspirerad av Heath Ledger i the Dark Knight. Två centimeter i varje mungipa låter ju helt sjukt. Varför vill man alltid gå runt och se ut som ett "happy face"?
 

Linda Rosingbilden är ifrån Fredrik Persson på realtid.se och Jokern från någons blogg.

Nu ska jag lägga i ettan och ta mig ifrån bloggosfären och starta med baby-uppsats.

**

Året var 2008.

För att sammanfatta året 2008 har jag valt att göra som många andra bloggare. Exempelvis mina kära vän Carro som återigen börjat blogga.

Januari:
Året började i Habo Ljung med en trevlig nyårsfest.
 
Cedergren var den första i raden att fira 25 ståtliga



Dessutom hade vi i eee-kommitén en bejublad förfest för 150 staffare


Februari:
I början av februari så var jag på lilla PQ i mina nya gröna stass


Jag var på Strumpan med tema 60-talets England


Dessutom så fyllde min mellansyster Amanda 18 år


Mars:
Marsmånad brukar alltid rivstarta i en trevlig födelsedagskalas


April:
I början av april reste jag och N till Luxemburg
 

Hela gänget var på Malmö vårbal


Älskade lilla Olivia hon fyllde 12 år och var och hälsade på i Lund


Maj:
Rivstartade i ett gediget sista april / första maj firande


Sen var jag ute och hajkad med de vackraste babes i bushen.


Sen fyllde Katarina 24 och bjöd på baluns


Juni:
Första veckan i juni var det strålande väder och det bjöds på bad i Falsterbo


Lite fest på innergården


Och framförallt midsommarafton i Hellevik


Juli:
Juli var en fantastisk månad som bjöd på vackert väder från Axel och Fredrikas balkong,


..i Habo Ljung


..och framförallt hemma i fina Rekekroken.


Augusti:
Carro och Erik passade på att fira sina 25 år och bjöd på 80-talsgalej


Var det givetvis kräftskivor i mängder,


..och jag besökte för första och sista gången Vallåkraträffen


September:
Var jag tillbaka i Lund och Hanna, kära Hanna var tillbaka från NY, vi hälsade på hos Smålands Nation

 Det var återigen Strumpan, denna gång med tema Sex and the city


Lillasyster Amanda debuterade på Europatouren


Oktober:
Vi var på maskerad hos Cissi som firade födelsedag


Jag fick bära dirndl eftersom det var Oktoberfeeest


Dessutom så fyllde min mamma hela 50 år. Men tänk det syns inte överhuvudtaget!


November:
Tillsammans med babes så tog vi oss från bushen till storstan, Estocholmo.

Jag besökte mina drömmars stad, Rom


..och barnen Sträng bjöd far Sträng på hockey i nya Malmö Arena.


December:

Så var min kamera tyvärr ur funktion. Men jag har ändå mest bara skrivit uppsats, firat fantastisk jul med familjen och ett ytterst trevligt nyår hos fröken Krook.

**

myggbiten stackare

Jag är alltid den som varje sommar har flest myggbett. När jag menar flest så menar jag verkligen tusentals, smörjer jag inte in mig så är jag körd. De små rackarena letar sig in överallt, igenom strumpor, jeans och tjocka tröjor. De kliar som tusan, blir sår som jag sedan pillar på och här därmed några fina ärr som sommarminne. Nu idag har jag fått svaret, myggor dras till människor som utsöndrar mjöksyra, det vill säga till sådana kalvar som jag. Så sommaren 2009 ska jag minimera min laktoskonsumtion och ska se om myggjävlarna kan låta mig vara. Jag hatar myggbett. 

** 

kulinarisk måltid...

pasta med svarta bönor med persilja och parmesan. Ja, jag längtar tills den dagen då jag alltid kan ha ett fylligt kylskåp. Eller alltid ha råd med att äta lunch ute. Jag kommer nog inte bli en matlådetjej, har aldrig varit det och kommer aldrig bli. Istället så tager man vad man haver för stunden och gör det bästa av situtionen.

**


alla vet..

hur det känns när man har så mycket att göra att man inte gör någonting! Där är fröken Sträng idag. Listan är lång men ja, nu har jag skjutit fram startskottet till 10. Klockan 10 ska jag sitta redo vid mitt improviserade skrivbord, nyäten, nyduschad, påklädd och redo att sätta tänderna i dagens to-do-list. Idag är det skönt att vara student och få bestämma själv när dagen ska starta.

Så som alla säkert vet så är det ju typ -10 idag och jag skulle tippa att även vi i 133:an har uppnåt (uppner?!) rekordgrader. Vi har nämligen ett fönster som drar som tusan och för att sitta i soffan och göra min morgonprocedur så krävs långpyamasbrallor, t-shirt, världens varmaste kofta och två filtar, dessutom dricker jag the och vill inte alls äta fil. Jag har dock sovit urgott, man brukar väl det när det är kallt.

Har någon hört om potatiskanon? Vem fan sysslar med sånt..?! En av tv4:as huvudnyheter tillsammans med invasionen av Gaza. Det kan INTE ha hänt vidare mycket i världen...

**

Heja småkronorna. Eller som malin roos sa, "de där småkronorna väger ju över 100kg, är de verklgen småkronor?!"

Spring season 2009

H&M katalogen damp (dimpte... vad heter det?!) ner i lådan i fredags... Jag känner verkligen inte att det är dax än. Jag är inte ett dugg sugen på sommarkläder, stråhattar och espandrillos. Kan både bero på att jag just nu ser nästintill genomskinlig ut och dessutom anser mig vara pank. Har dessutom söndagsångest och en fruktansvärt vecka framför mig. Låter jag positiv? Sorry.

**

My first wedding!

Emelie Sträng:
"Emelie is another Lunds Nation person and also lives with cousin Nils. Emelie is a social butterfly that happens to have a single handicap in golf. But what she seems to enjoy most is working for free in the Stardust jazz kitchen"


Min mycket trevliga bordsherre frågade vilken bana jag tillhörde... Jag frågade vad vet du om mitt golfintresse frågade jag, då visade han texten som stod om mig.

Någon har uppenbarligen fått något om bakfoten. Singel handicap. Ja, det hade varit något det...! Men det pinsamma är ju att jag inte berättade att den lilla texten var något missvisande och berättade bara att jag slutat spela golf för flera år sedan och överlät allt golfintresse till lillasyster Amanda istället...  Men jag gillade det där med social butterfly! Det var fint. Bröllopet var väldigt pampigt och jag måste säga att Christina Odenberg som vigde paret Pierce var väldigt fyndig och skämtade om både det ena och det andra. Kungshjorten var alldeles fantastisk och vinet till skalsjursoppan ljuvligt. Min klänning fick komplimanger och jag var riktigt stolt när jag berättade att det var min mormors 60 år gamla blåsa. En annan blåsa som jag lyckades hålla var min egen,  middagen varade från 17:30 till 23 och jag gick inte på toaletten en enda gång! Vi var hemma lite över två, kanske något snopna men både jag och N var överens om att det var väldigt trevligt.

Jag läste på bröllopstorget att man absolut inte får kritisera andras bröllop öppet. Därför gör jag inte det! Utan tar bara med mig till den dagen då jag ska börja planera mitt eget...

**


Det nya året?

Det har börjat utmäkrt. Krookens fest var alldeles utomordentlig och det nya året firades in med pompa, ståt och 2009-brillor. Ett riktigt galej. Thanks hookie!

Nu ska jag fortsätta med uppsatsen och sen har jag TYVÄRR en liten omtenta i nästa vecka... fy. Det kommer att blir en maaaaaaardröm.

**

Finn bröllopet.

Imorgon så ska jag på mitt livs första bjuden på bröllop. Alla som känner mig vet också att jag har stora och många planer för mitt eget när det blir av, om det blir av...  En sak som jag kommit i underfund på vägen är att jag absolut inte ska kräva av mina gäster att de ska ha frack/balklänning! Även om det är bröllop som jag ska gå på imorgon så känns det lite som att förbereda sig för en bal, klänningen är lite omsydd, skorna är nyklackade, jag letar smycken som ska matcha klänning alternativt jackan. Frågor som guld eller silver?, Mormors eller min egen? dyker upp och ja, det känns som en Finnfest. Som kronan på verket (ingen kritik mot bröllopsparet) så ska vi vara i den visst fina, men något nerkräkta AF-borgen. En byggad jag varit aspackad i, en byggnad jag har hånglat med fel kille i, en byggnad där jag sått och delat ut gratis juicer, en byggnad där jag varit flera gånger i veckan förra året, en byggnad där jag INTE skulle vilja ha min bröllopsfest! Men vilken tur att vi alla är olika...! Trots alla mina invändningar så ska det verkligen bli jättespännande att få gå på bröllop i den dära borgen. Dessutom så ska jag ha min mormors 60 år gamla blåsa. En stass med spetsliv och sen 10 m mörkblå siden. Fint. Har inte vågat ha den på bal så detta kan ju faktiskt få vara en-gå-på-bröllop-klänning!

**

RSS 2.0